Deniz Kızından Çileli Kül Kedisine

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Deniz Kızından Çileli Kül Kedisine – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gecenin bir yarısı yanıma geliyorsun. Saçların dağılmış, karanlık gözlerini uyuşturmuş. Gözlerini ovuşturuyorsun beyaz, narin ve yumuşak ellerinle. Sarı lambanın ışığı rahatsız ediyor seni. Ne kadar da sevimli görünüyorsun bu kılıkta. Pijamandaki deniz kızları, beni teras kattaki çocukluğumun geçtiği odaya -pijamalarıma, yatağıma ve karanlıkta parlayan yıldızlarıma- götürüyor. Saçlarım deniz yosunu kokuyor. Yastığımda bir sonraki banyo vaktine… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba,

Şimdiki zaman’ın ağırlığı, ikinci tekil anlatımla birleşince kırılmış. Şahsen ilk defa şimdiki zamanla yazılmış bir öyküyü okuyabildim, gayet güzel olmuş.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba,
Yorumunuz çok değerli.Teşekkür ederim. Bilinç akışı tekniğiyle yazdığım bir öykü. Kadının zihninden geçenleri; gramere uymadan yazmaya çalıştım. Dağınıklığın ve şahıslar arasındaki kopuşların olması bundan. Sevgiler.

1 Beğeni

İçimdeki masal kızını derinden çekip çıkaran sonra da onu gerçeklerle yüzleştiren kıymetli bir öykü olmuş. başarılar.

1 Beğeni

Teşekkürler değerli yorumunuz için. Çok güzel özetlemişsiniz. Sevgiler…

Merhabalar @hayatsever
Sanırım ilk öykünüz, hoş geldiniz Seçki’ye.
Anlatımınızı beğendim. Çok geniş yelpazesi olmayan bir konu; ama akıcı bir dille yazılmış.
Bir küçük eleştirim başlığınıza. Kendi başlığımı da bu ay beğenmediğimi belirterek söylemek istiyorum, ‘çileli’ kelimesinde sevmediğim bir anlatım var. Biraz arabesk bir bakış açısı katıyor. Bunun olmasını seçmiş de olabilirsiniz; ama eğer gözünüzden kaçtıysa diye söylemek istedim.
Yeniden hoş geldiniz, sonraki seçkilerde görüşürüz. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar,
Hoş buldum, hoş gördüm, selamınızla hoş ağırlandım. Başlık bilinçli bir ironi içeriyor. Yorum için teşekkürler. Selam ve sevgiler …

1 Beğeni

Güzel,duygulu ,duraksamayan bir öykü. Keyifle okudum. Kutluyorum.

1 Beğeni

Teşekkürler değerli yorumunuz için.