Hoşgeldiniz. Maalesef insanlar acımasızlar ve öyle kalmaya devam edecekler. Bir kitabı yayınladığınızda bunu herkese açık yaptığınız için iyi eleştiriler geleceği gibi hakaret bile edenler, küçük görenler olacaktır. Bahsettiğiniz büyük yazarların da başına bunlar gelmiştir ve hala da geliyor. Göğsünüzü gerip doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yapmaya devam etmelisiniz.
Ben biraz farklı bir noktadan da yaklaşmak istiyorum ama konuya. Sizin bu kadar zaman ve emek verdiğiniz o koca dünyayı tanıması için harcaması gereken büyük emeği okuyucudan beklemek ne kadar doğru ya da gerçekçi? Ben ortalama üstü kabul edebileceğiniz bir fantastik okuyucusu olarak Sanderson’ın bile dünya yaratımına artık katlanamıyorum. Yazarın muhteşem bulduğu fikirler bir yerden sonra yeter bu kadar detay, aksiyon nerede be kardeşime dönüşüyor ve bu konuda yalnız değilim. Dünya yaratmak inanılmaz keyifli olsa da onlarca farklı dünya okuduktan sonra yeni bir tanesini daha keşfetmek inanın çoğu zaman zahmete değmiyor. Rüştünüzü ispat edene kadar (bilinen, iyi satan bir yazar olana kadar) okurdan daha az emek isteyecek eserler vermek daha mantıklı bir seçim olacaktır. İlla üçleme yazmak istiyorsanız da kendi içinde başlayıp biten, epik olmayan fantastiklerin okuyucu tarafından daha kolay okunduğunu hesaba katarak belki de bu yöne ilerlemek daha iyi olabilir. (misal Robert jackson Bennett bu konuda ilk aklıma gelen yazar).