Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Yapmayın hocam sürekli bir biri aynı koridorlarda koşturup savaştığımız bir oyun Halo 1 ama yapay zekası iyiydi onu beğendim. Vuruş hissi de diğer oyunlardan farklı o da güzel. Ama bölüm tasarımları fecat.

Witcher 2’ye ilk başladığımda Mass Effect fanlığımı sorgulayacak kadar çok beğendim ama ortalarda oyundan düştüm. Sanırım çok fazla ysn görev filan yaptım ondan. Yoksa Witcher 2 taş gibi oyun.

1 Beğeni

Şu sıralar arkadaşla beraber It Takes Two oynuyorum. İnsan gerçekten zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. Arkadaşla beraber oynanabilecek müthiş keyifli ve tatlı bir oyun. Öneririm.

4 Beğeni

little nightmares,limbo ,inside tarzı oyun sevenlerin beğeneceği bir oyun bence .Bir saatte bitiyor ,bulmacalar bir tık kolay ama atmosferi çok güzel .

5 Beğeni

Half life ile aynı seviyededir bende Halo… @Olatris bende denemek istiyorum ama hep erteliyorum :frowning:

3 Beğeni

Halo çıktığı dönemde Half-Life Cod, MoH vs. gibi bir fps oyunu değildi. Göreve farklı şekillerde yaklaşabileceğimiz, çok geniş alanlarda bir sürü araç kullanabildiğiniz ve bunları arkadaşınızla co-op olarak da yapabildiğiniz bir oyundu. Dönemin teknik kısıtlamarı göz önüne alındığında Cod, MoH, SoF gibi oyunlarla kıyaslandığında kısmen daha tekdüze olması normal.

O yıllarda Delta Force, Project IGI, Tribes gibi kendi ayarındaki oyunlarla kıyaslamak lazım ki kıyaslandığında onlardan fersah fersah üstündü. O yüzden çıktığı yıl inanılmaz bir sükse yapmıştı ama tabiki eskidi, artık tat vermiyor. Şu an oynanındığında çok yavan kalıyor. Şu an aksiyon shooter oyunlarında gördüğümüz health regeneration denen sağlık kutusu toplamadan canın hasar almadığınızda kendi kendine dolması mekaniğini de bu tür içinde ilk kullanan Halo Combat Evolved’dur :slight_smile:

Chief’in askerleriyiz :military_helmet:

2 Beğeni

Halo 1’in oyun dünyası için yaptığı devrimden haberim var. Bölüm tasarımları iyi olsa gideri var aslında, kendisine has bir vuruş hissi var. Bir noktadan sonra birbirinin aynısı koridorlarda savaşmak çok sıkıyor.

Her şeye rağmen ikinci oyuna şans vermek istiyorum. Ac 1 de çok kötü ama Ac 2 efsane bir oyun. Sanırım bu seride de böyle bir ilişki mevcut. Herkes Halo 2’yi çok övüyor.

Halo Reach denemeden seriden vazgeçmeyin derim ben. Oynadığım en sağlam oyunlardan biri.

1 Beğeni

O da listemde ikinci oyun sararsa, üçlemeyi bitirdikten sonra oynamayı düşünüyorum.

1 Beğeni

İlk oyunun hemen öncesini anlatıyor. Sinematik bir aksiyon sunuyor. Call of Duty Modern Warframe serisini seviyorsanız bundan çok zevk alırsınız.

1 Beğeni

F.I.S.T. : Forged in Shadow Torch oynuyorum ve aşırı derece zevk alıyorum. Nasıl bir firma ilk oyunlarıyla bu kadar muntzam bir iş yapmış şaşırdım kaldım. Aşırı eğlenceli bir oyun. Combolar olsun plartform ögeleri senaryo karakterler allahım tavşan sahiplenmek istiyorum! Arka fon müziğide çok güzel arkadaşlar bu oyunu oynayın. Steam fiyatı 150 küsür ve zamanında epic bedavaya vermişti. Bir şans verin derim.

3 Beğeni

Disco Elysium

Oyunun seveni çok ama nedense bana hitap etmedi. Tamamen kestirip atmış değilim belki ileriki süreçlerde tekrar indirim bir şans verebilirim.

indir

Inside

Bu oyuna ise bayıldım. Sakin ve sürükleyici. Yer yer yabancılar tarafından kovalanırken gerilmiyor değilim. İndirimdeyken almıştım iyi ki almışım.

2 Beğeni

Stres atmamı sağlayan tek oyun, p90 prosu derler bana :slightly_smiling_face:

Çok acayip yordu. İnanılmaz yorucu bir hafta geçirtti. Ama baya keyif aldım, halen devam ediyorum. 69 seviye druid ile.

7 Beğeni

25 sene geçmesine rağmen oynanıyor. Starcraft 2 de güzel ama bu ilk göz ağrısı :slight_smile:

5 Beğeni

indir

Abartıldığı kadar kötü değil…

2 gün önce MEA’yı bitirdim. Açıkçası beklediğimden daha fazla sevdim. Şöyle birkaç dalda oyuna bakalım

Oynanış: Açık ara oyunun en iyi yanı burası. Üçlemede olan sınıf olayını kaldırmışlar. Artık istediğimiz karkteri yaratmakta özgürüz. Bu da oyuna büyük bir dinanizim getirmiş. Ancak ne yazık ki yetenek ağacından 3 tane yetenek seçebiliyoruz sadece bu da oyunun biraz kısıtlayıcı hissetirmesine neden oluyor. Oynanışa eklenen bir başka güzel şey uçma yeteneği olmuş. Kısa süreliğine havada asılı kalarak düşmanları daha rahat öldürebiliyoruz. Oyuna yeni eklenen yetenekleri de sevdim. Özellikle bir tanesi çok hoşuma gitti. Yani combat çok zevkli. Ancak bazen Gears of War gibi olup insanı sıkabiliyor.

Hikaye ve Diyalog Seçenekleri: Hikaye ilk 2 ME oyunun birleşimi gibi hissetiriyor. Yinede beklediğimden daha fazla keyif aldım. Hatta bazı pilot tiwistler hoşuma bile gitti. Ancak aynı şeyi Diyalog ağacı için diyemeyeceğim. Üçlemedeki kötü ya da iyi olma seçenkleri gittmiş. Hoş var olsada bir halta yaramıyor. Sırf rpg diye koymuşlar koymasalar bir sey kabetmezmişsiz. Diyalog ağacı sadece bir kaç yerde işe yarıyor. Onun dışında boş.

Karakterler: Üçlemede çok güzel ve akılda kalıcı karakterler vardı. Mesela Garrus, Liara, Mordin, Joker gibi bu oyunda ise hic bir karakter akılda kalıcı değil. Hepsi çok ruhsuz ve sıkıcı. Hele pheebe diye bir karakter var tam ergen. Asari ırkına yakışmayan aşırı şımarık bir karakter yatatmışlar. Nerede Liara nerede bu ergen. Buna rağmen karakterlerin gemi içindeki tutumları ve kendi içlerindeki problemler filan hoşuma gitti.

Sadakat Görevleri: Sadakat görevleri her zaman Bioware oyunlarının bir parçası olmuştur. Bu oyunda karakterler ile ilgilenip onlardan bu görevleri alabiliyoruz ama tek bir fark var. Bu sefer görev dizisi halinde yapmışlar. Yani sadakat görevlerine ulaşmak için önce başka karakter görevlerini yapmak gerekiyor. Her ne kadar kulağa hoş gelsede bunun içini dolduramamışlar. Bazı görevler tamamen open world mantığı ile yapılmış. Mesele Liam karakterinin görevini yapabilmek için 5 farklı gezegende yan görev filan yapmak gerekiyor. Bir ME fanı olarak ben bile yapmadım bu görevi.

Open World: işte oyunun en başarısız yanı. Gerçekten Open World çok başarısız tasarlanmış. Sürüyle görevin olduğu. Ruhsuz düz arazide araba sürmekten ibaret. Her ne kadar göze hoş gözükselerde oynaması ve dolaşması keyifli değil. Keske hiç yapmasalarmış.

Yükleme Ekranları: FF 7 remakten sonra yükleme ekranı olarak beni sinir eden ikinci oyun oldu. Gezegene gireken ayrı, çıkarken ayrı, yaklaşırken ayrı, gezegen değiştiriken ayrı yükleme ekranı yapmışlar ve aşırı sinir bozucu. Oyunun genelinde bir tasarım hatası var zaten. Garip bir oyun.

Genel: MEA garip bir oyun. Dövüş keyifli olsada tasarımsal olarak çok ciddi hatalar var. Belkide open world mantığının en kötü uygulandığı oyunlardan biri. Bazı bölüm tasarımlarıda pek güzel değil. Mesela kalıntı taradığımız görevler gibi. Rpg olarakta çok sulandırılmış bir rpg oyunu olmuş. Benim için ilk üçlemenin epikliğine yaklaşamayan bir oyun oldu. Yinede herkes kadar kötü bulmadım çünkü savaşlardan keyif aldım.

Tavsiye: Yan görev yapmayın.

4 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum açılış ekranını dün gibi hatırlarım :slight_smile:

Cyberpunk 2077 sonunda bütün olumsuzlukları göze alarak başladığım oyunun ana hikayesini bitirdim.
Çok olmasa da buglar bazen can sıkıyordu ama yine de keyifle oynattı. Grafikler,diyaloglar(ilk başta baya bir sıktı gerçi),şehir planlamsı,yapay zeka vs. her şey çok iyiydi ancak ana hikaye bana biraz kısa geldi. Tamam asıl bundan sonra başlıyor en güzel yerler, iyice bir gömüleyim dediğim yerde ters köşe oldum ve oyun bitti. O anki ruh halimi düşünün.
Oyunu çabuk sıkılan kişilere önermem. Yukarıda dediğim gibi başları biraz sıkıcı ama sonra film gibi akıyor.
Yan görev olarakta benim için istisna olacak ve hepsini temizliyecem çünkü Panam ile kapanmamış bir hesabım var. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

:smiley: Tekrar oynayasım geldi…

2 Beğeni

Yan görevleri bitirdikçe ana hikayenin bitiş senaryosuna bir yenisi ekleniyor. Ben bunu önceden okuduğum için son göreve girmeden önce bütün yan hikayeleri tamamlayıp öyle girmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam 5 tane farklı bitişi vardı.

2 Beğeni

Spoiler lı kısımdaki kişi ile olan görevleri tamamlasaydın keşke. Oyuna yeni ve bence asıl sonu geliyor.

1 Beğeni