Zaman yetmiyor; bir şeyleri yapabilmek için başka bir şeylerden vazgeçmem gerekiyor. Bu da hiç hoşuma gitmiyor.
Gelde bana sor
Bol şans…
Bence çok planlı olmak lazım. Başak burcunun hayatımdaki en pozitif yeri. Bir şekilde ben beceriyorum ama yaptıkça hayatıma daha çok şey eklenşiyor. 1 şey yapabilecekken 3 şey yapan adam ile 30 şey yapabilecekken 60 yapmaya çalışmak gibi…
Bu durumda daha çok kabul görmek için değil de çevrenin bana yapacağı eleştirilerden kaçmak için istemediğim halde uyumlu olmaya çalışıyordum. Bir süre sonra bu durum “İnsanlar neden beni eleştiriyor, hatalarım varsa ben kendimi de eleştirebilirim, hatalarımdan öğrenebilirim” durumuna evriliyor. Gittikçe kendine daha sert eleştirilerde bulunuyorsun. Sonuçta çevrenin sana davranacağından daha acımasız bir şekilde kendine davranmaya başlıyorsun. Çevreden etkilenmemeye çalışırken bu durumu içselleştirdiğini fark edemediğin için çevrenin etkilerini kendin, kendine yansıtmaya başlıyorsun. Bir “Groundhog Day” durumu içerisinde olduğunu fark edene kadar geçen zamanın farkına bile varamıyorsun.
Kolpa bağımlısı bir arkadaşım var arada başkasından duyduğu şeyleri kendininmiş gibi anlatıyor.Sürekli dinlemeye maruz kalırsanız kendisiyle çelişiyor bu durum beni ayar ediyor.Hayat olarak,söylem olarak kendisiyle çelişiyor sürekli.Umarım düzelir,aynı ortamda bulunmak zorundayım.Zararsız bir tip endişiye mahal yok.
Bu aralar nostalji sensörleri açık bizim. Leyla ile Mecnun, Sihirli Annem, İşler Güçler, Vikings (Öylesine açtım 5 sezon izledim art arda.), Naruto, One Piece, Gintama ne bulsam dalıyorum. Eskiden harbiden her şey güzeldi ya. Ağzımızın bir tadı vardı. Şimdi dünyadaki her şey mi çük gibi olur. Kendi özelimde söylemiyorum, dünyadaki her şey çok kötü ya. Bu kadar kötü olmamalı ama oluyor işte.
Yine de kendimize nefes alabileceğimiz bir alan yaratmalı oradan bakmalıyız, yoksa insan kafayı yiyor bu ortamda. Ülke tımarhaneye dönmüş, baştaki diktatör bozuntusu ve onun eteğine yapışmış yiyici harami tayfa zaten bir şey bırakmıyor bizlere en azından kendi akıl sağlığımızı kendimiz korumalıyız. Yoksa zor yani bu manyak ortamda. Ülke gündemi bile tek başına kafayı yedirtir yani insana. En azından şu yiyici haramileri bi def etseydik bir şeyler düzelme yoluna girerdi belki. Hayırlısı diyelim.
Bu streaming platformlarında keşke yerli içerikleri filtre edebilsek yanına Hint yapımlarınıda ekleyebilsem keşke.Ben çer çöp görmek zorundamıyım ya.Nerede kötü film varsa eklemişler bana Zart Zurt 3 ü öneriyor…Netlix ve Prime arayüzü değişmiş iyice kanser ediyor beni.
Ziyaaaaaaaaaaaa!
Çakıyla aslan öldüren tipler. Kendini güldür güldür şovda gibi düşün, ayar olma oyuna katil…
İnsanoğlunun evrende güvenebileceği kimsenin olmaması çok acı. Anca bir evcil hayvan falan sahiplenirsen o yarenlik eder işte. Kalan herkes bomboş. Elbette 8 milyarlık dünyada bunun tam tersi milyon tane arkadaşlık, aşk, kardeşlik ilişkileri vardır. O da bize denk gelmez işte anasını satayım.
Ne ailen, ne arkadaşım deyip vakit öldürdüğün zerzavatlar, ne aşık olduğun kişi, ne tanrı allah bilmem ne alayı bomboş. Kendine de güvenemezsin esasında sonuç olarak kimse çelikten iradeye sahip değil. İnsanın acizliği elbet insanı yarı yolda bırakır. Yine de insan sosyal bir canlı ve yalnızlık bunaltıcı. Alışmak gerek ama ona da. İnsan her şeye alışır sonuçta. Yine de zor yani alışması da. İki ucu çıkmaz sokak biraz. Şanslıysan işte milyonda bir iyi ve sıcak bir arkadaşlık ilişkisine aşk ilişkisine ne bileyim aile ortamına denk gelebiliyorsun. Gelemiyorsan yaş. Kendi başına olmayı öğrenmen gerekiyor. Yalnızlık bir tercih de olabilir, gayet mümkün. Ama çok zor bir şey. İnsan etrafında konuşabileceği birilerini arıyor. Ama yapacak bir şey de yok yani olmazsa da olmaz.
Size cevap olur mu bilmem ama aşağıda Aziz Nesin’in otobiyografik eseri olan “Yol” da iki alıntı var ilginizi çekebileceğini düşündüğüm.
“Çoğunun güçsüzlük sandığı yalnızlık, yalnızlığınca kalabalıklaşmasını öğrenmiş insanlar için en büyük güçtür. Boşuna, ‘yalnızlık Allah’a özgü’ denilmemiş. Yalnızlık güçlülük olmasaydı, insanlar göksel dinin tek Tanrısını, yalnız başına değil, kalabalık bir aile babası olarak tasarlarlardı” (Aziz Nesin , Yol, sayfa 489)
“Dönüp dolaşıyorum çamların arasında kendi yalnızlığımla; beni bütün yaşamımda hiç yalnız, hiç tek başıma bırakmayacak olan en iyi dostum yalnızlığımla; bana direnmenin, dayanmanın dersini veren yalnızlığımla; beni bibaşımayken de kalabalık eden yalnızlığımla, her bırakılmışlığımda her yıkılmışlığımda elimden tutan yalnızlığımla…” (Aziz Nesin , Yol, sayfa 494)
İlgimi çekti evet, sağ olun. Aziz Nesin düşünce yapısını çok beğendiğim bir insandır zaten. Türkiye’nin gerçek bir aydını olarak görürüm kendisini.
Son 4-5 aydır kitap okumaktan ve forumdan uzağım. Yanlış anlaşılmasın, kitap okumadığım zamanlarda da forumdan çıkmazdım. 4-5 aydır yeni bir işte yeni bir düzen kurduğum için diğer taraftan spor vs, kendimi çok meşguliyete soktuğum için ne kitap okuyabiliyor ne de foruma girebiliyordum.
Şimdi biraz göz attım, forumda eskiden arktif arkadaşlarımızdan birçok kişi aktif değil.
Üzüldüm.
Umarım herkes iyidir.
Birkaç arkadaş -umarım- kafa dinlemek istediler sanırım. En kısa zamanda dönmelerini bekliyoruz. Ülkenin sorunları da her şeyde çok etkili. Foruma büyük bir zevkle giren kişi sayısının çok az olduğunu düşünüyorum.
Diğer başlıkta Disco Elysium oynadığınızı söylemiştiniz. Çok iyi denk gelmiş bence çünkü oyunun değindiği konulardan biri de bu ve bence bunu çok iyi yapıyor. Bir nebze de olsa iyi gelir diye düşünüyorum. Umarım her şey düzelir sizin ve diğer herkes için.
Haklıymışım, değişik gün.
Ben de tamamen aynı durumdayım. Kitap okumayı boşladığım gibi istisnasız her gün girip, kelimenin tam anlamıyla ‘nefes aldığım’ rıhtıma bile elim gitmiyor. Hayattan genel bir bıkkınlık var ama hadi hayırlısı.
Herkes aynı… 20 krktr
Bugün kendimle ilgili üzücü bir şey fark ettim. Mesela 30 saniyelik komik bir kedi videosu izleyip güldükten sonra video bitince birden yüzümün düştüğünü ve üzüldüğümü fark ettim. Sonrasında gelen düşünceler ise “Ben neden güldüm ki? Bunu hak edecek ne yaptım? Nasıl olsa birkaç saate kötü bir şey olacak ve neşem sönecek” gibi düşünceler.
Bunu fark ettiğimden beri ne zaman dizi izlesem veya eğlenceli bir şey yapsam biter bitmez suçluluk duyup kötü hissetmeye başladığımı fark ettim. Bu beni çok kırdı.
Zedperex
Giderken sağda…
Kaliteli hizmet anlayışı
Seçkin personeli ile