En Sevdiğiniz 3 Yabancı Klasik

Merhabalar. Arkadaşlarımla her ay 3 klasik okumaya karar verdik. Öneri isteyebileceğim en iyi yerin burası olduğunu düşündüm. Önerilerinizi bekliyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

1 - Oblomov
2 - Suç ve ceza
3 - Sefiller.

Oblomov çağımızın ruhsal hastalığını çok güzel anlatıyor. Doğu ve Batı insanı arasındaki farkları çok güzel değiniyor eğer okumadıysanız insana çok fazla şey katacak bir eser.

Suç ve Ceza ise suçluluk psikolojisini çok iyi bir şekilde anlatan bir eser.

Sefiller romanı da Fransız Devrimi devrim çıkmadan önce Fransız halkının mevcut durumu, Napolyon hakkında bilgiler vs olduğu için yine bana göre ilk üçe girebilecek bir eser.

Okuduğum klasik kitaplar arasından en sevdiklerim bunlar. Savaş ve Barış’da eklenebilir aslında ama henüz okumaya fırsat bulamadım o yüzden listeye eklemem doğru olmaz.

4 Beğeni

1-) Suç ve Ceza
2-) Goriot Baba
3-) Zamanımızın Bir Kahramanı

2 Beğeni
  1. Ölü Canlar
  2. Sefiller
  3. Oblomov

Bonus: Goriot Baba

2 Beğeni

:cherry_blossom: Anna Karenina ile Savaş ve Barış - Tolstoy (Alfa Kitap-Sabri Gürses çevirisi) Not: Yordam da iyidir bu arada.

:cherry_blossom: Çılgın Kalabalıktan Uzak - Thomas Hardy (Can Yayınları-Nihal Yeğinobalı çevirisi)

:cherry_blossom: Monte Cristo Kontu - Alexandre Dumas (Alfa Kitap-İsmail Yerguz çevirisi)

BONUS :heart: Kayıp Zamanın İzinde - Marcel Proust (Yedi kitap-Yapı Kredi Yayınları, Roza Hakmen çevirisi)

Yukarıda bahsedilenleri, Oblomov, Suç ve Ceza, Sefiller gibi kitapları ben de severek okudum. Farklı öneriler de olsun diye sevdiklerimi ekledim. Bu liste benim için çooooook uzun aslında :slight_smile:

1 Beğeni