Dök İçini Rahatla

O kadar haklısınız ki… Teşekkürler. Umarım bir gün başarırım.

2 Beğeni

Sürekli kabul görme durumu ile yaşayınca kabul görebilmek için kendi istediklerin yerine çevrenin isteklerine, kararlarına göre yaşamaya başlıyorsun. Bu süreç bir süre sonra kendin için bir şeyler yapmak yetisini elinden alıyor. Bu kabul görme çevrenden kalktığı zaman ne yapacağını bilmez bir duruma geliyorsun. Hayatı akışına göre yaşamaya çalışıyorsun ama bir yandan da bir şeyler yapabilmek istiyorsun ama sürekli kabul görme dürtüsüyle yetiştiğin için yapamıyorsun. Eğer zamanında bu kabul görme durumu da bir kaç kere başarısızlıkla da sonuçlanmışsa hem kabul görmeyecek hem de başarısız olacağım niye uğraşıyorum ki durumu kişiyi kötü etkilemeye başlıyor.

1 Beğeni

Toplum tarafından onay almak veya kabul görmek için asgari düzeyde maske takmak hemen hemen herkesin yaptığı bir strateji. Ama sınırı aşınca kişinin kendine yabancılaşması ve edindiği personayı kişiliği hâline getirmesi kaçınılmaz maalesef. Kendimden örnek verecek olursam kabul görmek için “uyumlu bir kişiliği” benimsediğim için hiçbir konuda fikrimi belirtmiyor ve bana fark etmez diyordum. Durumun patolojik bir evreye vardığını fark ettiğimde aşamalı bir şekilde kendime hedefler koymaya başladım. Zor da olsa hayır demeyi, kimseye uymasa da fikrimi belirtmeyi bu şekilde aştım.

Ne kadar çabalarsak çabalayalım kimseyi tamamen memnun edemeyiz. Hayat dediğimiz şey kısa bir süreç, onu da başkalarının ne düşüneceği ile kaygılanarak geçirmek kendimize yaptığımız en büyük haksızlık.

3 Beğeni

Zaman yetmiyor; bir şeyleri yapabilmek için başka bir şeylerden vazgeçmem gerekiyor. Bu da hiç hoşuma gitmiyor.

2 Beğeni

Gelde bana sor :smiley: Bol şans…

1 Beğeni

Bence çok planlı olmak lazım. Başak burcunun hayatımdaki en pozitif yeri. Bir şekilde ben beceriyorum ama yaptıkça hayatıma daha çok şey eklenşiyor. 1 şey yapabilecekken 3 şey yapan adam ile 30 şey yapabilecekken 60 yapmaya çalışmak gibi…

2 Beğeni

Bu durumda daha çok kabul görmek için değil de çevrenin bana yapacağı eleştirilerden kaçmak için istemediğim halde uyumlu olmaya çalışıyordum. Bir süre sonra bu durum “İnsanlar neden beni eleştiriyor, hatalarım varsa ben kendimi de eleştirebilirim, hatalarımdan öğrenebilirim” durumuna evriliyor. Gittikçe kendine daha sert eleştirilerde bulunuyorsun. Sonuçta çevrenin sana davranacağından daha acımasız bir şekilde kendine davranmaya başlıyorsun. Çevreden etkilenmemeye çalışırken bu durumu içselleştirdiğini fark edemediğin için çevrenin etkilerini kendin, kendine yansıtmaya başlıyorsun. Bir “Groundhog Day” durumu içerisinde olduğunu fark edene kadar geçen zamanın farkına bile varamıyorsun.

1 Beğeni

Kolpa bağımlısı bir arkadaşım var arada başkasından duyduğu şeyleri kendininmiş gibi anlatıyor.Sürekli dinlemeye maruz kalırsanız kendisiyle çelişiyor bu durum beni ayar ediyor.Hayat olarak,söylem olarak kendisiyle çelişiyor sürekli.Umarım düzelir,aynı ortamda bulunmak zorundayım.Zararsız bir tip endişiye mahal yok.

2 Beğeni

Bu aralar nostalji sensörleri açık bizim. Leyla ile Mecnun, Sihirli Annem, İşler Güçler, Vikings (Öylesine açtım 5 sezon izledim art arda.), Naruto, One Piece, Gintama ne bulsam dalıyorum. Eskiden harbiden her şey güzeldi ya. Ağzımızın bir tadı vardı. Şimdi dünyadaki her şey mi çük gibi olur. Kendi özelimde söylemiyorum, dünyadaki her şey çok kötü ya. Bu kadar kötü olmamalı ama oluyor işte.

Yine de kendimize nefes alabileceğimiz bir alan yaratmalı oradan bakmalıyız, yoksa insan kafayı yiyor bu ortamda. Ülke tımarhaneye dönmüş, baştaki diktatör bozuntusu ve onun eteğine yapışmış yiyici harami tayfa zaten bir şey bırakmıyor bizlere en azından kendi akıl sağlığımızı kendimiz korumalıyız. Yoksa zor yani bu manyak ortamda. Ülke gündemi bile tek başına kafayı yedirtir yani insana. En azından şu yiyici haramileri bi def etseydik bir şeyler düzelme yoluna girerdi belki. Hayırlısı diyelim.

1 Beğeni

Bu streaming platformlarında keşke yerli içerikleri filtre edebilsek yanına Hint yapımlarınıda ekleyebilsem keşke.Ben çer çöp görmek zorundamıyım ya.Nerede kötü film varsa eklemişler bana Zart Zurt 3 ü öneriyor…Netlix ve Prime arayüzü değişmiş iyice kanser ediyor beni.

1 Beğeni

Ziyaaaaaaaaaaaa!

:grin:Çakıyla aslan öldüren tipler. Kendini güldür güldür şovda gibi düşün, ayar olma oyuna katil…