İlk oyunu oynamamın üzerinden 6 yıl, Following’den de 4 yıl geçmiş. Zombiler arasında koşturup parkur yapmayı özlemişim. Henüz 10 saate yakın oynayabildik ama zombilerin ilk oyuna göre daha can sıkıcı olduğunu düşünüyoruz arkadaşlarımla. Tabii zamanla açacağımız yeteneklerle oynanış da açılacaktır. Özellikle tırmanma kancasının açılmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Birakç gündür Sekiro oynuyorum. Oyun 22 Mart 2019’da çıkış yapmış. Oyuna başlamam tam 5 sene sonra çıktığı güne denk geldi İlk bossu geçip biraz ilerledim. From Software iyidir hoştur ama adamların kamera açıları ile aşamadıkları büyük problemleri var.
Kutsalıma laf geldi… :d Bunu belli ki çözemiyorlar ya hani bilmiyor olamazlar diye düşünüyorum. Kendine has oyunlarının her detayını bu kadar mükemmel şekilde tasarlayan bir şirket bunu es geçemez ama işte her oyunda var…
İlk ben keşfetmiyorumdur sanırım ama görünce hoşuma gitti paylaşmak istedim , Piri Reis haritasını koymuşlar gemi bölümde kaptan kamarasına. Kimin aklına gelmişse çok güzel bi detay olmuş.
(Oyun: Plague Tale: Requiem)
Bunlar da bonus enstantanelerim;
Daha ilk saatten bağladı kendine…
GTA’da sağa sola sıkıp polisleri peşine takıp curcuna yaratma olayı var ya. İşte onun oyunun yapmışlar.
Çok söylenecek bir şey yok oyun hakkında, herkesin bildiği bir efsane. Özellikle belirtmek istediğim oyunun detay seviyesi, her seferinde hayrete düşürüyor beni, adamlar resmen yaşayan bir açık dünya yapmış. 55 saatte ancak yarısına gelebildim ama su gibi aktı.
Bende yükledim şimdi 1 saattir oynuyor muyum yoksa sadece bakıyor muyum anlamadım. 20dk görüntü, 5dk oynama şeklinde gidiyor. Detaylar çok iyi ama daha birşey “oynama” fırsatı yakalayamadığım için herhangi bir tad alamadım henüz
Hocam o karlı bölümü atlatabilirseniz oyun açılacaktır. Çoğu kişi oyunu o başlangıç kısmında bırakıyor. Biraz fazla sinematik sahne var oyunun başlarında dediğiniz gibi.
Bunu söylediğiniz iyi oldu teşekkürederim
Sekiro’yu nihayet bitirdim Son Boss’u rahat 4-5 gündür deniyordum. Youtube’da Cheese taktikleri vardı ama patternleri ezberleyip delikanlı bir şinobi gibi dövüşerek bitireyim istedim
Bi tarafımdan ter aktı, elim ayağım uyuştu geçene kadar ama bugün sonunda geçebildim. Genchiro + 3 faz Isshin abartı derecede acımasız olmuş. Elden Ring’deki Malenia’dan daha zordu.
Bir süredir istek listemde olan Saint Kotar MS Store’da 22TL’ye inmişti, alıp başladım. Psikolojik korku türünde bir Point & Click Adventure oyunu. Grafikleri olsun seslendirmeleri olsun buram buram Longest Journey, Syberia havası var. Benim hoşuma gitti…
Edit : Türkçe desteği de var.
Geçen seneki Control oyunundan sonra en severek oynadığım oyunlardan biri oldu. Oyunda aksiyon bitmiyor. Resmen boss savaşından boss savaşına koşuyoruz. Özellikle robotların parçalanmasını çok iyi yapmışlar. İzlemek büyük keyif veriyor. Hikayesi de klişe olsa da bazı yerlerde şaşırtmayı başarıyor. Hikaye sunumu da ne Avrupalı oyunlar kadar soğuk ne de Japon oyunları kadar garip. İkisinin tam ortası. Sonu devam edecek şekilde bitti. Ama devamının geleceğini sanmıyorum. Gears of War serisini seven ve open world oyunlarından sıkılan herkese öneririm. Dur durak bilmeyen aksiyon istiyorsanız aradığınız oyunu bulmuş olabilirsiniz.
Fakir Super Mario 64 ve Odessey’si(gerçi steam dolar kuruna geçtiği için o bile değil artik…)
Oyuna dün başladım. Hemen kendine bağladı. Kickstar projesi olarak başlayan oyun gerçekten beklenenden daha iyi bir oyun.
Genelde Kickstar projeleri isteneni vermez. Nice ünlü oyun yapımcısının rezil olduğunu gördük bu platformda ama A Hat İn Time onlardan biri değil. Gerek platform ögeleri gerek aksiyonuyla pc de Mario’nun yerini dolduruyor. Oyunda 6 tane şapka ve her şapkanım farklı özelliği var. Amacımız kum saatlerini toplayarak kaza yspan uzay gemimizi kurtarmak. Olay örgüsü bu gibi gözüksede oyunun asıl zevkli yerlerinden birinin keşif ve koleksiyon parçaları oluşturuyor. Çok uzun süre oynamadığim için detaylı inceleme yapamıyorum. Gözüme battan tek eksi kaç koleksiyon parçası toplamamız gerektiğini gösteren ekranın olmaması.
Bu sekiro yu sinir hastası olmadan nasıl bitirebildiniz? Daha ilk bölümde kıyma yapıyorlar adamı
Asırlardır AC Valhalla oynuyorum bir türlü bitmedi. Pes etmeden sonuna geldiğim gün pasta kesip kutlama yapacağım. :d
Beyond a steel sky oynadım. Asimov Robot serisi okuyanlar için tavsiye ederim. Oyunun tamamı olmasa da önemli yerleri robot ekolünden yararlanmış diyebiliriz.