Cassandra Clare Kitapları

Cassandra%20Clare

BİYOGRAFİ

Ayrıca Cassandra Clare ismiyle de tanınan, Judith Rumelt (d. 27 Temmuz 1973), bir Amerikan genç yetişkin kurgu yazarıdır ve en çok satan serisi olan Ölümcül Oyuncaklar ile tanınır.

Kişisel hayatı

Ailesi Amerikan olan Judith Rumelt, İran’ın Tahran şehrinde doğmuştur. Ebeveynleri Elizabeth ve Richard Rumelt, hem okulda profesör hem de birer yazardırlar. Anne tarafından büyükbabası film yapımcısı Max Rosenberg’dür. Clare bir Yahudidir ve ailesinin “dindar” olmadığını söylemiştir.

Çocukken, Clare sık sık İngiltere, İsviçre ve Fransa’ya seyahat ederek oralarda çok zaman geçirmiştir. Daha sonra lise için Los Angeles’a dönmüştür ve zamanını artık California ve New York eyaletleri arasında geçirmeye başlamıştır. The Hollywood Reporter de dahil olmak üzere birçok gazete ve medya şirketinde işe girmiştir.

Los Angeles’ta yaşarken aynı zamanda kurgu romanları yazmaya başladı, ama kendisine takma bir isim olan Cassandra Clare’i uydurdu. Yüzüklerin Efendisi]'nin çok ünlü olduğu zamanlarda, Harry Potter ve The Very Secret Diaries kitaplarından ilham alan Clare, Draco üçlemesini yazmıştır. Ama, bu kurgu üçlemesini Kemikler Şehri isimli ilk romanı Cassandra Clare adına yayınlanmadan hemen önce internet üzerinden silmiştir.

Holly Black adındaki bir yazar ile de arkadaştır Clare. Ara sıra kitapları, birbirleri ile karakter alışverişi yapmaktadır.

Şu anda Amherst, Massachusetts’ta bulunmaktadır. Kocası Joshua Lewis ve üç kedisi ile birlikte yaşamaktadırlar.
Kaynak

ÇIKAN KİTAPLAR

1. Cehennem Makineleri

  1. Mekanik Melek
  2. Mekanik Prens
  3. Mekanik Prenses

1 2 3

2. Karanlık Sanatlar

  1. Geceyarısı Leydisi
  2. Gölgelerin Lordu
  3. Hava ve Karanlık Kraliçesi

1 2 3

3. Magisterium

  1. Demir Yılı
  2. Bakır Eldiven
  3. Bronz Anahtar
  4. Gümüş Maske

1 2 3 4

4. Ölümcül Oyuncaklar Serisi

  1. Kemikler Şehri
  2. Küller Şehri
  3. Camlar Şehri
  4. Düşmüş Melekler Şehri
  5. Kayıp Ruhlar Şehri
  6. Cennet Ateşi Şehri
  7. Gölge Avcısı’nın El Kitabı(7. Kitap değildir.)

1 2 3 4 5

6 7

5. Diğer Kitaplar

  1. Bane Günlükleri
  2. Ebedi Öpücük
  3. Gölge Avcısı Akademisi’nden Hikayeler

1 2 3

6. En Büyük Lanetler Serisi

  1. Kırmızı Büyü Yazmaları

1

3 Beğeni

Cehennem Makineleri serisinin 3. kitabı da var.

1 Beğeni

Eklendi. Teşekkürler.

1 Beğeni

Cehennem Makineleri ve Ölümcül Oyuncaklar serisini beğenerek okumuştum. Karanlık Sanatlar serisinin sadece ilk kitabını almıştım ama bir türlü okuyamadım. Kenarda bekliyor öyle.

Ergenlik dönemimde kendisini okuyup türevlerini okumaya tövbe ettirdiği için teşekkürlerimi ileteyim. Kusmama ramak kalmıştı kitaplarını okurken.

Yeni Kitap

1 Beğeni

1 Beğeni