Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Balrog

Görüldüğü ilk kitap: Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği
Görüldüğü kitaplar: Yüzüklerin Efendisi serisi, Silmarillion, Gondolin’in Düşüşü
Yazar: J.R.R Tolkien

“Güç İbilisi” anlamına gelen Balrog’lar Orta Dünya evreninde Melkor tarafından akılları çelinelerek karanlık tarafa çekilen Maiar ırkından oluşmaktadır.Görünümleri insan biçimli ama insandan daha büyük kara bir siluet olan koca bir gölge gibiydi. Ruhların özünde ateş olan bu yaratıkların kullandıkları silahlar sönmeyen bir ateş ile yanardı. Silah olarak genelde kırbaç ve kılıç kullanılırlardı. Balrog’ların efendisi olan Gothmog ise kara bir balta kullanılırdı. Orta Dünya evrenindeki en güçlü yaratıklardan olan Balrog’ların sayıları çok az olmasına rağmen insan ve elflere sayısız acılar yaşatmış.

Ork safları açılmış, orklar sanki kendileri de korkmuşlar gibi iki yana toplanmıştı. Arkalarından bir şey yaklaşmaktaydı. Ne olduğu görülmüyordu: Tam ortasında insan biçimli ama insandan daha büyük kara bir siluet olan koca bir gölge gibiydi; sanki bu gölgede ondan önce gidip yolunu açan bir güç, bir dehşet vardı. Ateşin kenarına geldi, ışık sanki üzerine bir bulut çökmüş gibi soldu. Sonra bir sıçrayışla yarıktan atladı. Alevler onu selamlamak için gürleyerek etrafını kapladılar; kara bir duman havaya yayıldı. Dalgalanan yelesi tutuşarak arkasından alev saçtı. Sağ elinde sivri bir ateş diline benzeyen bir kılıç vardı; sol elinde ise çok uçlu kösele bir kırbaç tutuyordu.
Gimli gözleri faltaşı gibi açılmış bakakaldı. “Durin’in Felaketi!” diye bağırdı ve baltasını düşürerek ellerini yüzüne kapadı. “Bir Balrog,” diye mırıldandı Gandalf.

6 Beğeni