Burun Delikleri ve Nohutlar

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/burun-delikleri-ve-nohutlar/

image

Bu, dediler. Bana baktılar, Bu! dediler. Titreyen dudaklar. Hepsi onların piçliği zaten… Annem: Kara kara gözleri. Saçları öyle omuzlarına düşmez, gül suyu kokmaz; hep öyle derler ya analarınkine, hiç değil; her daim kısa, yağlı. Beni o çürük kokan göğsüne bastırıp olduğu yerde beşik gibi sallanışı… Güçlü kollarına kendimi bırakışım, ter, sirke ve çürümüşlüğün o tarifsiz… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba,
Öykünü üç kez okudum. Anlatımının fark edilmemesi mümkün değil. Hep iyiydi kalemin evet ama şunu fark ettim, kelimelerin bildiğin dans ediyor artık. Anlattığı ne olursa olsun güzel bir metin okumanın, özenilmiş, üzerinde çalışılmış bir öykünün okura verdiği keyif bambaşka. Ve hep üstüne koyarak ilerliyorsun. Başarı bu değilse nedir?
Bir kelime var, o olmasa daha iyi olurdu sanki… Bir de öykünün adı böyle sert bir öyküye pek uymamış fikrimce. Bu ikisi haricinde “olmuş” sayın yazar; yeteneğin yolunu aydınlatsın inşallah.
Bir öykü dosyası hazırlayıp yayınevlerine başvurmalısın, henüz denemediysen.
Kalemine sağlık.

1 Beğeni

Merhaba

Çok iyi bir anlatımla yine çok iyi bir öykü okudum. Tabulara dokunmak kolay değildir, herkes de cesaret edemez. Ölçüsünü kaçırdınız mı, ağızda metalik bir tad bırakır. Ben, insanların yüzüne tokat gibi çarpan anlatımları ve kurguları seviyorum. Yukarıda yazdığınız öyküyü, düz bir anlatımla başka biri yazsaydı, sıradan bir üçüncü sayfa haberinden öte gidemezdi belki. Ama sizin zengin dilinizle böyle bir şölene dönüşüyor. Tebrik ediyorum.
Sadece bu kısmı, metnin ağırlığından kopmuş gibi algıladım: Bu çokça alışık olduğum duruş… Hoca Efendi mührümü çok severdi. Sürekli öpmek isterdi. Ama belki de çocukluğundan bir anı olduğu için, anlatım böyledir. yazarın takdiridir.
Nene’nin yıkanma bölümünü ise gıptayla okudum.

Yukarıdaki yorumda bahsedilenlerden kitap kısmına katılıyorum. Öykü adı ise bana göre çok oturmuş. Sert bir öyküye tezat oluşturduğu için.

Elinize sağlık

1 Beğeni

Merhaba @Osman_Eliuz,

Öykü içinde öykücükler okudum sanki. Anne, baba, nene, kardeş… hepsiyle olan ilişkilerden farklı farklı ve yine bu güzel tatta öyküler doğabilirmiş.

Öykünün adını okuyunca böyle bir konu çıkacağını tahmin etmediğim için kendime şaşırdım açıkçası. Tüm kurgu çok keyifli ve tadında bir anlatımla taçlanmış.

Kaleminize sağlık :pray:t2:

Sevgiler,

Sena

1 Beğeni

Wowww

Çok sert, çok güçlü ve çok duygusal bir öykü. Ve de çok karanlık.
Sanat zaten had safhada kendini belli ediyor da zanaat da ondan aşağı değil.

Çocuk nefret bir şey. Soru şu, neden? Başına gelenlerden mi, genden mi, psikolojik sorunlardan mı?

Hepsinin sonunda çok ilgi çekici. Ama… Bu tür hikayelerde figüranların hayatını kaybetmesi biraz da haksızlık gibi geliyor bana… Ölüyorlar düpedüz bir kişinin iç hesaplaşmaları yüzünden. Ya onların iç hesaplaşmaları?

Osman senin bu seçkideki favori yazarlarımdan olduğunu biliyorsun. Ben de arkadaşlara katılıyor seni artık raflarda da görmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ellerine sağlık
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

2 Beğeni

Ahlaki bozukluk yaşayan deli bir kişinin ustaca anlatılmış öyküsünü okudum. Öykü olduğunu bilmesem delinin hayat hikayesinden bir parça sanacağım. :thinking:

1 Beğeni

Merhaba,

Buradasınız, ne güzel. Sesinizi duymak mutlu etti. Sözleriniz, övgüleriniz çok değerli, bir bir teşekkür ediyorum.

Bir kelime var, demişsiniz, fark edebilirsem bendeki kopyasında kurtulayım. Öykü isimlendirmede ise pek iyi değilim; aklıma ilk esen şeyi koyuyorum. Dikkat çektiğiniz için üzerine tekrar düşüneceğim.

Henüz bir dosya ile yayınevi denemişliğim yok; kendimi de öykülerimi de hazır hissetmedim buna; umarım bir gün deneyeceğim. İlginiz, güzel düşünceleriniz ve zamanınız için tekrar sağ olun.

Sevgiler.

Merhaba,

Tabular, kişisel ve toplumsal düşünceler, tercihler ve daha pek çok şey yazarı sınırlamamalı diye düşünüyorum. Keşke yazar yazdığından bağımsız algılanabilse ama ister istemez biraz ucu dokunuyor. Geçenlerde bir çocuk kitabı toplatılmış sanırım, buna benzer bir şey daha yaşanmıştı diye hatırlıyorum geçen senelerde. Olmamalı ama oluyor işte.

Metnin ağırlığına uymamış dediğiniz kısım benim de içime sinmedi, üç beş kez çıkarıp kattım, farklı biçimlerde yazdım ama nedense bunda karar kıldım. Biraz soğusun, tekrar üzerine düşüneyim.

Zamanınıza ve bu güzel yoruma çok teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Bu…mükemmeldi. Her anlamda. Yani bu ayın en iyilerindendi kesinlikle. Anlatımınız o kadar güçlü ve vurucu ki insan her paragrafta empati duygusunu geliştirmeye itiliyor. Öykülerinizi bizden esirgemeyin, kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba,

Öykü içinde öyküyü, karakterlere ayrı hikayeler yazmayı, yazamasam da küçük detaylarla canlı kılmayı seviyorum. Bu gerçekliğe de katkı sağlıyor sanki.

Adında küçük bir ipucu var evet. Öyküyü sevmenize sevindim. Zamanınıza ve değerli sözlerinize çok teşekkür ederim.

Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba Murat,

Ben de öyküdeki kadar biliyorum sebebini, sadece karakter gözünden bakmaya çalıştım; benim gözümde öykünün amacı buydu. Yan karakterler ölüyorlar evet, ama zaten bu hikayelerde çoğu zaman ölmezler mi? Haksızlık kesinlikle ama öyle; sanırım ölmedikleri zaman ana karakter oluyorlar :slight_smile:

Ben de senin için aynı şekilde düşünüyorum. Umarım hepimizin isimleri bir gün kitaplarda olur.

Zamanına ve değerli yorumuna çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba @Ilhan_Kahraman,

Amacıma ulaşmışım demektir. Zamanınız ve değerli yorumunuz için sağ olun.

1 Beğeni

Merhaba,

Beğendiyseniz, zamanınıza değdiyse ne mutlu. Bu harika dönüş için teşekkür ederim.

Daha iyilerine diyelim.

Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba @Osman_Eliuz,

Bu öyküyü okumak beni mutlu etti, gerçekten çok güzeldi. Öykü, bir hikâye nasıl farkli anlatılıra güzel bir örnek olmuş.

Elinize sağlık, gorusmek üzere…

2 Beğeni

Merhaba,

Çok farklı dizayn edilmiş, başarılı bir öyküydü. Son dönemlerde okuduğum en güzel öykülerden bir tanesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bundan sonra takip listemin başındasınız :slight_smile:

Tebrikler, saygılarımla

2 Beğeni

Merhaba,

Beğenmenize, zamanınıza değdiğine sevindim. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba,

demişsiniz; onur duydum. Ayırdığınız zamana bu değerli yoruma teşekkürler.

Sevgiler.

1 Beğeni

tüm denilecekler denilmiş. ama gerçekten çok iyiydi. kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Ben şu an ne hissettiğimi bile bilemiyorum. O kadar güzel yazmışsınız ki ne denir onu da bilemiyorum. Başlığa bakıp ön yargıyla okumamaya karar vermiştim ancak @UlianaHippogrief okumam konusunda çok ısrar etti. İyiki ısrar etmiş. İyiki okumuşum. Elinize, emeğinize sağlık.

2 Beğeni

Çok teşekkürler.

Daha iyilerine diyelim.

Sevgiler.