Centilmen Piç Serisinin Dördüncü Kitabı Tamamlandı!

PR ve Martinin kitaplarını çıkarması yakındır yakın. Söylemedi demeyin.

Önce Asoiaf, şimdi bu. 2020 bereketli bir yıl olacak gibi. :upside_down_face:

4 Beğeni

Editörler neden bazı kısımların çıkarılmasını talep edebiliyor ki? Ne hadlerine anlamadım.

Dördüncü kitaptan nedense umudum var. Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler her ne kadar hoşuma gitmemiş olsa da dört bence iyi olacak. Epey bir yıl üstünde çalıştı. Kendisinin de epey geliştiğini düşünüyorum. Merakla bekliyorum. Üçüncü kitabı ise tarzım olduğundan dört çıkmadan okumuyorum. :smiley:

4 Beğeni

Talep edemezler, tavsiye verirler. Şu kısmı gereksiz uzatmışsın, belki çıkarsak daha iyi olur. Ya da şundan tam bahsedememişsin, belki şu kısmı biraz daha genişletebilirsin… gibi gibi. Tabii bu anca yurt dışında oluyor. Bizde editörün işi yazım yanlışlarını düzeltmekten öteye geçemiyor. Tavsiye versen ayrı laf yiyorsun, vermesen ayrı.

Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler’i ben de pek sevmemiştim. Aslında güzeldi ama korsanlık ve denizcilikle ilgili kısımlar o kadar uzun sürüyordu ki asıl konunun sonuca bağlanması gereken yerler hızlıca yazılıp birkaç bölümde oldu bittiye getirildi.

Ama üçüncü kitap daha güzeldi. İlk kitaptaki gibi bir geçmişe bir günümüze gitmesi ve Sansa İkizleriyle ilgili olaylardan bahsetmesinin de bunda katkısı var tabii :slight_smile:

5 Beğeni

Tam da bu konu benim hoşuma gitmeyen. Oralarda bariz bir yavanlık söz konusuydu. Bir ara mevzu o kadar uzadı ki deniz tutacaktı az daha beni, ki hiç tutmaz. :smiley:

Üçüncünün güzel olduğunu ben de düşünmekteyim ama nedense dört daha harika olacakmış gibi bir his var içimde. Üçteki şu malum karakterin de ortaya çıkıyor olması durumu var. Bu bile bence başlı başına yeter.

Her editör için geçerli değil… Bu gözler neler gördü de kanadı… Türkiye’de tavsiye mi? Şeytan kulağına kurşun. Tü, tü, tü, puuu; tak, tak, tak. :smiley:

4 Beğeni

Allah’ım lütfen kitap seçilmiş kişi hikayesine dönüşmesin amin.

1 Beğeni

Aslında ilk başta 4. Kitaptaki konuyu yazacakmış ama sonra demiş ki karakterlere bir geçmiş vereyim yani ilk 3 kitap bu şekilde çıkmış. Yani yeni başlıyor hikaye. :slight_smile:

2 Beğeni

Kitaplar çıkmadan önce iki üç sayfalık fragmanları çıksa nasıl olurdu acaba :thinking:

Bugünün en güzel haberi oldu bu :slight_smile:

1 Beğeni

İlk kitaptaki karakterleri sevmiştim. Yazar güzel vermişti bu karakterin gelişimlerini. Barsavi’den tut Gri Kral’a kadar bir sempati besliyordum. Birinci kitapta fazla gereksiz karakter öldü. Bir-iki tane sevilen karakter ikinci kitapta ölebilirdi. Belki de Camor daha güzeldi ikinci kitaptaki konumlarına göre. İkinci kitabın girişi kesinlikle çok iyiydi bence. O “şeylerin” çıktığı sahne tüylerimi diken diken etmişti. Buraya dek sorun yoktu fakat sonra sorunlar başladı. Yeni karakterleri eskisi kadar hazmedemedik bence. Çünkü geri plandalardı. Arada bir çıkıp duruyorlardı. Denizde fazla boş beleş vakit geçirip tekrara düştü gibi geliyor. Tabii bunlar benim bakış açım. Bu söylediğini daha önce de söylemiştin bu sebeple de belki dördüncü kitaptan umudum var. Daha samimi, sıcak ve nasıl desem karizmatik karakterler bekliyorum kendi alanlarında. Onları tanımamıza izin vermeli. Hepsinden yana daha zekice bir kurgu beklemiştim. Belki de budur beni hüsrana uğratan. Beni biliyorsun tahmin edilebilir olsa bile çok da tahmin edilebilir olmamalı. En azından benim için. :smiley:

6 Beğeni

Bence 2 ve 3 çok kötü değil, 1 fazla iyi :slight_smile:

4 Beğeni

Çok güzel bir haber, üçüncü kitabı edinmenin çanlarını duyuyorum artık. :wink:

1 Beğeni

O ön okuma olarak yapılıyor zaten. Tor kendi kitapları için yapıyor mutlaka. Kimse yapmasa bile Amazon genellikle her kitabın ilk birkaç sayfasını koyuyor sitesine. Kitabın kapağına tıkladığınızda açılıyor ön okumaları.

3 Beğeni

Bu yakın zaman söylemi ölümsüz olan birine göre mi yakın yoksa ömrü 60-70 yıl olan birine göre mi yakın? Önümüzdeki 2 yıl daha ihtimal vermiyorum :slight_smile:

Ölümsüz olan birine göre.:smiling_face:

Beklemeye o kadar alışmısım ki 2 yıl gözüme az göründü. Göz açıyıp kapayıncaya kadar geçer hemencik.

Haklısınız, dediğiniz bir fragman sayılır ama kastettiğim filmlerde olduğu gibi bir fragmandı. Daha çok olacakların farklı bir kolajla anlatımı gibi. Şimdi düşününce biraz saçma geliyor ama aklıma Marvel filmlerini bekleme heyecanını getirdi bu haber. Bu da ona yönelik gelişen bir düşünceydi😅

Bence ilk kitap oldukça iyiydi ve 2.-3. kitaplarda ilk kitaptaki güzel kurguyu ve heyecan ögesini iyi kullanamadı yazar,hele 3 . kitap çok daha kötüydü.Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 2. ve 3. kitaplar kötü değil ilk kitap çok daha iyiydi :slightly_smiling_face: .Şahsi görüşüm olarak bu tür kitaplarda bir başka karakter ortaya çıkıp asıl karakter veya karakterlerin önüne geçtiğinde-ki bu karakter çok derinlikli değilse-kitabın heyecanını da alıp götürüyor ve bir klişeler yumağı haline geliyor kitap.

1 Beğeni

Bu konuda hiç gelişme yok mu?

Forumda takılmayalı bir yıl geçti hâlâ bazı sakallı/sakalsız yazarlardan haber alamıyoruz. Beşinci günün şafağını mı kaçırdık naptık anlamadım ki…

1 Beğeni

12 ekim’de diyor yabancı kaynaklar.

Bize gelişi…

2 Beğeni