Ben de Death Stranding başladım bu Kojima’nın oyunları taş gibi oluyor gerçekten mekanikleri çok sağlam çalışan ve tabi ki ne oluyor bitiyor diye biraz beyin yaktığımız bir hikaye var. Bir kargo taşımak ne kadar zevkli olabilir diyebilirsiniz ve ben de öyle düşünüyordum ama çok tatlı oynanıyor.
En son PS3’te çıkan GoW oyununu oynamıştım. Bu son GoW, kamera açısındaki değişiklikten dolayı PS kullanıcıları tarafından biraz eleştirildi sanırım. Ama bana ilaç gibi geldi.
Sony diğer büyük yapımları da kesinlikle PC platformuna getirmeli; Uncharted, Last of Us, Ghost of Tsushima şu anda aklıma gelenler.
Çoktandır yazamadım. Ben bu arada Dark Souls serisini bitirdim. Üç oyun da su gibi aktı. Hidetaka Miyazaki’yi alnından öpmek lazım. Her biri sanat eseri gibi oyunların. Tavsiye ederim bu seriyi. Ama herkese göre değil tabii. Sabırlı oyuncular için daha ideal.
Bu kadar güzel beklemiyordum. Hikaye anlatımı, skill atlama yöntemi, combat mekaniği tam istediğim gibi. Buglar hala can sıkıyor ama oyunu sevince göz ardı edilebiliyor.
Biraz oldu ama burayı arviş gibi de kullandığım için yazayım istedim. Ocak ayı başında Death Stranding bitirdim, bayağı değişikti cidden. 50 saat sürdü ve bir yerden sonra konuya odaklanmak istediğim için yan görevleri bırakarak ilerledim. Bazen cidden sıkıldığım olduğu fakat konu ve dünya çok ilgi çekiciydi.
Death Stranding sonrası Elden Ring için ara verdim, şimdi de günleri sayıyorum
Mass Effect Legendary Edition. Yemin ediyorum çok özlemişim üçlemeyi.
Buradan Andromeda’yı geliştiren herkesi tekrardan saygıyla anıyorum…
Ben de Mass Effect 2’yi oynuyorum, ilk oyunu 2 yıl evvel bitirmiştim.
Teknik olarak oyuna diyeceğim bir şey yok, karakterleri ve ana hikaye de başarılı ancak oyunun görev sistemi bana sürükleyicilikten uzak geldi.
Görev envanterinde birçok görevin olması, bunları bir nevi istediğimiz sırayla yapabilmemiz oyunun pace’ini düşürüyor bana kalırsa.
Şu ana kadar oyunu sevdim ama bir dark souls serisi gibi bayıldım diyemeyeceğim, belki de vaktinde oynamak gerekiyordu…
Mass Effect 2 nin en güzel yeri hikayesidir. Ayrıca zamanına göre aksiyonuda çok iyiydi. Bende yıllar sonra ea pass sebebiyle denedim ama ayılıp bayıldığım oyunda yarım saat ilerleyemedim o ayrı.
Ben tüm üçlemeyi ayıla bayıla oynadım. Sanırım bunun sebebi oyunlarda hikayeye aksiyondan daha çok önem vermem sanirim. Ancak bence ilk oyunun hikayesini hiç bir tutmaz. Özellikle son oyun da hikayenin evreni kurtarmaktan dünyayı kurtarmaya evrilmesi beni çok gıcık etmişti. Ama yine de tüm serinin bütünlüklü bir hikaye sunmasi yüzünden en sevdiğim oyun serisi.
Roma estetikli crpg. Dövüşler taktiksel, m&b tarzı birliğinizi yönettiğiniz bir overworldü var. Henüz birkaç saatini oynadım, güzel başladı.
Ana hikaye ekip kurmak üzerine olduğu için görev konusunda serbest bırakmak istemişler, ara sıra oyunun her şeyi bırakıp belli bir göreve gitmeye zorladığı oluyor. Ama genel olarak dediğiniz gibi. Oyunun en özel kısmı ise final görevi. Hele ilk oynadığımda yaşadığım duygular tarif edilemezdi. Beklentinizi yükseltmek istemem ama hoşunuza gidecektir. Sonuçta oyunda yaptığınız her şeyi finale hazırlanmak için yapıyorsunuz. Ve final o beklentiyi karşılıyor. Söylemek istediğim çok şey var ama spoiler verip keyfinizi kaçırmak istemiyorum
Bakalım bitirince bir şeyler yazarım
Bu aralar fifa 22 fut haricinde ps5 dying light 2 ile uğraşıyorum.
Oyun hakkında ilk izlenimim şu, ps5 versiyonunda bize 3 farklı grafik ayarı sunuyor. Performans, kalite ve çözünürlük. Performans 60fps ve diğerleri 30fps. Performans modu ile oynamak oyunu gerçek keyfini verdiren ayarı ama diğer 2 ayarlarda oyun akıcılığı ve o parkur mekaniklerinin keyfi kayboluyor. Performans modunda ise oyun yakın çekimde karıncalı ekran gibi oluyor ve çok rahatsız ediyor. Oyunun trailerlarinda gösterilen kaliteli grafiklerin hiçbirisinden eser yok. Çevrede ki ağaç görselleri çok kötü. Oyunun başındayım ve konusu çok ilgi çekici gelmedi.
Aslinda oyunu tek kelime ile yorumlar isem oldschol olurdu. O da bir önceki neslin oyunları gibi. Sanki bu oyun ps4 ilk çıktığında çıkmış da remaster yapmışlar.
Xenoblade Chronicles 3 duyurulmuş. Ben de bu aralar ilk oyunu oynuyordum. Yuzu üzerinden Definitive Edition deneyimliyorum. Hikayesi sardı. Japonlar her oyun için baştan yaradılış hikayesi yazıyorlar ya, bu durum beni hem yoruyor hem eğlendiriyor. Her evrenin tanrısı peygamberi şeytanı derken kafalar allak bullak oluyor. Ama içim ısındı karakterlere. Haritalar biraz büyük, kat ede ede bitmiyor. Bu duruma karşın biraz hızlandırma hilesi kullanmış olabilirim. Oyunu şarkıları sayesinde keşfetmiştim. Muhteşem gaz parçaları var. İyi bir jrpg ile karşı karşıya olduğumu seziyorum. Bitirebilmek istiyorum nasipse.
Muhtemelen konu başlığı için uygun değil ama benim yeni keşfedip her gün yeni bölüm beklediğim bir oyun oldu kendisi.
Kelime tahmin oyunudur. Her gün farklı bir kelime tahmin edilmeye çalışılır. Rastgele yazdığınız bir kelimeden yola çıkıp, ipuçlarını takip ederek doğru kelimeye ulaşmaya çalışırsınız. Kaçıncı adımda kelimeyi bulduğunuza dair istatistik tutulur. Kısacası, vaktinizi katletmeyen hoş bir oyundur. Tavsiyemdir.
Daha oynamıyorum ama warhammer 3 total war ön indirime açıldı. Kapladığı alan 120 gb indirme 65 gb. İndirme bitti 2 gün sonra açılacak. Herkes elden ring horizon falan beklerken ben sadece bunu bekliyorum.
Bullet hell tarzı, sizin sadece WASD ile karakterin hareketini kontrol ettiğiniz bir oyun. Oynanışı basit ama zorlayıcı ve bağımlılık yapıcı.
Elder Ring oynamaya çalışıyorum.