Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları – Ne Oldu Şimdi? (Spoiler’lı İnceleme)

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları – Ne Oldu Şimdi? (Spoiler’lı İnceleme) – Fantastik Canavarlar

image

FantastikCanavarlar.com Ankara ekibi olarak Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları‘na gitmeden önce, hiçbir inceleme yazısını okumadım ve yorumları dinlemedim. Tek bildiğim şey, Instagram sayfamızdan sizlere ulaşan canlı yayındı ve bu yüzden beklentilerimi düşük tuttum. Söze başlamak benim için çok zor, sanat ve edebiyat alanında çok bilgili veya teknik konulara hakim biri değilim. Tek bildiğim şey sıkı bir… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Hislerime tam anlamıyla tercüman olan yazı bu sanırım. Büyük ihtimalle filmden önce okuduğumuz bir kitabı olmadığı için karakterleri derinlemesine bilmiyoruz ve hepsi yüzeysel kalıyor , bir de üstüne HP Evreninde alışık olduğumuz şeyleri görmeyince (kıyafetler vs) filmin içine giremiyoruz , ayrıca her şey öyle hızlı ilerledi ki olayların altındaki sebepleri , karakterlerin kim olduğunu niye orda olduklarını anlayamadık, bu film ileride rolü olacak karakterlerin bir ön gösterimi gibiydi , sırf Grindelwaldın Credence ı yanına çekme amacı içinde anlamsız olaylar izledik Letanın ve Yusuf’un hikayeleri mesela bi anlam katmadı sonuç itibariyle , yazıya tamamen katılıyorum ve sebep karakterleri ,aradaki ayrıntıları bize anlatan bir kitap olmaması , kendimizce bulduğumuz teorileri arıyoruz sadece ve her şey yüzeysel kalıyor .

Ne memnun ne de beğenmemiş biri olarak, arafta kalmış biri olarak her yazıya yorum atıp yakındım fakat gerçekten duygularım tam olarak bu yazıda ifade edilmiş. Rowling oyduğu hikayeyi ileriki filmlerde toparlayabilir ve ben tanrıçamıza inanıyorum ki toparlar. Fakat küçük büyücü evreniyle çelişen olayları potterheadlerin kafasından silmek için çok çalışması gerekiyor bence. 200 hayran sorusunu cevaplamalaı veya pottermore da uzun bir yazı yazmalı ve mantıklı açıklamalar sunmalı ki anlayalım koca bir evreni unutmuş mu yoksa gerçekten incelikli düşünerek mi yazmış. Evren kurallarını yıkan son kitap lanetli çocuk olur diye umuyordum ki onu da harry potter dan saymıyorum.
Bir de haber vereyim, YKY birinci filmin senaryosunun türkçesini çıkarmış ama malesef çevirmen değişimi yaşanmış. '. kitabın ki de gelir heralde hemen. Beni heyecanlandırdı valla :slight_smile:

Anlamadığım şey şu; Grindwald ile Dumbledor neden düşman oldu ? Bozulmaz büyüyü zaten Grindwald ele geçirdi. Valla çok karmaşık ya, Rowling senaryo yazmasın lütfen kitap yazsın bence.

Kitapları da okumamışsın ki hacı. Ne demek neden düşman oldu

1 Beğeni

Soru sordum sadece, cevap vermek zorunda değilsin.

E kadının senaryo yeteneğini kötülüyosun, kitap yazsın diyosun ama yazdığı kitapları okumadığın çok belli.

Ben kadının senaryo yeteneğini mi kötülemişim ? Çok karmaşık demişim. Kitabındaki kurgusu evet çok iyi bunu inkar etmiyorum. Ama iş senaryoya aktarmaya gelince başta Ölümcül Yadigarlar olmak üzere sıkıntı var. Bu benim görüşüm. Beğenen beğenir ona lafım yok.

Filmi eleştirmek için herkes neden bu kadar çabalıyor anlamış değilim. Neden burnuk, neden kelpie? Filmin içine farklı unsurlar katmak neden sorun olsun ki? Abernathy neden çatal dilliydi? Filmde bu açıklandı aslında, onun Grindelwald olduğu düşünülerek konuşma yetisini yok etmek istediler. Şehrin etrafını saran siyah örtüler Tina’nın da dediği gibi Grindelwald’un müritlerine seslenişiydi, Nagini’nin bu filmde ortaya çıkmasına dahi laf söylendi ama bir sonraki filmde çıksaydı yine aynı eleştiri yapılacaktı, neden birden ortaya çıktı? Bunun geçiş filmi olduğu ortada, kendini göstermesi ve hikayesinin sindirilmesi için gayet güzel bir zamanlama. Nicolas Flamel ise eskiye bir gönderme, kimsenin tanımadığı birini kullansalar çok absürd duracaktı fakat Flamel’in kullanılması hem Dumbledore ile olan arkadaşlığını bizlere göstermiş oldu hem de tanıdık bir unsur kullanıldı, ayrıca herkesin atladığı diğer nokta ise McGonagall, neden Minerva olduğundan bu kadar eminsiniz? Yalnızca filmi daha çok eleştirmek için bir bahane mi yoksa?

Senaryo kitabında direk minerva mcgonagall olarak isimlendirildiği için. Mcgonagall soyadı minervanın muggle baba tarafından geldiği için akraba olasılıklarına da kapalı bir durum. Teyzesi annesi felan ross soyadında ve halası babanesi felan muggle. Fakat rowlingin 1935 doğum tarihi hayranlar tarafından mantıken türetildi ve kesin değil. Diğer yorumlarınıza ise katılıyorum. Harry potterı bana sevdirten büyük ana olaylardan öte hep küçük detaylar olmuştur. Bu filmdeki flamel gibi mantıklı detaylara bayıldım. Adam pariste yaşayan bir dumbledore ahbabı. Onu görmücez de kimi görcez? Fakat kitap şeklinde yazılmadığı için anlayamadığımız şeylere bir an önce rowling açıklamalı. Şu büüy neydi, o toz neydi, o kuru kafa neydi. Büyük senaryo sorularını zaten öğreniriz zamanla.