Son zamanlarda sesiyle beni büyüleyen kişi. Dinledikçe bende bağımlılık yapıyor.
Dimash Kudaibergenov Kimdir?
1994 doğumlu, Kazak şarkıcı. Çocukluktan itibaren müzik eğitimi alıp kendisini geliştirmiştir. Müzikten çok anlamasam da sesinin 6 oktav olduğu söyleniyor. Bu geniş ses aralığı ile oldukça popüler hale gelmiştir.
Normalde bir şarkının bağırarak söylenmesinden hoşlanmasam da bunu yapan Dimash olunca şarkı benim için sanat eserine dönüşüyor. Onu dinlerken huzurla doluyorum. Sahneye de çok yakışan birisidir. Birkaç video paylaşacağım, umarım izlersiniz.
Opera 2 şarkısı sesinin gücünü fazlasıyla gösteriyor. Tizlere çıkışı enfes. Opera 2, Vitas ile özdeşleştiği için onun hayranları ve Dimash hayranları arasında sürtüşmeler yaşansa da ben şarkıyı Dimash’ tan dinlemeyi daha çok seviyorum.
Gelelim Emre Yücelen’ e. Kendisini ses analizi yaptığı Youtube videoları ile tanıdım. Dimash hakkındaki analizini izlemek keyif vericiydi. Özellikle 7.30’ dan sonra Dimash’ ın en tiz yere ulaştığı anda ben bile yerimde duramadım.
Şuradaki tepkilere de çok güldüm, abartılı olsa da.
Azmin ve çok çalışmanın sonucunu Dimash çok iyi gösteriyor. Tüm buna rağmen başarısının hocasının yönlendirmesi sayesinde olduğunu söyleyecek kadar mütevazi birisi. Asıl sanatçılık budur işte. İşine olan sevgisi, tutkusu sayesinde uyku düzeninden tut, sesine zarar verecek hiç bir şeyi yiyip içmeyen biri.
Bizdeki şarkıcılar da gerçeklerin farkına varsa keşke. Bir iki şarkısı tuttu diye dünyaları ben yarattım havasına girenler var. Mütevazilik, yoğun emek sarfetmek çok az kişinin harcı.
Ben onu dinlerken onun yerine yoruluyorum adeta. Bu nasıl güçlü bir ses. Çizgisini hiç bozmadan uzun yıllar böyle devam edeceğine inanıyorum. Dimash, konserine gidip canlı dinlemek istediğim tek kişi.
Olimpiyatlarda söylediği “Ogni Pietra” parçasıyla ses kullanma becerisini bir üst perdeye taşımayı başardı. Artık pes sesleri de olabildiğince karakteristik ve renkli.
Evet, dinledim onu. Pesleri de çok başarılı. Sürekli kendisini geliştirmek için çabalıyor, ben oldum demiyor. Zaten tiyatral bir yeteneği olduğunu da düşünüyorum. Her ses tonunu kolayca çıkarabiliyor ve sahneye fazlasıyla hâkim. Yine de söyledikleri içinde en çok Opera 2 ve Sinful Passion’ u seviyorum.