Bir Yılın Kitapları 2025 (1000Kitap Okuma Raporu - Goodreads My Year in Books)

Bir gelenek haline gelen yıl sonu kitap okuma raporlarımızın 2025 yılı başlığını açma zamanı geldi! :slight_smile:

Peki, sizin için 2025 nasıl geçti?

• :bullseye: Yıl başında koyduğunuz okuma hedeflerine ulaşabildiniz mi?
  • :trophy: 2025 yılı içerisinde okuduğunuz ve “Bu yıl okuduğum en iyi kitap/kitaplar bunlar” dediğiniz eserler var mı?
  • :chart_increasing: İstatistiklerinizde (sayfa sayısı, tür dağılımı vb.) sizi şaşırtan bir sonuç çıktı mı?
  • :rocket: 2025’te yarım bıraktığınız kitaplar oldu mu?
  • :counterclockwise_arrows_button: V.S

Önceki yıllara ait başlıklar.

14 Beğeni

Abi orda neden yalın yazıyor, resimde :slight_smile:

3 Beğeni

:slight_smile:

Gemini’nin işleri. :slight_smile:

Hah yıllık rezil olma başlığım gelmiş yine :grinning_face_with_smiling_eyes: Bu seneyi sanki önceki yıllardan daha iyi geçirdim sanki ama net sayı bakamadım şimdi. Son 2 hafta içinde 10 tane falan kitap da Storytel’den dinledim, onlar eklenecek ama vaktim olmadı henüz. Yarın öbür gün goodreads e onları da gireyim de sonra paylaşayım buradan.

1000Kitap bozulmuş mu? :slight_smile: Rapor alamadım.

O zaman ilk rapor benden gelsin :grinning_face_with_smiling_eyes: . Yılın kalanında başka kitap bitiremem zaten.

70 hedeflemişim, 49 ile kapatmışım. Gerçi bu 49’un 8-10 tanesi mükerrer olabilir, Sınırsız Arcanum’u okurken içindeki novellaları daha kolay takip edebilmek için ayrı ayrı girmiştim hep :grinning_face_with_smiling_eyes: 40 bile olsam şunu takip ettiğimden beri geçen en dolu yılım olmuş olur sanırım, maksimum 30 falan okuyabilmiştim önceki 3-5 yılda.

20198 sayfa okumuşum, günlük 55 sayfaya çıkmış yani ortalamam. O da artmış, geçen sene 40 lı bir şeydi, ondan önceki senelerde daha düşüktü.

16 Beğeni

Bu sene iş güç, oraya buraya git gel vs derken hedeflediğim kitap sayısına ulaşamadım. :slight_smile:

22 Beğeni

13 Beğeni

14 Beğeni

16 Beğeni

16 Beğeni

Yılın gene kitaplığa mahcup bir şekilde bakma zamanı gelmiş.

11 Beğeni

Güzel bir yıldı 26 da böyle geçer umarım (:

17 Beğeni

16 Beğeni

:face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

15 Beğeni

15 Beğeni

18 Beğeni

Herkesin yıl boyunca 60-90 arası kitap okuduğu ortamda benim okuduğum kitap sayısının garibanlık :ddd

17 Beğeni

Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Derken yıl bitti. :sweat_smile:

Olsun, 75’e erişememiş olsam da 61 kitap da gayet iyi.

Üstelik bu yıl çok değerli kitaplar okudum.

Yaşayan en büyük Türk şair İsmet Özel’in dizeleriyle tanıştım.

Evrenin sonsuzluğunu haykırdığı için kazığa bağlanıp yakılan Giordano Bruno’nun kitaplarını okudum.

Ziya Gökalp’in eserlerine başladım.

Japonya’dan Portekiz’e, birçok farklı ülkenin edebiyatını okudum.

İyi geldi 2025.

2026 da hepimiz için iyi gelsin, iyi kitaplarla gelsin.

16 Beğeni

2025 hiç istediğim gibi geçmedi ama 2026’dan yana umutluyum. :slight_smile:

16 Beğeni