mit
(M. Ihsan Tatari)
Temmuz 28, 2018, 8:51öö
1
Kayıp Rıhtım’da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/sinema/disney-studyolari-x-men-deadpool-ve-fantastik-dortlunun-haklarini-satin-aldi/
Disney, 20th Century Fox stüdyosunun büyük bir bölümünü satın alarak X-Men, Deadpool ve Fantastic Dörtlü’nün kullanım haklarının yeni sahibi oldu.
(DEVAMI…)
2 Beğeni
Nemo
(Cem)
Temmuz 28, 2018, 8:52öö
2
Çooook büyüdüler. Üzücü haber…
Agape
(Hiçliğin Bekçisi...)
Mayıs 24, 2019, 5:53ös
3
mit:
Walt Disney stüdyolarının durdurulamaz büyüyüşü devam ediyor. 2006’da Pixar’ı, 2012’de LucasFilm’i (Star Wars, Indiana Jones), 2015’te de Marvel Comics’i bünyesine katan medya devi şimdi de dünyanın en büyük film stüdyolarından biri olan 20th Century Fox ‘un neredeyse tamamını 71,3 milyar dolar karşılığında satın aldı.
Bu anlaşmanın sonucu olarak çok uzun bir zamandır Fox’un elinde bulunan X-Men ve Fantastik Dörtlü markaları yeniden evlerine, Marvel Comics’e geri dönmüş oldu. Disney bunun yanı sıra Fox’un elindeki tüm film ve dizi haklarını, FX kanallarını, National Geographic ‘i ve Hulu ‘nun %30’unu da bünyesine katmış oldu. Anlaşma gereği Avatar, Alien, Predator, Zor Ölüm (Die Hard), Buz Devri (Ice Age), Maymunlar Gezegeni, Evde Tek Başına ve Labirent (Maze Runner) gibi film serileri ve Gotham, X-Files, 24, Legion, Buffy, Futurama ve Simpsonlar gibi diziler de el değiştirerek Disney’e geçti.
Bir an sanki evime gelip benim kitapları da alacaklarmış gibi hissettim ve gözüm kapıya çarptı. İçim ürperdi. Hayırlısı olsun diyelim artık. Fox’u alan stüdyoları geçmiş artık… (BKZ: Atı alan Üsküd…)