Birbirinden İmkânsız Ancak Bir O Kadar da Olası 11 Potter Teorisi

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Birbirinden İmkânsız Ancak Bir O Kadar da Olası 11 Harry Potter Teorisi – Fantastik Canavarlar

image

J.K. Rowling’in Harry Potter ve onun sihirli Büyücülük Dünyası ile ruhlarımızı ilk kez kutsamasının üzerinden çok fazla zaman geçti. Çoğumuzun çocukluğu ya da ilk yetişkinliği Rowling’in yeni kitap duyurusunu beklemekle ya da yeni filmin ne zaman çıkacağını tahmin etmekle geçti. Şimdiyse, en büyük Harry Potter hayranları günlerini kitaplara ve filmlere yeniden dönerek gözden kaçırmış olabilecekleri… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Evet, bu teoriyi okumuştum ve mantıklı gelmişti lakin detaylı olarak araştırmadığımı da belirteyim. Aslında böyle olması hoşuma giderdi. J.K.Rowling’e saygım kat kat katlanırdı.

Bu arada 1. teori de çok mantıklı, gerisi puffffff (!)

Şimdi bizim Harry var ya küçükken bir kaza geçiriyor yatağa bağlı kalıyor ama bırak yatağa bağlı kalmayı hani böyle konuşamıyor bile çocuk. Böyle sadece bakıyor yatağından, annesi ilgileniyor onunla böyle sürekli; baba tamirci. Matkabı var.
Yani bizim bugüne kadar izlediğimiz her şey aslında Harrynin kafasından geçen şeyler biz hep onları izledik.Mesela Dudley bunun kuzeni değil abisi.
Annesi buna yemek yediriyor mesela orada bir havuç var o havucu Ron’a benzetiyor. Ron da kim biliyor musun? Annesi Ron da siparişleri getirdi yine diyor, bakkal onu Ron’a benzetiyor ama Ronu hiç görmemiş.
Ondan sonra… kim var başka? mesela Draco…
Aslında hani gündüz içeri giren güneş ışığı var ya gölgesi olur önünden kuş falan geçerse böyle o gölgeyi ejderhaya benzetiyor. O, onun için Draco. Draco diyor ona sarı ya böyle.
Sonra durumu daha kötü olunca bunu hastaneye yatırıyorlar yani Hogwarts’a. Ondan sonra doktor geliyor bak ona iğne vuruyor o doktor Dumbledore şırınga da onun asası. İçeride yani Harry’nin vücudunda mikroplarla savaşıyor hani hortkuluk. Eğer aşı olmazsa içindeki hastalık ortaya çıkıyor yani Voldemort. Ondan her Voldemort gelişinde Dumbledore onu kurtarıyor…
Hermione de kedi böyle kahverengi kabarık tüyleri var böyle karşısında, kütüphane önünde duruyor karşıda böyle Harry sürekli buna bakıyor uzaktan uzaktan Hermione diyor böyle içinden, bu da sanki kitap okuyormuş gibi geliyor. Kütüphanenin önünde ya.
Mesela Cho. İzlediği bir filmde görüyo onu… Tvde çinli bir kız görüyor ve ona Cho diyor söylenişi Çin’e benziyor ya aşık oluyor.Ginny de bunun ilkokulda aşık olduğu kız yani aşk değil de hoşlandığı kız. Hoşlanıyor ama hiç gidip konuşmamış kızla sadece ismini biliyor Ginny… Ona aşık yani kız büyüyor falan ama hep aynı.çünkü Harry onu hep öyle hatırlıyor.
Çünkü tüm hayatı o hastane kadar Harry’nin…

2 Beğeni

Ay konu hazır hortlamışken dalam kendime tartışma payı kapam. Teorileri okuduktan sonra “Neh?” dedim, Oğuzhan Uğur efektiyle. Aşırı zorlama ve bir kere okuyan ya da izleyen birinin bile ne kadar temelsiz olduklarını görecekleri teoriler gibi. Yok efendim, en güzel teorileri GoT da görmüştük, onu da göçürtüyoruz yavaştan. Hepsi bir hayaldi olaylarını uyuz oluyorum zaten, gerçekten öyle kurgulanmış yapımlar da olduğu için. Kardeş, her filme o kılıfı uydurabiliriz ki :d

Potter Gerçekten de Kokuyor Olabilir
Ahaha, güldürdü. Belki öyle, belki de küfür yazamayacak kadar kibar yetiştirilmiş Hogwarts öğrencileri.

Neville Longbottom öteki Seçilmiş Kişi
Bu gerçekten olabilirdi. Başarılı olur muydu orası şüpheli ama Harry de yanındakiler ve o bitmek bilmez ana karakter şansı olmasaydı başarılı olamazdı zaten.

1 Beğeni

@Bilge_Ogutler, bu bana bir yerden tanıdık geldi sanki ahahaha :smiley:

Bu arada 10. Teori gibi herhangi bir teorinin ya da kurgunun herhangi bir eserin içinde var olmasını kesinlikle reddediyorum. Böyle teoriler üretmeyin, böyle kurgular yazmayın. Zaten tüm eser siz yazarların, senaristlerin kafasının içinden çıkıyor, böylesi nefis eserleri katletmeyin.

Bu akıllara zarar teori hayatıma ilk Pokémon ile girmişti. Ash’in Pikachu’nun yıldırımı sebebiyle, ya da serinin hemen başlarındaki o meşhur fırtına sebebiyle komaya girdiğini, hepsinin kafasında geçtiğini ve bu yüzden hiç büyümediğinden bahseden bir teoriydi.

Sonra Leyla ile Mecnun’un tamamlanamamış finalinin açıklanışında aynı efsane (!) kurgu vardı. Şimdi de Harry Potter ile ilgili bu hiç eşi benzeri olmayan teoriyi mi üretmişler :smiley: Gülüp geçmeli ve hiçbir alanda bu klişeye mahal verilmemeli kanısındayım.

peki Hemonie kedi ise crookshanks ne ?

SPOİLER

7. Nagini Voldemort’un Karısıdır
Görünüşe göre, Voldi’ciğimizin yerde yılan formunda sürünmeyi tercih eden ya da bu formda sıkışıp kalmış Animagus bir karısı olduğunu öne süren bir teori var. Bu eğlenceli bir teori eğlenceli olmasına da hiç oluru yok! Her şeyden önce, Adı Anılmaması Gereken Kişi kimseye sevgi veya ilgi göstermez. (Eğer gösterecek olsaydı bu Bellatrix Lestrange olurdu.) Ayrıca kendisi tüm zamanların en güçlü büyücülerindendi, yani eminim ki “karısını” yılan formundan çıkarmanın bir yolunu bulurdu.
Fantastik Canavarlar Grindelwald ın suçları filminde Nagini nn maledictus olduğunu görüyoruz bu teori filmden çnce ama gerçeklik payı da olabilirsonuçta Rowling bir şey dememiş