Dönüşüm Serisi 1 - Kanlı Geceler

Kitap olacağı için bölümler kaldırılmıştır.

1 Beğeni

Okuyup düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Henüz herhangi bir yorum gelmemiş. Böylesine kitap okuyan bir platformda bu biraz üzücü bir durum… :disappointed:

Tekrar merhaba

Birinci bölümü okudum. Düşündüklerimi ve tespit ettiklerimi yazmadan önce bir şey söylemek isterim. Forumun genel kitlesi elbette bir okur ama bu her okurun okuduğu şey hakkında sürekli bir şeyler yazması gerektiği anlamına gelmiyor. Kimisi kendini yazma konusunda yetersiz görür kimisi de üşenir. Geriye kalanlar da ya çat pat bir şeyler yazar ya da tatmin edici şeyleri yazıya döker. :slight_smile:

Öncelikle bölüme verdiğiniz isim ile bölümün içeriği kesinlikle uyuşmuyor. Farklı bir başlık düşünmenizde fayda var.

Hikayenin başlarında genel bir bilgi aktarım süreci izlenimi verirken direkt olarak Jenny ve ailesinin bir sonraki duraklarına giriş yapmışsınız ve bu yaratmaya çalıştığınız fantastik dünyanın belirsiz bir hal almasına neden olmuş. Anlatımınız bazen kahramanımızla ilerlerken bazen de araya giren yan karakterlerle ve hakim bakış açısıyla ilerliyor. Kurgunuzun anlamsızlaşması bir yana okuru ben ne okuyorum fikrine yönlendiriyor. Tüm bunlar da okuru çok fazla yoracak bir etken kısacası.

Gelelim karakterlere; Kahramanımız bana göre yaşını yansıtmıyor. Sanki siz kendi düşüncelerinizi karaktere yedirmişsiniz. 16 yaşındaki bir kızdan beklenmeyen davranışlara sahip açıkçası. Diğer karakterle hakkında da pek bir söyleyemeyeceğim çünkü çok fazla bahsedilmemiş henüz. İlerleyen bölümlerde göreceğiz artık.

Hikayenizin bütününe baktığımızda kimi yerlerde bazı yazım hataları ve tekrarlar var. Onları size özelden ileteceğim. Giriş bölümünüz çok hızlı ve basit bir olaydan ibaret. Bunu hikayenizde arada bir kendini belli eden merak uyandırıcı olaylarla gidermeye çalışmış olsanız da yetersiz kalıyor. Yetersiz kalmasının en büyük nedeni de olayların belirsizliği. Yani burada anlatmak istediğim şey kahramanımızın bir gücü var mı? Varsa neden bu gücün çıkış hikayesinden bahsedilmemiş? Yoksa da neden özel bir gücü varmış gibi bir karakter yarattınız?

Benim düşündüklerim bunlar. Umarım yardımcı olmuşumdur. :slight_smile:

4 Beğeni

Merhaba. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gelen her yorum ve belirtilen her düşünce benim için çok önemli. İlerleyen bölümlerde okuyucunun kafasında soru işareti bırakmayacak şekilde olay örgüsünü sağladığımdan emin olabilirsiniz. :slight_smile: Belirttiğiniz hatalara gelince onları dikkate alacak ve düzelteceğiz. Bazı noktalar gözümüzden kaçmış. Hataları belirttiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba, paylaştığınız ilk bölümü okudum ve ben de birkaç noktada fikrimi belirtmek isterim. Eleştireceğim tüm noktalar tamamen şahsi damak zevkim olup alınmamanızı rica ediyorum.
Öncelikle yazım tarzınız çok küçük ve önemsiz detayların uzun yada tekrarlanan betimlemelerini içeriyor. Bir kısa hikayede en azından önemli olan detaylara bu şekilde vurgu yapılması normal karşılanabilir fakat bir roman metninde gereksiz buluyorum.
Görebildiğim kadarıyla olayları çok hızlı ve aleni bir şekilde yansıtıyorsunuz. Jenny bir kadın ile karşılaşıyor ve birkaç cümle sonra kadının kasabanın delisi olduğu bilgisini veriyorsunuz. Bu ve benzeri -Lukas’ın karısı hakkında hissettikleri gibi- birçok bilgi okuyucuya metne yedirilerek dolaylı bir yoldan verilmeli -kasabanın yerlilerinin kendi aralarında geçen bir diyalog gibi. Ayrıca karakterlerin konuşmaları da oldukları kişiler ile biraz uyumsuz geldi. Deli kadının resmen kelimesini kullanmasını garipsedim ben.
Son olarak ana karakterin iç dünyasının bu kadar karanlık olması, ortada bir şey yokken bu kadar hayata küskün hissetmesi ve hiç durmadan -tabiri caizse- kendi kendine ergence triplenmesi benim içimi baydı. O kapana kısılmışlık hissine yapılan vurgu çok fazla geldi. Yaşım itibarı ile bana hitap etmediğini biliyorum fakat yine de belirtmek istedim.
Toparlamak gerekirse piyasaya kitap sürmeden önce yazım tarzınızı, anlatımınızı, betimlemelerinizi ve kurgunuzu (konu tamamen yazarın tercihidir) geliştirmenizi öneririm. Yazma şevkinizi asla kaybetmemeniz dileğimle.

5 Beğeni

Merhaba. Yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım. :slight_smile:

1 Beğeni