Can Yayınları’nin daha önceleri Can Klasik ve Can Gotik Edebiyat serilerine dahil ettiği kitapların yeniden baskılarının farklı bir tematik kitaplık formunda bir arada yer aldığı özel bir seri:
Ben kapaklara bayıldım, hatta son dönemde gördüğüm en güzel kapaklar. Can Yayınlarının ortaokul çocuklarının powerpointte yaptığı dönem ödevlerine benzeyen klasik beyaz kapaklarıyla gelmemesi çok iyi olmuş bence. Eserler de okumak istediğim ama hiçbirine sahip olmadığım kitaplar. Büyük ihtimal ilk %50 Can indiriminden edineceğim.
Ben de seriye bayıldım. Uzun süredir ertelediğim veya yeni baskısını beklediğim kitaplar var hep. Madam Bovary dışında hiçbiri elimde yoktu, bu yüzden hepsini almayı planlıyorum.
Zaten Madem Bovary de ilk okuduğum klasiklerden olduğu için yeri özeldir bende, o yüzden böyle güzel bir baskıyla tekrar almak isterim.
Bende de Uğultulu Tepeler ve Jane Eyre dışındakiler yok. Ama serinin tamamını eksiksiz almak istiyorum. Böyle tamamlanan kapaklara bayılıyorum. Hem de kullanılan görseller de çok yakışmış.
Sırtları ile birbirini tamamlayan setlere alışkınız ama kapaklarla olması ilginç olmuş. Kitaplığa dizmek yerine duvara poster gibi yan yana mı dizeceğiz?
Kapakları beğendim bu arada.
Güzel olmuş olmamış orası ayrı konu ama kapak tasarımları gayet yenilikçi olmuş. Böyle bir seriyi böyle modern bir tasarımla yayınladıkları için tebrik etmek lazım.
Kayıp Zamanın İzinde serisini görünce hatırladım. Ama asıl söylemek istediğim kitaplıkta dururken bir anlam ifade etmiyor, ara ara çıkarıp yan yana dizmek lazım yüzünü görmek için.
Bu tarz tamamlanan serileri/kitapları sırtlarda yapsalar çok daha başarılı olacağını ve çok daha güzel gözükeceğini düşünüyorum. Kim kitapları böyle yan yana koyup seriye bakacak ki Seri oluyorsa sırt uyumu daha önemli benim için