Doğalgaz Merkezi sistem

Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında sıfır bilgim var.Eğer bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?Benim oturduğum bina 7 katlı ve oturduğumuz ilçeye bu yıl içinde tamamen doğalgaz verilecek.Binalarda merkezi sistem doğalgaz sistemi kurma zorunluluğu varmı çünkü ben bütün tesitadı döşedim eve kombiyi de aldım.Sonra ilerde böyle bir sıkıntı çıkma ihtimali varmı?

Bir bilene sordum ben de.

“Sorun çıkmaz. Merkezi sistem pahalı bir şey. Ayrıca bina sakinlerinin toplantıda %51 çoğunluğa ulaşması gerekiyor böyle bir karar için. Olsa bile sizin yaptırdığınıza zeval gelmez, yenisi için de ekstra ödeme yapmazsınız haliyle.” dedi.

1 Beğeni

Yaşadığınız şehrin imar yönetmeliklerine göre değişir bir durum.

Misal benim oturduğum bölgede inşaat yapılırken bu tercih yapılmak zorunda. Daha sonra belediye tekil bir şekilde geçmeye izin vermiyor.

Gali hazırda oturum olan bir binayı merkezi yapmak zor iş olabilir. Lakin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tüm binaları merkezi sistem dönüşümü yapmak için çalışması vardı. Ne durumdadır bilemiyorum. Bana çok çok zor geliyor mevcut kombili sistemlerin merkeziye geçmesi ama enerji verimliliği, ısı sarfiyatı gibi konuları ön plana alıncada merkezi sistem kaçınılmaz.

2 Beğeni

Çok teşekkürler yardımlar için.