Parçalanmış İmparatorluk Serisi (Mark Lawrence)

Ben bu yıl sınava girdim sadece 15 tatilde 2 kitap okudum başka okumadım , istediğim gelmedi tekrar girecem ama bu sefer kitap da okuyacam bence kitap oku hiçbir zararı olmaz.
Dikenlikler prensi ve Sissoylu arasında kalıp sissoylu aldım sanırım bu seri bitince belki alırım.

1 Beğeni

Sissoylu doğru seçim , pişman olmiyacaksin .

Ondan sonra fırtınaışığı veya orta dünya geçecem.

Firtinaisgini okumadan önce savaskirani oku çünkü aralarında küçük bir bağlantı var spoiler olmasin diye yazmıyorum su an . Hem öylesine en daha fazla zevk alınıyor .

Sissoylu - Savaşkıran - Fırtınaışığı şeklinde mi ?

Sisoyludan sonra elantriside okuyabilirsin şimdi niye böyle dedin diyeceksin Elantris yazarın ilk kitabı mantıken fırtına ve sisoyluyu göre daha az kaliteli.
Benim siram
Sissoylu
Elantris
Savaskiran
Fırtına
Beyazkum
Sissoylu 2 .Çağ

not: fırtınadan sonra yazdıklarımı savaskiean ve fırtınadan öncede okuyabilirsin.

Merak ettiğin sorular olursaalttaki başlığa yaz :smiling_face:

@BlackOut @cankutpotter @yafeshan arkadaşa bir yardımcı olsak.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim :slight_smile:
Sissoylu 2. Çağ derken 4-5-6 kitapları mı ?

Biraz geç olacak ama umarım kitabı merak edenler için bilgilendirici bir yazı olur.

Yazı çok hafif spoiler içeriyor olabilir.

Yaratılan dünya günümüz dünyasının binlerce yıl sonrasında çok az fantastik yaratık türünün (elf, cüce, ejderha vb. yok) olduğu bir evrende avrupa orta çağı gibi bir zamanda geçiyor.
Kitapta büyü olayı var ama büyücüler bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azlar ve hikayeye çok dahil olmuyorlar.

Konu yeterince özgün, prens olan ana karakterin intikamını almasını ve imparator olma yolunda, lideri olduğu haydut çetesiyle yaptığı maceraları anlatıyor.

Ana karakter sıradan fantastik hikahe ana karakterlerine o kadar aykırı ki özgün denilmeden geçilmesi ana karaktere hakaret olur. Kısacası ana karakter içinde bulunduğu vahşi orta çağ dünyasında bile fazlasıyla kötücül.

Çeviri iyi veya kötü diyemeyeceğim, okurken çeviri yüzünden dikkatimin dağıldığı bir kısım olmadı.

4 Beğeni

Vayyy! arkadas bazi kisiler kitabı gömüyor bazı kisiler göklere cikariyor,ne kitapmıs arkadaş.

1 Beğeni

Bu durum kitaptan ziyade ana karakterden kaynaklı. Kötü ve vahşi ana karakteri sevenler kitaba da ısınıyorlar, ana karakteri sevmeyenler -hikaye doğrudan ana karakter çevresinde geliştiği için- kitabı sevmiyorlar.

1 Beğeni

Kitabin sıkıcı oldugunu duymustum,cidden öylemi?

Kesinlikle sıkıcı değil. Gerilim ve aksiyon ön planda tutulmuş.

2 Beğeni

Ben başlığı seri hakkında bilgi edinmek için açmıştım ancak üzerinden uzun zaman geçti. Artık seriyi tartışmak için kullanabiliriz diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Az önce son kitabı bitirdim. Tek pişmanlığım keşke kitapları çıktığı anda okumak yerine tüm seri tamamlanınca okusaymışım. Hepsinin arasında bir yıldan fazla bir zaman oldu. Ayrıntılar kitap için önemliydi.
Kitapta kendimle gurur duyduğum tek, olayları çözmek açısından, son kitapta Chella Ölü Kral’ın kim olduğunu anladığını söylediği anda ben de anladım. Belki de başından beri barizdi de anlayamamıştım. Hala aklımda sorular var. Olaylara hakim olarak ilerleyemedim malesef. Ama zaten seride olaylar benim için mühim değildi. Ben tamamen Jorg’u sevdiğim ve onun öyküsünü merak ettiğim için kitapları okudum. Bence Jorg ile bir bağ kuramazsanız serinin sizin için pek bir önemi olmaz.

Ekleme: Bu arada yazarın Shakespeare göndermeleri çok hoşuma gitti seri boyunca. Hatta daha fazla da olabilirlerdi. Göndermeler sayesinde Shakespeare okumaya da başladım. Şimdi daha çok kitabını alıp okumak istiyorum.

3 Beğeni

Çok severek okudum. Antihero sevenler için tavsiye ederim. Logen Ninefingers sevenler bu seriyi de sever diye düşünüyorum.

Kitabın sonu hakkında olumsuz şeyler okumuştum ama bence tatmin ediciydi. Tek eleştirdiğim şey ise Jorg’un başlangıçta 13 yaşında olması ve yaptıklarının 13 yaşındaki birine göre biraz, nasıl desem, aşırı olması. Yani Jorg’un başlangıç yaşı 13 değil de mesela 17 olsa çok daha inandırıcı olurdu diye düşünüyorum :slight_smile:

2 Beğeni

İlk kitapta kuzenini öldürebilmek için teslim olurken kılıcını teslim ediyor ama ata binince kılıç gene onda oluyor. Ben mi kaçırdım yoksa yazar nasıl aldığını yazmamış mı? Yada çeviri hatası mı var?

Sadece ilk kitabını okuyup satmış biri olarak hiçbir beklentimi karşılamadığını söylemek durumundayım. Karakter ile yaratılmak istenen o iğrelti derinlik düzgün hissedilemiyor. Belki bu çeviriden dolayıdır ama ben alamadım. Dünya ile ilgili pek bir şey söyleyemeyeceğim ama pek de ilgimi çekti diyemem. Zaten artık kitapta ne oluyordu onu bile hatırlamıyorum. Zaman kaybı olmuştu benim için.

1 Beğeni

Arkadaşlar bu seti almış bulundum. Üçlü kutulu olanını. İkinci kitabın diğerlerinden farklı olarak parlak bir kapak baskısı var. Saçma sapan bir şey yani. Elinde mevcut olanlar kontrol edebilir mi? Bu normal mi yoksa bana mı hatalı geldi?

Bu normal. Bendekinde de aynı durum var.

Akıl alır gibi değil. Pegasus’tan da anca bu beklenirdi. Çok teşekkürler cevabınız için