Fantezi Dil Denemem

Fantezi alfabe üretiyorum, düşüncelerinizi aşırı merak ediyorum.

Hiçbir kelime sessiz harfle bitemez.

1 Beğeni

Yeni alfabe/dil üretmek çok zevkli bir uğraş, ben de uzundur erteliyorum.
Resimde gördüğüm İngilizce-Japonca’dan ilhamlı bir stil. Sesli harflerin altta, sessizlerin üstte olması tam kil tablete yazmalık dil çıkarmış. Sümer tarzı ilkel bir fantastik dünyaya kesinlikle yakışır.
Harfler bizim dünyamızdaki simgelere çok benziyor, bence üzerine gidip çok daha delice işler çıkarılabilir. Çoğu alfabe, döneminin ihtiyaçlarına göre ortaya çıkar ve zamanla yazı araçları değişince zorluklara sebep olur. Bu sebeple her harfin şeklini basit tutmaktansa bazı garip şekiller de eklenebilir. Kiril alfabesinin dalga geçilen sandalyemsi harfi(Д) gibi.

Ergonomik sayılar yazmak için üretilen şu yöntemden ilham alınabilir:

2 Beğeni

Öncelikle güzel yorumların için teşekkür ederim. Dilin mantığını anlamışsın ve farkında olmadan gerçek anlamda tablete yazılması için üretmeden ürettiğimi fark ettim. Hikâyem için kullanacağım ve o hikâye günümüzde geçiyor.

Bazı garip şekiller düşündüm başta ama sonra çizmesi zor olursa diye vazgeçtim. Basit olması kolayca çizilebilirliği için tercih ettim. Harflerin sayısı bunlarla sınırlı olacak. Fazlalık istemediğim için, öyle karar verdim.

Dürüst olmam gerekirse, dalga geçileceğini düşünmüştüm ama böyle ciddi öneri gelince, mutlu oldum. Sayılar için özel çizim düşünmemiştim ama dilin mantığına uyacak şekilde bir şeyler planlarım.

1 Beğeni

R harfi uyumsuz geldi bana. İçi boş bir kare diğer harfler ile daha uyumlu olurdu. Çok sırıtıyor ayrıca içini doldurmak da zaman kaybı.

1 Beğeni

R harfini basitleştirdim.