Bilimkurgu Klasikleri Dizisi (İthaki Yayınları)

Seriyi topladığımdan her türlü alacağım da evet filmleri de çok iyidir

2 Beğeni

Bunun birde oyunu vardı. Eskiden oynamıştım. Resmi görünce hatırladım. Oyun sırasında kimin enfekte olduğunu anlamıyordun. Bir anda arkandaki kişi canavara dönüşüyordu :smiley:

7 Beğeni

Bu filmi de unutmuşum yazmayı. Uyarlaması olan ilk film. 1982 bilinen örneği ancak buna da fırsat verip izlemek gerek.

3 Beğeni

Bilimkurgular art arda gelmesi iyi oldu ama Karanlık Kitaplık’ı iyice boşladılar. Umarım seriyi sonlandırmamışlardır.

4 Beğeni

Priest’in esas bilimkurgusu The Inverted World, Tersine Dunya. Daha iyidir.

5 Beğeni

Kapak müthiş olmuş. Eğer The Thing filminin kitabıysa kesin alırım.

3 Beğeni

Evet The Thing filminin uyarlandığı kitap. Ben çıktığı gibi alacağım filmlerini çok seviyorum.

3 Beğeni

Ben bunu çok merak ediyorum. İngilizce biraz okudum ama zorlandım devam edemedim. Keşke Türkçe’ye çevrilse rahat rahat okurduk. :face_holding_back_tears:

3 Beğeni

Seride şu an zor bulunan, baskısı olmayan hangi kitaplar var. Telif sorunlarından dolayı Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri’ne ulaşamayacağız herhalde artık, başka böyle kitaplar var mı?

1 Beğeni

Yenilmez - Lem var, Alfa’da telifi.

4 Beğeni

Kitaplığımda olan ve okuduğum BKK’ler bunlar.

Henüz gelmedi ama son çıkan 5 kitabı da aldım.

Ekran görüntüsü 2026-07-21 144241

12 Beğeni

Adaş tebrikler ben 2 senedir yeni bilimkurgu klasiği okumuyorum önceden okuduklarımı yeniden okuyorum, Şuan Dune serisinini ilk kitabını okuyorum. Ben eski usül deftere yazıyorum.

2 Beğeni

Seri başlayalı 10 seneyi geçti. Dune için seri tamamlansın diye beklemiştim sonra kızıp Kabalcı baskıları alıp okumuştum :slight_smile: ama 2. Kitap Kıyamete Bir Milyar Yıl okuyalı 10 sene olmuştur, pek de bir şey hatırlamıyorum.:slight_smile: Ben de hepsini olmasa bile bazılarını yeniden okumayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Ben Efsane kitabının beyaz Kapaklı baskısı ilerde bulunamayabilir.

1 Beğeni

Çok iyi :nazar_amulet: ben de böyle çıktı alıp fosforlu ile işaretliyorum. Tıpfak alışkanlığı :sweat_smile:

5 Beğeni

Aslında ben de takip için çıktı alıyordum ama google sheets ve YZ IDE ile daha kolay listeleme ve liste takip yapabilirim diye düşündüğüm için kitap, yazar, seri takip listelerimi böyle yapmaya başladım.

7 Beğeni

Dijital daha pratik oluyor gerçekten. Aslında BKK’dan koptum uzun zamandır. Şimdilik analog devam ediyorum. Hızlanırsam sizin yönteme geçebilirim. Bilmiyordum ilk defa gördüm. Öğrenmiş olduk :relieved_face:

1 Beğeni

1984
Andromeda Nebulası
Ben, Robot
Cesur Yeni Dünya
Çocukluğun Sonu
Dune
E
Frankenstein
Görünmez Adam
Hyperion
Işık Tanrısı
İçeriden Ölmek
J
Kızıl Mars
Liktorun Kılıcı
Maymunlar Gezegeni
Neuromancer
Oyunların Oyuncusu
Ölüme Yazgılı Şehir
Postacı
Rama’yla Buluşma
Sürgün Gezegeni
Şimdi ve Daima
Tehlikeli Görüler
Uzak Yarın
Ü
V
Yüksek Şatodaki Adam
Zaman Makinesi

Kitapları alfabetik dizerken fark ettim. Bu seride E J Ü V harfleriyle başlayan kitap yok. Pek mümkün olmasa da Ender, Jurassic Park, Ütopya ve Vakıf ilk aklıma gelenler. Jules Verne kitapları eklense de tamamlanır. Bence bu seriye eklenmeyen en büyük yazar. Ayrı kitaplığı hak ediyor ama onsuz bir seri eksik kalacak. Sizin de öneriniz varsa yazabilirsiniz

4 Beğeni

Vakıf gelmez. Çünkü asimov kitaplığı içerisinde çıkardılar. Jules Vernede ayrı kitaplıkta çıkıyor. Ender de başka yayın evinde o da elendi. :blush:

3 Beğeni

Asimov ve PKD kitaplığı da var ama seriye eklendiler. Jules Verne’den birkaç kitap eklenebilir bence. Seri önemli yazarların hepsini içermiş olur

Jurassic Park ve Ender telifli kitaplar. Örnek olsun diye yazdım yoksa yakın zamanda eklenmesinin imkanı yok

3 Beğeni