Böcek(Dune)

Arkadaşlar böceklerden anlayan varsa acil yardıma ihtiyacım var. Çocukken topraklarla uğraşırken bir böcek bulmuştum, o zamanlar google’da aratıp incelemiştim felan. Aklıma geldi fakat böceği bulamıyorum bir türlü. Sakarya’da bulmuştum, belki o civarla yaşayan varsa biliyordur. Yeşil bitkilerin olduğu bir toprağın altını kazarken çıkmıştı. Dune’da tasvir edilen Yaradan gibi. Büklüm büklüm bir yapısı vardı, akordiyona benziyordu hatta. Kurşun-krem rengi arası bir renkte. Kafası kırmızıydı ve iki tane dişi vardı kafasında sağda ve solda olmak üzere. Bu böceğin adını bilen var mı?

Aklıma tespih böceği geldi ama sanırım onunla pek alakası yok.

1 Beğeni

Emre’yi nasıl etkilediyse Dune, geçmişine bile uğruyor :joy::joy: Dostum saat 02:20 :joy:

1 Beğeni

Danaburnu.

2 Beğeni

Danaburnu diye yazdım fakat görsellerde takılırken hiç ona benzemeyen fotoğraflar çıktı. En son bir kaç keyword kombinasyonu denedim sonunda ona en çok benzeyen şeye ulaştım aha da bu:

resim

Düzeltme: Sağol hocam ya buymuş. Bu larva haliymiş, hem adını da hatırladım sonunda bu olduğundan eminim. Çok sağol şimdi rahatlıkla uyuyabilirim. Her tarafım kaşınıyor 2 saattir böcek fotoğrafı aramaktan ama olsun.

2 Beğeni