Bu Bir Star Wars Hikâyesi Değildir

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/bu-bir-star-wars-hikayesi-degildir/

image

Önsöz Bu hikâyede beklediğin üzere (eğer bekliyorsan) uçan daireler dahil hiçbir olağanüstülükle karşılaşmayacaksın. Söz veriyorum. İtimat et. Asıl Söz “Çok uzun zaman önce uzak, çok uzak bir galakside…” Ethem dünyalıydı. Gezegenimiz olan dünya da çok uzakta bulunan bir galaksiye göre çok uzak bir galaksi elbette. Dünyalı Ethem, dibini merak ettiği için yarı beline kadar eğildiği… (DEVAMI…)

Açıkçası ben de Ethem’e güvenmemiştim, eğlenceli başlayıp tatlı bir sonla bitti.

“İman etti” kullanımı ilginç geldi, şiirsi bir cümlede olduğu için günlük kullanımındaki anlamını karşılamıyor olabilir ve metnin geri kalanından uzak olduğu için muhtemelen de öyle ama günlük hayattaki “iman” kullanımıyla anomalileri deneyimlediğini iddia eden insanlar arasında bir benzetme olarak düşünmek zihin açıcı oluyor.

Bir de Ethem’in ömründe bir yerlerde kendisi gibi gökyüzüyle kafayı bozmuş bir deliyle tanışmasını çok isterdim. “Venüs kız ismidir yalnız.” tarzı bir geyik hikayesinde hiç sırıtmazdı bence. (Tabii bu hikayede bundan bahsetmemek doğruydu, sapar giderdi yoksa. Sadece okurken Star Wars kısmından önce bunu düşündüm.)

1 Beğeni

Merhaba
Öykünüzu beğendim. Ethemin hikayesi gördükleri hayali ve rüyası beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir öykü oldu. Finali öyküleri daha çok beğeniyorum nedense. Girişi gelişmesi ve sonucu olan öykülerin tadı daha güzel oluyor. Muhtemelen 8 ile 26 yaş aralığında bir süreyi bize sırasıyla hiç siritmadan anlatmissiniz akışı bozan birseye rastlamadım ben. Gayet akiciydi. Başarılar dilerim

1 Beğeni

Yazar, hikayenin önsözünde verdiği sözü tutmamış. Ethem’in mezarının üzerinde süzülen ışıklı cisim olağanüstü bir şeyse tabi.

1 Beğeni