Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald'ın Suçları mı? Yoksa J.K. Rowling'in Suçları mı? (Spoiler'lı İnceleme)

Bütün cevapları falan istemiyoruz, film istiyoruz, çünkü filme gittik ve bir ana hikayesi ve mümkünse birkaç bu ana hikayeye ya da başka filmlerdeki ana hikayelere bağlı minik hikayecikler görmek istiyoruz, ama bunun yerine bir sürü hikayeciklerle dolu, ana hikayesi belirsiz bir … şey… izledik çünkü o bir film değildi, başı sonu belli hikayesi belli kurgusu belli değildi, baya fillerdı, fan service serpiştirilmiş ard arda görselledi.

Melez Prens evet dediğin gibi hikayesi sonradan açıklanan tüm seri bitince değeri ortaya çıkan hatta önceki kitaplara flashbacklerle çok daha öncesine bağlanan bir kitaptı ama tek başına da anlamlı bir kitaptı ve ucu açık sorular bırakmışsa da kendi içinde bir kurguyu takip etmiş, tek bir ana hikaye üzerinde yürüyen bir kitaptı.

Fantastik Canavarlar 2 ise ordan oraya atlamış, tamam atlasın ama bu atlayışlarım bir mantığı bir gerekçesi olsun, tamam yine sonraki filmlerde cevaplamak için soru bıraksın ama filmi izleyince de ne anlattığını bilelim, çoğu sahne görsel olarak harika ama niye var? çoğu karakter çok güzel hp evreninden muazzam ama karşımızda duran filmim ana hikayesine ne kattı, olayları ne?

Ben açıkça söylüyorum ilk filmi beğendim, hatta Cursed Child’ın da arkasında duruyorum bence aldığı eleştirileri hak edecek kadar kötü değil çünkü 1 onu Rowling yazmadı 2 okunmak için yazılmadı diyaloglardan oluşan bir araçla, tiyatroyla anlatılıyor ve bu denli kollarımı açmış Rowling ne yazsa tamam kötü yanları da var ama iyi yanlarını da görün arkadaşlar diyen biriyim ve buna rağmen diyorum ki bı filmin iyi yanlarını görmekte çok zorlanıyorum.

2 yıldır deli gibi filmi beklememe, 1 hafta öncesinden filme bilet almama, atkımı takınıp filme uçarak gitmeme ve filmi sevmek için kendimi zorlamama rağmen filmi resmen Divination dersinde hocanın anlattıklarına gözlerini deviren Hermione gibi izledim, kayal kırıklığım içine oturdu kalkıp gidemedim de…

2 Beğeni