Büyük Şeyler

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Büyük Şeyler – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Bu mu?” “Evet, bu efendim.” Ar-Ge baş mühendisi Kimr’e, kendi sözleri elinde hızlıca salladığı küçük, içinde berrak bir sıvı olan test tüpüne çarpıyor gibi gelmişti, sanki Büyük Şeyler şirketinin sahibi Bay Vido’ya ulaşamamıştı. Kimr’in elindeki tüpün üstünde bir etiket vardı. Etikette BüyükŞeyler-özel-çiDNA, şirketin ismi olan Büyük Şeyler ve bir de tarih yazıyordu. Diğer elinde ise… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhabalar. Geçen aya göre daha düzenli, derli toplu bir hikaye bana göre. Okuyunca özgeçmişinize baktım doktor muydu acaba diye. :slight_smile: Kavramlarda biraz koptum ama eksik olarak söyleyemem onu. Sonunu zayıf buldum sadece. Elinize sağlık.

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkürler.

Çok ufak hatalar dışında temiz bir öykü. Yalnız proteinler öyle ayan beyan görüntülenemiyor diye biliyorum.

1 Beğeni

Ufak hataların ne olduğunu söylemediğiniz için bir şey diyemeyeceğim ama proteinler hakkında bir cevabım var sanırım. Yanılmıyorsam, proteinlerin görüntülenememe nedeni şu anki optik mikroskopların büyütme seviyelerinin yetersiz oluşudur. Bu yüzden ben de nanoskop diye bir şey “uydurdum”, yani nano ölçekte çalışan bir görüntüleme aracı ama yine de bunların ne kadar mantıklı olduğunu bilmiyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

1 Beğeni