Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Sims oynayan var mı? Ben karakteri ve evi yaparken çok eğlendim ama sonrasında ‘ee, ya şimdi?’ diye kaldım. Platform ve korku oynamaktan sürekli bir görev ya da tehlike beklentisindeyim.

2 Beğeni

Öyle yaşayıp gideceksin galiba :grinning:

3 Beğeni

Bende şimdi downloada attım ps5 için bakalım dedikleri kadar var mı. Ayrıca yakın zamanda da Last of Us 2 yi bitirdim. Oyun harika, mekanikleri oynanabilirlik, mekanlar falan bla bla herşeyi super fakat konusu tam anlamıyla saçmalık. Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok fakat bende konusunu hiç ama hiç beğenmeyenlerdenim.

2 Beğeni

Ben de ilk çıktığında TLOU 2 'yi bitirmiştim. Dediğin gibi oyun, mekanikler filan güzel ama birinci oyun üzerine bişey katmamış gibi inventory kapsamında. Çok da etkilenerek oynamadım açıkcası. Hatta bir an önce bitsin de Ghost Of Tsushima ile takas yapayım diye acele etmiştim. Ghost Of Tsushima çok daha fazla etkilemişti.
Dün gece itibari ile de Resident Evil Village’ı bitirdim. Hikaye olarak 7’nin üzerine çok iyi bir devam olmuş. Serinin meşhur alet edavat silah çantasında artık sıkıntı çekilmiyor, bol bol her malzemeye yer kalıyor. Özellikle 4’den bildiğimiz merchant olayına bu oyunda Duke isminde bir abimiz katılmış. Marketi oldukça zengin. Ammo sıkıntısı hiç çekmedim. Yaratıklar ise bu oyunda çağ atlamış, çok zevk aldım. Kesinlikle tavsiye ederim. Bitirir bitirmez baştan başlama hissi uyandırdı bende.
Şimdi yeni hedefim Farcry 6.

2 Beğeni

What do you buyinggggg? :slight_smile: Bende Re8 bitince ghost of thusismaya devam edeceğim.

2 Beğeni

Emulator üzerinden Breath of the Wild oynuyorum. Ayarlarını yapmak biraz uğraştırdı ama güzel 60fpsde çalışıyor.

Serinin sadece adını duymuştum, henüz başındayım ama oynanışı hoşuma gitti. Özellikle de ağacı bombalayıp düşürünce köprüye dönüşmesi gözlerimi doldurdu. :smiley:

3 Beğeni

Ben de aynı şekilde oynamış, bitirmiştim. Bazı shrine’larda konsol kumandalarının jiroskop özelliğine göre tasarlanmış bulmacalar vardı. Emülasyondan kaynaklı onlar biraz zorlasa da deneyimi rezil etmedi. Tavsiyem inciğine cıncığına kadar oynayın. Gizli eşyalar falan var. Özel atlar, kılıçlar, zırhlar… Hepsine uğraşın. Öyle daha keyifli :grin: İyi oyunlar dilerim.

Eğer beğenirseniz Ocarina of Time ve Majora’s Mask’i de oynanacaklar listenize alın. BotW bittikten sonra bu oyunların 3DS Remake lerini oynamıştım. Çok güzeller, kaçırmayın.

3 Beğeni

Hocam hangi kartla oynuyorsun

1 Beğeni

Notebook’ta oynuyorum: Gtx 1660 Ti.

1 Beğeni

Evet bıraktım zaten oynamayı. Kendi kendine takılsın mis gibi ev yaptım :smile:

2 Beğeni

Kendi büyü okulunuzu inşa edip yönettiğiniz bir oyun.

2 Beğeni

Bioshock İnfinite’e uzun bir aradan sonra geri döndüm. Oyun hatırladığımdan çok daha iyi olmuş. İnanılmazdı, her saniyeden keyif aldım diyebilirim. :smiley:

Şimdiyse “Sekiro: Shadows Die Twice” var sırada arkadaşlar. Artık shadow iki kere mi ölür yoksa yüz kere mi göreceğiz bakalım :smiley: Hakkınızı helal edin. (From Software oyunları değişik bir bağımlılık ya. Uzak kalmak ayrı, oynamak ayrı bir dert.)

4 Beğeni

images (49)

Sakura Wars (SEGA Saturn)

Sevdiğim bir Youtube kanalı var. İsmi “Bowl of Lentils” (Bir kase mercimek). Belgesel tadında birkaç uzun videosu var. İlk kez onun videolarında duydum bu seriyi.

Seri Japonya’da seviliyor ve köklü bir altyapısı var. Batı’ya daha geçen senelerde Ps4’e çıkmış reboot versiyonuyla ancak gelebilmiş. Çok da güzel tepkiler almış. Eğer o oyunu oynama imkanı bulmuş, seriden hoşlanmışsanız ve bu içeriğin daha fazlasını arzuluyorsanız ne yazık ki elinizde tüketebileceğiniz hiçbir şey yok. Tabii ki japonca bilmiyorsanız.

Bahsettiğim kanalın sahibi seriyle önceden de tanışıkmış. Sağ olsunlar, arkadaşlarıyla toplanıp Sakura Wars’un ilk oyununu çevirmişler. Ben de atladım hemen.

Hikaye, genç bir teğmenin gizli bir birliğe atanmasıyla başlıyor. Gittiği yerde kafası çok karışıyor çünkü ne askerler asker ne de birlik gizli bir birlik. Devlet tiyatrosunda gösteri sergileyen birkaç kız ve ayyaş bir şef ile baş başa kalıyor. Tiyatronun paravan görevi gördüğünün farkında olsa da günün büyük çoğunluğunu bilet satarak, yer süpürerek geçirmek canını sıkıyor. Vakti geldiğinde ise karakterimiz ve kızlar bu kimliklerden sıyrılıyor ve "mecha"larına atlayıp düşmanların peşine düşüyorlar.

Oyun çok keyifli. Dating sim ve Final Fantasy Tactics karışımı bir şey. Ana karakterin ekipteki diğer 6 kızla da romance seçeneği var. Konuşmaların ortasında quick time event gibi seçenekler geliyor. Seçtiğiniz cümlelere göre karşınızdaki karakterin gözünde değeriniz artıyor ya da azalıyor. Onu da seçiminizden sonra çıkan sesle anlayabiliyorsunuz. Savaş sekansları için de özel bir durum yok. Eski Fire Amblem’lara da benziyor biraz.

Hiç beklemediğim kadar keyifli. 1996 yapımıymış. Bir ara merak edip Kojima’nın Policenauts’una bakmıştım. Güzel gibiydi ama bitirememiştim. Benziyorlar. Eskiye gittikçe çok şey değişiyor ama bazen cevherler bulabiliyorsunuz. Aslında pek çok kaynak da var bu eski cevherleri keşfetmek için. Vakit olsa da kurcalasam. İyice retroya gömülesim geliyor bazen.

Not: Animesi de varmış.

7 Beğeni

Control’deki Ashtray Maze bir oyunda gördüğüm en iyi mekan-müzik ve atmosfer kombinasyonlarından biriydi. Resmen kendi beyin kıvrımlarım içinde dolaştım. Arkada enfes Old Gods of Asgard şarkısı Take Control… Acayip gazdı. Sonunda Jesse’nin de dediği gibi: “That was awesome.”

image

Bahsettiğim şarkıyı şöyle bırakıyorum. Bilmeyenler için; Old Gods of Asgard, benim de çok sevdiğim Poets of the Fall grubunun üyelerinin Alan Wake oyun evreni içinde yarattığı kurmaca bir rock grubudur.

Oyunda da yer alan ve benim çok sevdiğim bir Poets of the Fall şarkısı ile paylaşımımıza son verelim.:

2 Beğeni

Farcry 5’e başlamıştım ama beğenmedim sildim. Shadow of Tomb Raider oynayacağım.

1 Beğeni

Bazen bu oyuna tekrar başlamak istiyorum. Ekran kartımı sattım, konsolda da indirimli haliyle bile 350 tl. Hal böyle olunca yeni oyun alırım diyor insan içten içe ama Jhonny Silverhand’in rüyalarıma girmesini özledim.

Şu sahneyi ilk izlediğim anı hatırlıyorum da… Oyunun senaryosu ve elementleri aşırı iyiydi, sadece tamamlanmamıştı ve aşırı tembellik yapılmıştı bence. Sonu da berbattı. Bu da yine tembellikten ve yetiştirememekten.

Sanırım Cyberpunk temasını aşırı sevdiğimden bu oyun beni bayağı etkiledi. Biraz bunun da etkisi olabilir yorumlarımda. :smiley: Son bir yılda iki oyuna çok bağlandım, bir Cyberpunk 2077 bir de Death Stranding.

Bu aralar Dark Souls 1’e başladım. Aynı Diablo 1’e benziyor. Çok beğendim. İlk başlarda bunda ne var ki? Nasıl beceriyorlar ölmeyi dedikten 3 saat sonra 10 kez ölmüştüm bile… :smiley: (Hatta çok sinirlenip konsolu kapadım ve uyudum.) Oyun çok güzel, öldükçe tekrar oynamak istiyorsunuz, çok garip bir havası var gerçekten. Biz Diablo’da cehennemin bilmem kaçıncı katında ölünce kaybolmasın diye parayı köyde yere atıp tüccara emanet etmiş adamlarız. Bunu da yaparız bir şekilde diye düşünüyorum. :smiley:

2 Beğeni

Kotor 2 yi bitirdim sonunda. Kotor 1 den sonra oynadığım en güzel oyundu ama oyunun ilk yarısından sonra bi yarım kalmışlık hissediyorsunuz. Bazı kelimelerin altları dolmuyor bazı yoldaşların davranışları boş kaçıyor. Restorasyon moduyla beraber bile anca bu kadar olabiliyor sanırım. Yine de çok keyifliydi. 56 saat nasıl geçti anlamadım :smiley:

2 Beğeni

Eğer Genshin Impact oynayan varsa Prime’dan gelen kodu verebilirim.

1 Beğeni

Bu ara ne oynayacağımı şaşırıyorum @Buyicii sağolsun :grinning_face_with_smiling_eyes:

Rachet & Clank

2 Beğeni

Herkes gelsin birlikte Genshin Impact oynayalım.
Açık dünya, combat, ev düzenleme, macera, arkadaşlarla oynama ne ararsanız var oyunda. Grafikler müthiş, etkinlikleri de hayli eğlenceli. Oynadığım en iyi ücretsiz oyun diyebilirim, çok keyif alıyorum oynarken.

Eve varınca aldığım ekran görüntülerini de paylaşırım.

6 Beğeni