Çizim Dosyası

Buraya attığınız tüm çizimleri beğenmişimdir.
Hem yetenek hem de çabanız var.
Ancak çizimlerinizde bir proporsiyon sorunu var. Aslında çok ufak bir detay gibi görünse de eserin ilk bakışta insan gözünü tırmalayan kısmı orantısızlıklar oluyor.
Zamanında bende kalemle çok çizim yapmıştım. Birkaç kitap aldım, youtube üzerinde çok ders izledim. En usta olanlar bile ilk başta silik kalem darbeleri ile oranları oturtup onun üzerine çizim yapıyorlar.
Sadece karakalem değil yağlı boya eserlerde, tarihi eserlerde bile böyle.
Çizimin en başında 5 dakika taslak olarak oranları belirlemek sonuçta muazzam bir fark yaratacaktır.
Çünkü temelde emeğiniz de yeteneğiniz de var.

2 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Çizimlerimde orantısızlıklar var, aynen. Eski çizimlerimde özellikle bu daha çok var. Haliyle kusurlu görünüm oluyordu. Daha önce hiç dikkat etmezdim, şimdi dikkat etmeye çalışıyorum. :smiley:

2 Beğeni

Edit : Hala karar veremdim :slight_smile:

6 Beğeni

5 Beğeni

Lavi çalışmam.

6 Beğeni

“Michelangelo- Davud,” çizim çalışmam. :black_heart:

11 Beğeni

3D Builder ile modelleme denemelerim

4 Beğeni

Thomas Shelby çizimim. :grinning:

13 Beğeni

Benimki biraz obur dobby oldu :joy:

16 Beğeni

8 Beğeni

Tumblr hesabımda sevdiğim kitap evrenlerinden karakterleri çizip paylaşıyorum. Daha fazlası var ama şu ana kadarki en sevdiklerim bunlar. Çizdiklerimin hepsi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan ama Brandon Sanderson’ın kitapları için de çizmeye başlayacağım. Şu an okuduğum Savaşkıran’ı araştırırken bazı yan karakterlerin doğru düzgün çizimlerini bulamadım mesela. Fırtınaışığı Arşivi için çizilenler çok güzel ama daha fazlası yapılabilir. Tabi ben de yeni yeni başladım, pratik yaptıkça daha iyi şeyler yapacağım umarım :slight_smile:

13 Beğeni

Gözleriniz kanarsa özür dilerim ilk defa çizim yapmayı denedim sayılır :smile:

9 Beğeni

3d modelleme Blender 4.0.2

4 Beğeni

3d ev modelleme Blender 4.0.2

5 Beğeni

19 Beğeni

16 Beğeni

Herhangi bir konuda ya da işte eksikliğim ya da yetersizliğim için üzülmem ben de böyle yaratılmışım derim geçerim ama çizim olayı bambaşka. Sizler gibi çizim yeteneğim olsun isterdim ve olmadığı için de hep hayıflanır dururum.

2 Beğeni

Ben de aynı durumdayım. Keşke yapabilsem. :pensive_face:

2 Beğeni

Çizim yetenekten çok bence istek ve zaman istiyor. Ne kadar çok çizim yaparsanız o kadar çok gelişme gösterebilmek mümkün olabiliyor… :slightly_smiling_face:

8 Beğeni

20 Beğeni