Cormac McCarthy Kitapları

Cormac McCarthy

BİYOGRAFİSİ

Cormac McCarthy (doğum adı Charles Joseph McCarthy Jr. , [1] 20 Temmuz 1933), Batı ve kıyamet sonrası türlerini kapsayan on iki roman, iki oyun, beş senaryo ve iki kısa öykü yazan Amerikalı bir yazardır. Şiddete dair grafik tasvirleri ve noktalama işaretleri ve atıfların seyrek kullanımıyla tanınan benzersiz yazı stiliyle tanınır. Yaygın olarak en büyük çağdaş Amerikan yazarlarından biri olarak kabul edilir. [2] [3] [4]

McCarthy, öncelikle Tennessee’de büyümesine rağmen, Providence, Rhode Island’da doğdu. 1951’de Tennessee Üniversitesi’ne kaydoldu, ancak ABD Hava Kuvvetleri’ne katılmak için okulu bıraktı . İlk romanı The Orchard Keeper 1965’te yayınlandı. Edebi burslar alan McCarthy, ikinci romanı Outer Dark’ı (1968) yazdığı Güney Avrupa’ya seyahat edebildi. Suttree (1979), diğer erken romanları gibi, genel olarak olumlu eleştiriler aldı, ancak ticari bir başarı değildi. Bir MacArthur Bursu , beşinci romanını araştırdığı ve yazdığı Güneybatı Amerika’ya seyahat etmesini sağladı. Kan Meridyeni (1985). Başlangıçta ılık bir eleştirel ve ticari resepsiyon almasına rağmen, şimdi onun başyapıtı olarak kabul ediliyor ve hatta bazıları onu Büyük Amerikan Romanı olarak nitelendiriyor .

McCarthy ilk olarak hem Ulusal Kitap Ödülü’nü [5] hem de Ulusal Kitap Eleştirmenleri Birliği Ödülü’nü aldığı Tüm Güzel Atlar (1992) ile yaygın bir başarı elde etti . Bunu Sınır Üçlemesini tamamlayan Geçiş (1994) ve Ova Şehirleri (1998) izledi . 2005 tarihli No Country for Old Men adlı romanı karışık eleştiriler aldı. 2006 romanı Yol , 2007 Pulitzer Kurgu Ödülü’nü ve James Tait Black Memorial Kurgu Ödülü’nü kazandı. McCarthy’nin eserlerinin çoğu filme uyarlandı. Yaşlı insanlar için ülke yok 2007 yapımı bir filme uyarlandı ve En İyi Film de dahil olmak üzere dört Akademi Ödülü kazandı . All the Pretty Horses , The Road ve Child of God da filmlere uyarlanırken, Outer Dark 15 dakikalık kısa filme çevrildi. McCarthy’nin 2011 yapımı The Sunset Limited adlı filme uyarlanmış bir oyunu vardı .

McCarthy şu anda çok disiplinli bir araştırma merkezi olan Santa Fe Enstitüsü (SFI) ile çalışıyor. SFI’de insan bilinçdışını ve dilin kökenini araştıran " The Kekulé Problemi " (2017) adlı makaleyi yayınladı . 2012 yılında Amerikan Felsefe Derneği’ne seçildi . [6] Sıradaki romanları Yolcu ve Stella Maris sırasıyla 25 Ekim 2022 ve 22 Kasım 2022’de yayınlanacak. [7] Kutulu set 6 Aralık 2022’de satışa çıkıyor.

Kaynak: Cormac McCarthy - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

İTHAKİ YAYINLARI

  1. Tanrı’nın Bir Kulu
  2. İhtiyarlara Yer Yok
  3. Yol

Tanrı'nın Bir Kulu İhtiyarlara Yer Yok Yol

KANAT KİTAP

  1. İhtiyarlara Yer Yok
  2. Yol

İhtiyarlara Yer Yok kanat yol kanat

2 Beğeni