Bu konu altında biyografi kitaplarını önerip , incelemesini yapalım .
Ben biyografi kitaplarını severim. Bu büyük işler başarmış veya topluma mal olmuş insanların neler yaptığı, nasıl çalıştıkları veya nelerden fedakarlık ettikleri konusunda kendisinden sonra gelenlere örnek olmaktadır. Bu nedenle okuyorum ve okunmasını tavsiye ediyorum. Ama bu konuda da iyi roman seçerken yaşadığımız ikircikleri yaşamamız gerektiğine inanıyorum. Özellikle de iyi biyografinin iyi bir tarih kitabı olması gerektiğini düşünerek.
İlk örnek olsun diye az bilinen bir biyografi’den söz etmek istiyorum. Richard A.Gabriel’in Yiğit Subutay kitabını önerebilirim. Eğer cengiz Hanın hayatını merak ediyorsanız, eğer o dönemde yaşananlar hakkında özellikle askeri konularda bilgi almak istiyorsanız özellikle de Temuçin’i Cengiz Han yapan çevresinden birisini öğrenmek isterseniz bence okumanız gereken bir kitap Yiğit Subutay. 160 sayfalık sizi yormayacak bir boyutta olduğunu da eklemeliyim. Çizimler, haritalar ve şekiller konuyu kavramanıza yardımcı olacaktır. İyi Okumalar
Stefan Zweig’ın biyografi eserleri muhteşem. Öyküleri ya da kısa romanları kadar bilinmiyor fakat bence en başarılı eserleri yazdığı biyografiler. Üç Büyük Usta’da Balzac, Dickens, Dostoyevski; Kendileriyle Savaşanlar’da da Hölderlin, Kleist ve Nietzsche’yi anlatıyor. Hem sadece hayat hikayelerini değil eserlerini de çok iyi bir şekilde incelemiş. Özellikle Dostoyevski ve Nietzsche biyografileri çok başarılı, herkese tavsiye ederim.
Bir arkadaşım bana Kendileriyle Savaşanlar’ı hediye etmişti. Okuduğumda biyografilerdeki betimlemeler beni hayran bırakmıştı. Ayrıca yazarların yaşamını, nedenlerini iyi ele aldığını düşünüyorum. Keza Üç Büyük Usta da bende neredeyse aynı etkiyi bıraktı. Zweig’in Kendi Hayatının Şiirini Yazanlar’ını da okumak istiyorum. İlk fırsatta alacağım.