Bilim ve kuantum başlangıç okumaları

Merhabalar bilim, kuantum gibi konulara başlangıç için sırası ile hangi kitapları önerirsiniz ?
Yıllardır ısrarcı bir popular science takipçisiyim. Belli başlı şeylere hakim olmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim :slight_smile:

Merhaba. Michio Kaku, Brian Greene ve Lawrence Krauss ilk aklıma gelen yazarlar. Üçünün de Türkçe kitapları var.

Bununla birlikte Cosmos dizisi de (iki sezon) enfestir ama kuantumdan çok bilime dair tarihsel bir yolculuğa çıkartır insanı.

Son olarak, İngilizceniz varsa YouTube’da çok kaliteli videolar var. World Science Festival, 3blue1brown, Veritasium filan var mesela.

5 Beğeni

Hocam popüler bilimin bir adım ötesine gidip temellere hakim olmak isterseniz size bir kaç klasik önereyim ben de:

Biyoloji için Campbell dayının efsanevi “Biyoloji” kitabı var, baya leziz bir eser. Kimya için Mortimer Üniversite Kimyası var (adına bakmayın lise bilgisi yeterli), Fizik için Serway fizik kitapları var. Bunların hepsi bir yerlerde ders kitabı olarak kullanılıyor ama yazılış amaçları insanlara giriş verip temellere hakimiyet kazandırmak. Üçü için de lise bilgisi yeterlidir.

4 Beğeni

Bir Bilim Tarihi Kitabı Uyurgezerler İnsanın Değişen Evren Görüşünün Bir Tarihi - Arthur Koestler.
Bir bilim tarihi kitabı, değişen evren modellerini inceliyor. Gördüğüm en iyi bilim tarihi kitaplarından biri. Bunun dışında Alfa Yayınları’nın bilim serisine ve sahaflardan TÜBİTAK’ın 90’lar kitaplarına bakılabilir ki Alfa bunların bir kısmını bastı.

2 Beğeni

Hepinize çok teşekkür ederim. Hepsini inceleyeceğim . Alfa basimlar aklımda zaten. Uzun bir yolculuk olacak