China Miéville Kitapları

Evet efendim. Artık kesinleştiğine göre açıklayabilirim :slight_smile: Sizin de kısmen tahmin ettiğiniz gibi China Mieville’in tüm kitaplarının yeni baskılarının editörlüğü bundan sonra bende. Hatta (bir aksilik olmazsa) sonraki kitaplarının çevirilerini de ben yapacağım :slight_smile:

Yeni Paris’in Son Günleri incelememden sonra Yordam Kitap’ın sahibi Hayri Bey’den beni hem şaşırtan hem de sevindiren bir e-posta aldım. Kendisi eleştirilerimi inanılmaz bir anlayış ve olgunlukla karşıladı. Hem teşekkür etti hem de Mieville’in seri editörlüğünü önerdi bana.

Küçük bir deneme düzeltisinin ardından hem yayınevinin editörü hem de Hayri Bey sonuçtan çok memnun kaldılar ve seri editörlüğü için el sıkıştık. İlk kitap (yine bir aksilik olmazsa) baskısı tükenen Elçilik Kenti olacak. Ama önce elimdeki çeviriyi (Dagger and Coin 2) bitirmem lazım. Ki ona da daha bu hafta başladım. O nedenle en erken Nisan 2020 gibi çalışmalara başlayabileceğim. O yüzden nefesinizi tutmayın :slight_smile:

Hayri Bey’e kapaklarla ilgili eleştirilerimizi de ilettim. Sağ olsun, onları da büyük bir olgunlukla karşıladı. Gerçekten de çok kibar, çok anlayışlı biri. Mümkün olursa kapaklardan bazılarında değişikliğe gidilebilir. Ama kesin bir şey yok tabii.

M. İhsan Newell, Xen diyarlarından bildirdi.

36 Beğeni