Brandon Sanderson Sinema Evreni

Benim merak ettiğim Brandon Sanderson’un eserleri sinema filmi olsa, filmlerde hangi oyuncuları görmek isterdiniz ve sountrack’lari kimin yapmasını isterdiniz?

1 Beğeni

Eva Green, Andy Garcia, Matt Damon, Jodie Foster, Anthony Hopkins daha bir sürü var. Müzikleri Hans Zimmer’dan başkası yapmasın. Yönetmen de Ridley Scott veya Spielberg olsun. Uyarlamaları Ron Howard da iyi yapıyor gibi sade ve sadık kalıyor. Tarantino uzak dursun hiç sevmiyorum. Cameron da uzak dursun. Nolan da çok abartır kafa karıştırır. Jackson desen tecrübeli, emek de veriyor ama bilemiyorum çok ekleme çıkarma yapar.

Tom Hanks’i nasıl unuturum…

Hans zimmer konusunda aynı fikirdeyim şöyle karayip korsalarında olduğu gibi epik bir tema müziği yapsa da kulağımızı pası silinse

1 Beğeni

Tor sitesinde Sissoylu için güzel fikirler vardı.

https://www.tor.com/2016/12/12/dream-casting-brandon-sandersons-mistborn-the-final-empire/

IMDb
http://www.imdb.com/list/ls073562524

2 Beğeni

Biz böyle konuşuyoruzda inşallah beyazperdede görebiliriz uzun zamandır beyazperdede epik fantastik filim hasreti çekiyorum

Listeler harika! Hepsi ile aynı fikirde olmasam da çoğunluğu iyi seçimler. Ancak listelerin yarısına geldiğimde sürekli aklımda olan bir şeyi hatırladım. Sissoylu’nun Wax-Wayne serisi mükemmel filmler olur. Kitaplar yeterince kısa, dünya ilk üçlüdeki kadar ilgi çekici olmasa da (Endüstri Devrimi dönemine denk geliyor, ilgi çekiciliği konusunda farklı fikirler olabilir, yani ilgi çekiciden ziyade yepyeni değil demeliyim sanırım.) kıyafetleri, kullandıkları silahlar ve teknoloji ile sinemada epey ilgi görecektir. Bazı sahnelerin ise -tamamen kendi görüşüm- adeta ekrana uyarlanması için yazıldığını düşünüyorum. Karakterleri açısından ise Wayne’in seyircilerin çoğunu tavlayacağına inancım tam. Bir de iyice emek verip Wayne’in replik olarak yazılmayan ama bahsedilen şivelerini yaparlarsa tadından yenmez. Ufak spoiler:

Özet

Wax-Marasi-Steris üçlüsü ilk görüldüğünde herkese konuşacak “dedikodu” sağlar. Bayılıyor insanlar aşk üçlemelerine bknz: 17th Shard Shallan-Kaladin-Adolin isimli konu. Son baktığımda 90 sayfa falandı… Başlangıçta insanlar büyü sistemini ve dünyayı kavrarken bununla da dikkatleri üzerinde tutar. Yan karakterlerden biri hakkında küçük spoiler, Bands of Mourning’den, Ranette ise “her türlü insanı kucaklıyoruz” mesajı vererek bütün hedef kitlelere servis edilir.

Evet, itiraf ediyorum üzerine uzun uzun düşündüm… Finansal olarak da başarı sağlamak lazım sonuçta :sweat_smile:.

İlk üçlemeden ara sıra kesitlerle de kitabı okumamış kimselerin meraklarını kabartırlar harika olur. Okuyanlar da bilmiş bilmiş gülerler herhalde. Hatta sinemaya olmazsa dizi de olabilir. Ben de bütün arkadaşlarıma zorla izletip “Bak aslında şöyle böyle…” diye başlayan cümlelerimle kafa ütülerim :joy:. Daha fazla yazmak istiyorum ama yeterli sanırım, dediğim gibi epey kafa patlattım üzerine. Gidip prodüksiyonda çalışmaya hazırım :stuck_out_tongue_closed_eyes:.

1 Beğeni

Sissoylu’yu okurken Vin olarak gözümde Natalie Portman tipinde biri canlanıyor.

3 Beğeni

Hortlatmak gibi olacak ama sissoylu dizi olsaydı Kelsier resmen 2. Ned Stark vakası olurdu

1 Beğeni