Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi

Weis facebook hesabındaki etkileşim böyle. Sonra yok ejderha mızrağı mı kaldı, oldschool öldü… ayrıca ilk defa aklıma geldi böyle başarılı başka epik şeyler yazan kadın yazar var mı. D&d evreni dışında yazan.

4 Beğeni

Şu konuya bakarken aynı şeyi düşündüm sabah sende sormuşsun. Benim aklıma bir kaç kişi geldi. Sayılır mı bilmem senin için.

Daha taze Haşhaş serisini aldım. Onun yazarı R. F. Kuang
Yerdeniz ve pek çok eser sahibi Ursula K. Le Guin
Yine güncel aldıklarımdan Robin Hobb
Herkesin bildiği Rowling

4 Beğeni

Henüz okumadığım için aklıma gelmeyenleri ekleyeyim. Naomi Novik, çok eskilerden Anne Mccaffrey

3 Beğeni

Wiki yap dedim umarım olmuştur. :smiley:

2 Beğeni

@hanci ile bakıyorum aranız çok iyi. Yazmana bile gerek yok, sadece söylüyorsun ve yapıyor :joy:

Olmuş :+1:

3 Beğeni

Merhaba! Sana ne gibi konularda yardımcı olabileceğimi görmek için @hanci yardımı görüntüle yazabilirsin.

1 Beğeni

Janny Wurts var ilk aklıma gelen. Elaine Cunningham’in DnD dışında kitabı var mı hatırlayamadım ama iyi yazardır. N.K. Jemisin, Marion Zimmer Bradley, Robin Hobbs, Lois McMaster Bujold, Fonda Lee(eksikparca :joy: ) , Martha Wells, Kameron Hurley…

Çok varmış aslında. Janny, Elaine ve Robin epik fantezi konusunda harikalar. Jemisin’in sevmeyeni de çok ama Kırık Diyar serisi bence çok iyi.

Fantastik degil bk ama Kameron Hurley’in Yıldız Lejyonları bayağı özgün bir kitap, sevebilirsin.

@SJack Teşekkürler, olmuş. :blush:

3 Beğeni

Bunlar bize gelmemiş,

Bradley (erkek sanıyordum)

Hobbs hariç diğer saydıkların düşündüğüm epiklikte değiller.

2 Beğeni

Janny Wurts’un Raymond E. Feist ile birlikte yazdığı İmparatorluk üçlemesi (Sanırım Riftwar evreninde yazılan ikinci seri idi.) çevrildi ama kendi başına yazdığı kitaplardan çevrilen bir eser olmadı.

Lois McMaster Bujold ise dilimize çevrilmesini en çok istediğim bilimkurgu yazarlarından.

3 Beğeni

Kapak sanatçısı yeni açıklandı önceden Vakıf kapaklarını da yapan sanatçı

2 Beğeni

Aslında şu serinin bayağı epik olması lazım, okumadım gerçi. Oldschool hem de.

Maalesef bize hiç bir güzellik gelmiyor neredeyse.

4 Beğeni

Yine bize uğramayan yazar/kadın yazar.

Gerald Tarrant (C.S. Friedman - Coldfire Üçlemesi): “Avcı” olarak da bilinen Tarrant, ölümsüzlük ve güç için insanlığından vazgeçmiş, karanlık ama ilkeli bir karakterdir. Raistlin severlerin en çok benzerlik kurduğu karakterlerin başında gelir

https://www.fantasticfiction.com/f/c-s-friedman/

5 Beğeni

“BÜYÜCÜNÜN HANÇERİ” — HUMA EFSANESİ’ne dayanan ve yeni RPG projesi MAGIUS THE RENEGADE WIZARD’ın merkezinde yer alan Magius hakkındaki YENİ kısa roman — tamamlandı!

Her zaman olduğu gibi, durumdan haberdar olmayanlar için, bu RPG projeleri, YENİ Dragonlance hikayeleri yazabilmemin tek yolu…

4 Beğeni

Richard abinin Kaz The Minotaur kitabını da okumak lazım, beğenilenlerden.

2 Beğeni

Ciltliler aşırı iyi ama o dönem yoğundum 2.kitapta kaldım devam edemedim, yeni kitabı da aldım :slight_smile:

2 Beğeni

3.yü okumaya başlamıştın diye kalmış aklımda, en son 2025’e girerken okuruz dediydik unuttuk gitti. :sweat_smile:

1 Beğeni

Ya 5 aydır 0 kitap okudum. Belki de 3’te kalmışımdır o kadar hatırlamıyorum inan :slight_smile: ama piyasada bitmeden yeni cıkan her kitabın ciltlisini (shannara, demon cycle, dragonlance vb) hemen kitaplığa atıyorum.

2 Beğeni

Maşallah. :slight_smile: Resmini at kitaplığın da arada ekmek banıyım cama. :sweat_smile:

2 Beğeni

Elimdeki son İthaki baskısı olan kitapları da sattım. Yerlerine eski basımları topluyorum. Son bir kitabım kaldı ama eskisinden de zor bulunuyor temizleri artık. Ruhdöveni kitabının laika basımı olanı elinde olan ve satmak isteyen var mı arkadaşlar?

1 Beğeni