FANTAS(AN)TİK Dergisi (4. Sayımız [Mart] çıktı!)

Herkese merhaba arkadaşlar sizlere bugün bir dergi tanıtmak istiyorum. Benim de editör kadrosunda bulunduğum Fantas(an)tik dergisi şu anda Türkiye’de tek fantastik/mitolojik yayın yapan dergi. Dergimiz ilk 2 sayısını yayımladı şimdi de 3. sayıyı yayıma hazırlıyoruz. Birçok fantastik/mitolojik içeriğe sahip dergimizde sizlerin de öykülerine, şiirlerine ve yazılarına yer veriyoruz. Okumanızı güzellikle tavsiye ederim :ok_hand:

Ayrıca bizlere olan desteğiniz de çok önemli. Eğer ki bir okuyucu kitlesine ulaşıp, kemik kitle oluşturabilirsek matbaa basımına geçip Türkiye’de şu an direkt olarak fantastik/mitolojik yayım yapan ve basılan tek dergi olmayı hedefliyoruz. Bunun için lütfen şu anda ÜCRETSİZ ve online olarak yayımlanan dergimizi okuyup beğendiyseniz paylaşmayı, bizlere sosyal medya hesaplarımız üzerinden olumlu/olumsuz geri dönüşlerinizi yapmanızı heyecanla bekliyoruz. Linkler aşağıda mevcut! :orange_book:

Neden raflarda bir fantastik/mitolojik yayım yapan dergimiz olmasın, her ay takip edebileceğiniz ve çıkması için heyecanlanabileceğiniz bir derginiz neden olmasın :dragon:

  1. sayı: https://www.yumpu.com/tr/document/view/65013397/fantasantik-1say

  2. sayı: https://www.yumpu.com/tr/document/view/65013132/fantasantik-dergi-2-say

  3. sayı: Fantas(an)tik Dergi 3.Sayı

  4. sayı: Fantas(an)tik 4. sayı

twitter: https://twitter.com/fantasantik @fantasantik
instagram: https://www.instagram.com/fantasantik/ @fantasantik

Diğer tüm sorularınız için bana özelden yazabilirsiniz.

25 Beğeni

Harika bir oluşum olmuş, matbu alana geçerseniz eğer kesinlikle desteklerim. Elinize sağlık.

2 Beğeni

Tebrik ederim çok güzel. Basılı yayınlanırsa müşteriniz olurum. Başarılar.

1 Beğeni

@Vector, @gozubocek,

Bu zamanda basılı çıkması zor gibime geliyor. Geçmiş örneklere bakarsak, spekülatif kurmacaya odaklanan yayınların basılı ömrü kısa soluklu oluyor.

İnternet üzerinden yayın en ideali.

Genel olarak en büyük ihtiyaç her zaman okur. Umarım bol bol okura ulaşırlar.

Ellerinize ve kaleminize sağlık. Desteğim tüm kalbimle arkanızda. Hemen okumaya başlayacağım. :heart::slightly_smiling_face:

Fantastik, bilimkurgu, korku vs. türlerin takipçisi, genel/popüler edebiyat takipçisine kıyasla daha küçük kalıyor. İkisi de edebiyatın parçası olsa da popülerin arz ve talebi ile özelin arz ve talebini kıyaslamak bizi eksik varsayımlara götürebilir.

Meraklı ilgili var, var olmasına da, basılı yayının sürdürmeye yetecek kadar bir talep var mı? Ya da bahsettiğiniz gibi, talep oluşturacak kadar ilgi uyandırabiliyorlar mı?

Yerli spekülatif kurguya karşı önyargılar daha yeni yeni kırılıyor. Bu yüzden sürekli basılı yayınlar için biraz daha zaman gerek.

3 Beğeni

Durumlar üç aşağı beş yukarı bahsettiğiniz gibi gelişip varacağı noktaya geliyor.

Bizdeki sorun, sürecin yerli spekülatif kurgu adına çok yavaş ilerlemesi.

Deneme deneme, girişim girişim, ister istemez karınca adımlarıyla gidiyor. Yine de bir şekilde ilerleyip, bir şekilde ilerliyor gibi de.

Bireysel çabalar birbirinden bağımsız gölcüklere toplaşıyor. Bu bir yere kadar sorun değil. İnternet vesilesiyle o göllerin varlığı fark ediliyor, oraya akacak okurların/yazarların dikkati çekiliyor. Basılı kitap konusunda son zamanlarda güzel gelişmeler oldu. Lakin henüz o gölcükler bir ırmağa dönüşmedi, biraz daha zaman gerek. Irmaktan kastım, bireysel çabaların kolektifleşerek kendi akımlarını, geleneklerini oluşturması ve o sayede basılı mecranın görmezden gelemeyeceği okur/yazar kitlesi yaratması.

Eh, bireysel çabalar sürdükçe bugünkü gölcüklerin geleceğin ırmak yataklarına evsahipliği yapabileceği umudumuzu sürdürebiliriz.

4 Beğeni

Okumak için kaydedildi. Başarılar dilerim. :slight_smile:

Bravo. Tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, e-dağıtım işinde çorbada bizim de tuzumuz olsun diyorum :blush:

Dergi harika görünüyor! Umarım bir gün sadece okuyucu değil bir katkısı sağlayıcı da olabilirim.

Fanstas(an)tik olarak 3. Sayımız yayında!

Hemen okumak için: Fantas(an)tik Dergi 3.Sayı

5 Beğeni

Fantas(an)tik 4. sayısı yayında!

Hemen okumak için: Fantas(an)tik 4. sayı

4 Beğeni