Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Çekilin ME fanı geldi. Uzun uzun yazmama gerek yok ilk oyunun hikayesi çoğu bilim kurgu filminin hikayesinden daha iyidir ama combat ve vuruş hissi biraz kötüdür.

1. oyun ise evreni derinleştirme işlevi görüyor daha çok. O yüzden hikayesi biraz zayıf. Ama 2. oyunda çoğu oyunda olmayan bir şey var o da Suicide Mission. Bu görevde başarılı olabilmek için ekip üyelerinizi iyi tanımalı ve yapılması zorunlu olmayan loyality görevleri yapıp ekibinizi ona göre işe koşmalısınız. Yoksa Suicide Mission sırasinda hepsi ölür.

2. Oyun Ea’in dlc politikasına kurban gitmiş bir oyun. Oyunu resmen parça parça satmışlar. O yüzden pek sevilmez ama ben oynarken keyif aldım. Eğer oynayacaksanız dlcleri kesin alın. Bu dediğim 2. oyun içinde geçerli. Mass Effect oynamanın yarısı dlc oynamaktır.

2 Beğeni

image

Yeni Zelda’ya henüz başladım. Önceki oyunun üstüne katbekat koymuşlar. Yeni craft ve inşa sistemleri acayip güzel. Bir de şu silah dayanıklılık sistemi olmasa…

Yuzu’da Vulkan ile kusursuz oynuyorum.

3 Beğeni

images (69)

Hem beğendiğim hem beğenmediğim oyun.

Öncellikle ben orjinal oyunu oynamış biriyim. O yüzden karşılaştırma yapabiliyorum ve bu oyun hakkında söylemek istrdiğim ilk şey bu oyun koca bir DOLGU malzemesi ile yapılmış. Oyunda o kadar gereksiz boss savaşları o kadar gereksiz bölümler var ki anlatamam. Ve bu oyunda temponun bozulmasına neden oluyor. Mesela Midgar savaşından önceki hayalet bölümü çok gereksizdi. Heycanı yüksektmesi gerekirken daha da düşürüyor. Yine aynı şekilde Midgar savaşından sonra ikinci kez kanalizasyona gitme bölümü de gereksizdi. Daha bunun gibi gereksiz zaman dolduran bir sürü şey var.

Oyuna baktığımda 18 bölüm olduğunu görüyorum ancak oyun tam 33 saat sürüyor. Bu da her bolümün 1 saaten fazla sürdüğü anlamına geliyor. Peki her bölümü 1 saate yükseltmek için ne yapmışlar dersiniz? Boş boş koridorda yürüme sekansı koymuşlar. Üstelik yükleme ekranıyla filan bu daha can sıkıcı hal alıyor. Oyunun süresini uzatmak icin yapılan diğer taktik ara sahne bombardımanı. Oyunun belki de en iyi yanı ara sahneleri. Ben böyle ara sahne görmedim bazıları oldukça epik insanı gaza getiren şekilde kurgulanmış. Ancak bazı ara sahnelerde zaman doldurmak için konulmuş.

Dövüş sistemi güzel olmuş. Orjinal oyunun Atb sistemini güzelce modernleştirilmiş. Ancak oyun o kadar uzun sürüyor ki ve o kadar çok boss var ki bazen sıkabiliyor. Bu kısmı uzun uzun anlatmayacam. Anlatırsam çıkamayız.

Oyunu bitiriken yüzümde mutlu bir ifade vardı. Ama geriye dönüp baktığımda oyunun 33 saat değil 20 saat sürmesi gerektiğini düşünüyorum. Her bölümü 25 dk daha azaltılsa bazı boss savaşları çıkarılsa daha iyi bir oyun olurmuş. Ama bu haliyle süreyi uzatmak için tempoyu hiçe sayan koca bir fan service oyundan başka bir şey değil.

Peki Siz Oyunu Beğendiniz Mi?
  • Evet Beğendim
  • Hayır beğenmedim

0 oylayan

2 Beğeni

Denedim ama bana hitap etmiyor.
Bende Ratchet and Clank Rift apart oynuyorum. Ps5 gerçek gücünü gösteren yegane oyunlardan birisi olmuş. Bu ay bedava verilen oyunlardan birisi. Özelikle serinin bir önceki oyunu benim için en efsane oyunlardan birisidir. İnsan özlüyor bu zamanlarda bu tarz oyunları.

1 Beğeni

Orjinalini oynasanız hayran kalırdınız. Oyun dünyasındaki en derin hikayeye sahip 5 oyun içerisine rahat girer. Remake sadece gereksiz uzatılmış bir oyun.

Ratchet Clank’in pc çıkmasını bekliyorum ben. Pc portunun yapılmasına başlanmış. Gerçi benim pc kaldırmaz ama olsun.

1 Beğeni

Yok ya bende o tüysüz japon çocukları kafası yok. :joy: Onları görünce hikaye falan da bir anlam ifade etmiyor. Gerçi yeni FF oyununda biraz o kafadan sıyrılmışlar gibi. Çıkış puanına göre almayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Son oynadigim oyunlar.
Valhalla 1 saat dayanabildim sildim.
Medium çoğunluğun aksine beğendim ama ortalama bir oyuna daha yakın.
Miles çok bayıktı kısa diye bitirdim.
Deathloop daha sonra pcde oynayacağım başlarına biraz bakındım.
Death Stranding çok fazla ön yargıyla başlayıp mutlu ayrıldığım bir oyun oldu. Dizayn secenekleri mgs5 ile aynı olması biraz rahatsız etti.
Judgement… neredeyse bütün yakuzaları çıkış zamanlarında oynadığım için herhalde pek sarmadı başlarında bıraktım belki daha sonra tekrar dönerim.
The last of us 2 evet acayip bir oyun. Hikayesi aşırı dandik ve mantık hataları olmasına karşın 3 yıl öncesine göre karşılaştırıldığında mükemmel grafik ve oynanış mekaniklerine sahip oyun. Herkesin aksine Abby karakterini de beğendim. Keşke hikayen bu kadar kötü olmasaydı da tekrar tekrar oynasaydım ama bir daha döneceğim zannetmiyorum. 3.de tekrar görüşürüz.

Sırada ne var? Ratchet bedava verilmiş inatla satın almamıştım kaçmaz. Forspoken var arkadaşım almış iki parkur denerim. Belki Tearaway. Belki Horizon Forbidden West. Haziran ortasına kadar bunlarla idare. Haziran ortasında Final Fantasy 16 ile içimdeki oyun ateşi tekrar canlanacak.
Normalde asla bir oyuna ön sipariş geçmem fakat buna geçtim. Neden mi? Sony her an zam yapabilirmiş. Evet 800tllik oyun her an 1500tl olabilir. Bu oyun 70 dolar. Malum turuncu sitede de ortak buldum tek hakkına oyun 400 civarına geldi ki bence almaya değer bir risk. Zira steamden baldurs gate 3 ü 250tlye alan şanlı kişilerdenim şu an 800tl olmuş sanırım…

6 Beğeni

Ratchet tam anlamıyla şaheser olmuş. Türü seviyorsanız başından kalkamazsinız.

1 Beğeni

Oyuna başlayalı yarım saat oldu fakat konsepti çok sevdim. Keyifli olacak gibi duruyor. Tek eksisi oyun kontrollerine alışmaya çalışırken çok zorlanıyorum :smile:

2 Beğeni

capsule_616x353

Prey’i bitirdim. Bioshock ve Dishonored arası bir oyun olmuş, çok hoşuma gitti. Bilimkurgu sevenlere gözü kapalı tavsiye edebilirim. Yanlız sonlara doğru zorluk seviyesi absürd bir şekilde artıyor. Yavaş yavaş sonlara doğru yaklaştığımı fark edince biriken yan görevleri yapıp aradan çıkarayım dedim ama yapılacak gibi değildi. Sonlara doğru istasyonun içindeki düşmanlardan adım dahi atılamıyor. Yan görevleri biriktirmemek, verdiğinde direkt gidip yapmak lazımmış :slight_smile:

Halo Infinite’e başlayacağım.

6 Beğeni

Oynadığım en iyi senaryoya sahip oyunlardan bir tanesi… Keyifli oyunlar.

1 Beğeni

Oyunda biraz daha ilerledim resmen film gibi.

Teşekkürler :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Gollum oynuyorum yada oynamaya çalışıyorum. Grafikler b.k gibi… Resmen para tuzağı

1 Beğeni

Halo Infinite’i yarım bıraktım. Halo Wars, Spartan Assault vs. gibi yan türleri saymazsak bu çıkan 8. halo oyunu ve Halo’dan sıkıldığımı farkettim. Inifintede ilgimi çeken bir şey bulamadım. Farcry tipi açık dünyamsı bir şeyler yapmışlar fakat Halo zaten CoD MW ayarında bir oyun değildi. Combat Evolved’dan beri oyuncuya farklı stratejiler uygulama şansı veriyordu zaten. Bu tip bir açık dünya olması bir fark yaratmamış bence.

Death Stranding’i oynuyorum bir süredir. Tarla faresi gibi dağ tepe yürüyüp düşman çıkınca pısmaktan başka bir olayını göremedim. Oyunu yapan kişinin oyunun kendisinin önüne geçmesi büyük bir sorun. Kimse şu oyunu Kojima’nın yaptığını bilmese puanları 7’nin bir puan üstüne çıkmazdı.

2 Beğeni

DS gameplay harici hikayesiyle çok ön plana çıkıyor. Ben hikaye ve sinematiklerini çok sevmiştim. Adeta Love death and robot bölümü izler gibi.

Bende Ratchet and Clank Rift Apart bitirdim. Acayip keyifli. Muhtemelen plat trophyde alırım. Oyunu oynamayı düşünen öncelikle ilk oyunu mutlaka oynasın. İlk oyun dediğim de PS4 versiyonu olan.

1 Beğeni

Halo için ben ilk oyunda yarım bıraktım, çok sıkıcıydı.

Ds için ise diyeceğim şey japonlar hikaye anlatmaya o kadar çok odaklanıyorlarki bazen oyun yapmayı unutuyorlar. Mesela FF 7 ve MGS 4 gibi.

1 Beğeni

capsule_616x353

Mass Effect Legendary Edition’ı indirip ilk oyundan maratona başladım. İlk çıktığında Xbox360’da oynamıştım fakat FPS çatışmalarda 10’un altına düşüyordu :slight_smile: Yine başladım oyuna yine hayran kaldım. Yeni dokular, ışıklandırmalar çok kaliteli olmuş. Yeni eklenen assetler de kesinlikle yapıyı bozmamış.

Mass Effect’in çıktığı 2007 senesi efsane bir seneymiş. Bioshock, CoD: Modern Warfare, Crysis, Portal, Half Life 2: Episode 2, Uncharted, Halo 3, Witcher, Assassins Creed, STALKER, God Of War 2, Clive Barker’s Jericho, Mario Galaxy, Stranglehold, Darkness, Silent Hill Origins vs daha niceleri hep aynı sene çıkmış. Bir de günümüze bakın, remakelere sevinecek duruma geldik :unamused:

14 Beğeni

Torchlight 2 oynuyorum deli gibi :smiley: ilk oyunu sevememiştim ama bunda mühendis sınıfı akıyor. Vuruş hissi çok tok çok hoşuma gitti :smiley: Warhammer 40K: Inquisitor Martyr’e 50 saat gömüp silmiştim hikayesine çekilemediğim ve çok fazla overpower olduğum için ama bu oyunun dengesinede bayıldım :smiley: Steampunk evrenini sevenler için birebir. Bu arada son çıkardıkları oyun bana güzel gelmedi… Bu arada yandan morrowind oynuyorum arada. Star Wars Dark Forces 1 ve 2 yi bitirdim :smiley: Jedi Knight Mysteries of the Sith’e başlamayı düşünüyorum zaten 3 4 saatte biten oyunlar :smiley: Buyrun

6 Beğeni

indir

Çok Sıradan Bir Oyun

Nedense son 5 aydır oynadığım oyunlardan tam keyif alamıyorum. Spiderman da o kervana katıldı.
Bence şehirde ağ atarak gezinme dışında hiç bir albenisi olmayan bir oyun. Open world mantığı ubisoft oyunlarından alınma kombat ve gizlilik Arkham oyunlarından devşirilmiş ortaya= arkham+ubisoft+prototype karışımı bir şey çıkmış.

Sanıyorum herkes oyunun dövüş sistemine bitiyor. Bence Arkham oyunları kadar iyi değil. Arkham’ın dövüş sistemi bağımlılık yapıcıydı, bu oyunun ki ise sadece akıcı bir dövüş sistemi var o kadar. Daha fazlası yok. Hatta yer yer sıkıcı bile oluyor.

Ama bence oyunun en kötü yanı hikayesi. O kadar tırt bir hikayesi var ki bir türlü oyunun içine giremedim. Üstelik kötü hikayeyi geçtim oyun Spider Man evrenini iyi kullanamıyor. Rhino gibi ünlü düşmanlar sadece konmak için konmuş, 5 dk gözüküp çıkıyorlar.

Open Worlde gezinme ve yan görev yapma ilk başta çok eğlenceliydi. Üstelik oyun sizi teşvikte ediyor ama sonradan çok tekrara binerek sıkıcı oluyor. Ama ilk başlarda insanın tüm haritayı silip süpüresi geliyor.

Bu oyunda sarmayınca kendimden ciddi ciddi şüphe etmeye başladım. Genelde oyun beğenme eşiği yüksek bir insanımdır. O yüzden eskiden sevdiğim bir oyun olan Dishonored oyununu bu sefer low kaos’ta bitirmek için geri döndüm ve oyuna bayıldım ve sikıntının bende değil yeni çıkan oyunlarda olduğunu anladım.

Son zamanlarda oynayip tam beğenmediğim oyunlar:

Witcher 2(ilk başlarda çok beğendim ama ortalarda sıkıldım birde teknik problemler biraz canımı sıktı)

Halo 1(geçen sene ac 1 oynadığımda bundan daha kötü oyun oynayamam diyordum. Halo 1 bana bu sözü yutturdu.)

Dead Space 3(Rezalet)

Final Fantasy 7 Remake(Fazla temposuz ve uzatılmış ama ara sahneler ve kombat güzel)

Spider Man(Şehirde gezinmek ve open world bir yere kadar güzel)

Beğendiğim oyunlar:

Last of us Remake
Hogswarts Legacy
Trine 4
Battelfield 1
Darkness 2
Dishonored
Star Wars jedi Fallen Order(Yani çok ortalama oyundu bence yine de biraz keyifliydi.)

2 Beğeni

Hepsine katılırım ama Halo 1 asla… Can evimden vurdun beni elmacım… En az 15 defa bitirmişimdir. Spider-man eleştirine katılıyorum. Arkham serisi gibi içine çeken bir hikayesi yoktu. Oyunu bitirmek için bitirmiştim sonlarda sadece. İlk baştaki heyecanım yoktu. Witcher 2 zamanında oynamadığın için öyle gelmiş olabilir ama hikayesi bence hala yeni oyunlara taş çıkartır. Oynanış açısından sıkılmış olabilirsin.