Çok Zorlamayacak İngilizce Romanlar

Merhaba arkadaşlar, İngilizce çalışmalarım sırasında okurken çok zorlamayacak malazan serisi gibi dili ağır olmayan İngilizce romanlar önerir misiniz? Mümkünse ülkemizde İngilizce baskısı olan bir kitap olursa çok iyi olur. Türkçe çevirisi olursa benim açımdan kitabı anlamak daha iyi olur diye düşünüyorum ama başka önerileriniz de varsa seve seve okurum. Şimdiden teşekkür ederim.

2 Beğeni

Dostum roman olarak hiç fikrim yok ama kısa öykülerin olduğu İngilizce kitaplar bulabilirsin. Hem çoğunda Türkçe çevirisi de oluyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Murakami, Ishiguro gibi isimlerin İngilizcelerinin kolay olduğunu bir tanıdık söylemişti.
Amazonda bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Zaten aşina olduğun dünyalar veya Türkçesini okuduğun kitapları İngilizcesinden okumak yardımcı olabilir, örneğin Harry Potter kitapları gibi.

Ya da ben fantastik edebiyat okuruyum diyorsan Mistborn ile de başlayabilirsin. Bilmediğin kelimelerden korkma, sözlüğü kendine çok yakın tut. Zamanla kelime dağarcığın gelişecektir.

2 Beğeni

Klasiklerden uzak dur ilk önerim. Özellikle yakın dönem yazarlarına yönel. Eskilerden okjmak istersen Asimov ve Philip K Dick çok zorlamaz sanırım. Özellikle büyük fantastik kültlerden uzak dur. Başta öykü derlemeleri okuyup yavaş yavaş büyütmen daha kolay olur. Hem de bu arada kelime haznen gelişir. Diğer arkadaşların dediği gibi bilsiğin evrenlerdeki kitapları okuman daha kolay olu ve daha rahat bağlanırsın.

2 Beğeni

Clive Cussler, Wilbur Smith, Michael Crichton, Dean Koontz gibi yazarların anlatımı genellikle oldukça basit oluyor hemde orijinal dilindeki kitapları sahaflarda 5-10TL’ye bulunabiliyor.

2 Beğeni

Genç-yetişkin romanlarını tavsiye ederim. Özellikle John Green. Eğlenceli ve İngilizcesi kolay.

3 Beğeni

Bu sitede seviyelere göre sınıflandırılmış kitaplar var. Burayı inceleyip hangisi uygunsa sana o seviyeden başlayabilirsin.

6 Beğeni

Hemingway’in dili sadedir. The Old Man And The Sea’yi önerebilirim.

8 Beğeni

Steinbeck’in de dili sadedir, çoğu kitabı da Türkçede bulunabiliyor.

2 Beğeni

John Fowles’in The Magus’u da çok iyi ve basit dilli bir kitap, İngilizce kitap satan yerlerde baskısı kolayca bulunabiliyor ve o da Türkçede var.

1 Beğeni

Star Wars’ın Junior Grade Novel’larını okuyun.

1 Beğeni

@ismail ben de bu ara İngilizce kitaplar okuyorum.
Seviyenizi bilmeden tüm öneriler saçma olur. Sadece şunu diyebilirim mesela strateji oyunlarına, 2. Dünya Savaşına , askerliğe ilginiz vardır, bu tip yabancı kelimelere aşinalığınız vardır o konuları rahat okursunuz.

Bir de çok klasik çocuk öyküleri var. “Dr Dollitle” , “Lafontan Masalları” gibi… Ne kadar seviyenizin altı bile olsa bir kaç günde hızlıca okuyup geçebilirsiniz ki bu da okuma alışkanlığınıza ve motivasyonunza katkı yapar.

Ben ayrıca spesifik makale okumaları yapıyorum. Mesela NASA, NATIONAL LIBRARY, BRITISH MUSEUM gibi firma, müze ve grupların internet sitelerinde böyle belirli bir konu üzerine yazılmış tekli makaleleri var.
Onlar hem bir konuda bilgi edinmenizi saglıyor hem de sıkıcı bir tercih yaptıysanız kitap gibi sayfalara mahkum etmiyor.

Kitap için kaynak olarak PROJECT GUTTENBERG’i öneririm. Burada çok sayıda kitap telifi alınmış olarak ücretsiz sunuluyor. Yasal korsan bir bakıma… Temel eserlerin ve klasiklerin hemen hepsi mevcut.

2 Beğeni

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam

1 Beğeni