Dark Souls ve Godspeed You! Black Emperor

Benim gibi hem Dark Souls hem de GY!BE seven var mıdır bilmiyorum; ama ne zaman GYBE’ın, The Dead Flag Blues şarkısını dinlesem Dark Souls’taki harabe kasabaların, eskinin görkemli mekanlarının yıkıntılarında dolaştığımı hissederim. Şarkıda bahsedilen ve hissettirilen yıkıntılar aslında gökdelenler ve gri devasa yapılardır ama zaten günümüzün görkemli yapıları da bunlar değil midir?

The buildings tumbled in on themselves
Mothers clutching babies picked through the rubble
And pulled out their hair

Özellikle şarkının yukarıdaki kısmı bana New Londo Ruins’i ve üçüncü oyundaki Undead Settlement’ı anımsatıyor. Ama daha çok New Londo Ruins’i, özellikle orada, ellerinde bebeklerle boşlukta hareket eden banshee’leri.

The skyline was beautiful on fire
All twisted metal stretching upwards
Everything washed in a thin orange haze

Yukarıdaki alıntı ise bana Lotrich Castle’a girmemizle beraber değişen gökyüzünü ve her şeyin üzerinde, “turuncu bir sisin” arasında yükselmiş gibi duran Darksign’ı anımsatıyor.

Demem o ki eğer bir Dark Souls hayranıysanız, bir gece Tüm albümü olmasa da en azından The Dead Flag Blues parçasını bir dinleyin ve dinlerken de Dark Souls’taki mekanları canlandırın zihninizde. Pişman olmayacağınıza eminim.

2 Beğeni

Eklemeden geçmeyeyim. Dead Can Dance’ın Black Sun şarkısı da sanki Dark Souls için yazılmış gibidir.

Oyun müziği olarak koyulsa sırıtmayacak şarkı. Belki Dark Souls fanları sever ama 6 dakika müzik dinleyip geri kalanında karanlık ses efektleri dinlemek hoş değil.

2 Beğeni