Bir Elliliğin Güncesi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bir Elliliğin Güncesi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Makinenin içinde istiflenmiş vaziyette ne kadar bekledim bilmiyorum. Gürültüyle çalışan makine bir anda göz kamaştırıcı gün ışığı ile buluşturuyor beni. Oh be, dünya varmış. Nasıl da gıcırım ama. Korumalar eşliğinde bin bir seremoniyle uğurlandığım matbaanın kokusu halen üzerimde. Ardımdan hüzünle bakan bozukluklara “Bugüne bugün boru değil, ellilik. Haydi allahaısmarladık,” diye bağırmıştım ama duyup duymadıklarından emin… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba @Sitaresan

Yazın dünyasının hiç eskimeyen ve benim de çok sevdiğim nesnelere can verme kurgusunu masala yedirmeni çok beğendim, eline sağlık. Bizi bir elliliğin gözünden çıkarttığın sade, yer yer hüzünlü yer yer ironik, eğlenceli keyifli bu yolculuğun açıkçası devam etmesini istedim :slight_smile:

Eline sağlık, kimbilir belki çocuk parayı düşürür sen de kaldığın yerden bu güzel yolculuğa devam edersin.

Görüşürüz

Merhaba @Sitaresan,

Yaratıcı bir fikir ortaya koymuşsunuz. Üzerinde düşünüp, emek vermiş ve güzel bir kurgu oluşturmuşsunuz. Bunu takdir ediyorum. Anlatımınızı beğendiğimi de belirtmeliyim.

Beni rahatsız eden kısım temayla ilgili oldu sadece. Bu öykünün teması masal değil diye düşünüyorum. Belki de ben gözden kaçırdım fakat son cümlede geçen masal kelimesinin çağrışımları dışında buna özgü bir şey yok. Keza kelime olarak kullanılmış olsa da yine de masal temasına ait olan bir kurgu ortada yok gözlemlediğim kadarıyla.

Yanlış anlamayın lütfen, kurgunuzu çok beğendim. Okuması da bir hayli keyifliydi. Sadece işin teorik kısmıyla alakalı gözlemlediklerimi yazma ihtiyacı içerisinde hissediyorum kendimi.

Kendinize çok çok iyi bakın, kaleminiz hep dinç kalsın. :slight_smile:

Merhaba,

Keyifle okuduğum panoramik bir eserdi. Panorama olmasına rağmen didaktik de değildi. Son paragrafı çok beğendim.

Elinize sağlık.

Çok güzel, sade, yormayan bir hikaye olmuş. Ellilik derken bir dede/nine beklerken baya ters köşe oldum. :slight_smile:
Elinize sağlık.