Boş Sandık

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Boş Sandık – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kazmayı toprağa her sallayışında, odanın ortasındaki boş sandık gözünün önüne geliyordu. Bu, beşinci senesi olacaktı. Geçen güzün açtıkları da başkalarına nasip olmuştu. Sevindi, sonra sevindiği için utandı ama utancını kendinden gizleyemedi. Elleriyle yüzünü ovuşturup kazmaya devam etti. . Bu işi yaparken başka şeyler düşünülmez, azabı artırır derler ama buraya her gelişinde ne yapsa bu düşüncelerden… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhabalar,

Kısa ve karanlık bir öykü yazmışsınız. Süslü birkaç cümlenizde göze çarpmıyor değil doğrusu. :slight_smile:

Bu tür yazılarda bulunan karanlık metafor ve motifleri oldukça seviyorum. Sizin yazınızda da gözüme çarpan birkaç tane vardı bu bağlamda.

Elinize sağlık, görüşmek üzere.

Merhaba, yorum için teşekkür ederim. Göç ve ölüm ikisi de zorunluluktan. Kalanlar için sadece boş bir umuttur sandığın dibinde kalan.

1 Beğeni

Yine İdris Erdoğdu yine kültürel motif, yapılan boş sandık göndermesi aldı götürdü…

Teşekkür ederim hocam

Merhabalar. Açık konuşmak gerekirse öyküden alınması gereken derin bir anlam var mı yok mu pek anlamadım. Daha doğrusu ben o derinliklere giremedim. Ama bana göre kendini okutan öykü iyidir. Elinize sağlık.

Merhaba, yazarken illaki derin bir anlam oluşsun diye bir derdim yok. Tam da dediğiniz gibi kendini okutan bir öykü olması yeterli .Önemli olan sizin anlam dünyanızda bir yerlerde ifadesini bulması. Yorumunuz için teşekkür ederim.

1 Beğeni