Fanzin Hareketi

I go, you go, we go…

1 Beğeni

Ben fanzin diye bir şey olduğunu öğreneli çok olmadı. Yeni keşfettim. Devrim Kunter’in editörlüğünde çıkan İsimsiz Dünya çizgi roman fanzininin ilk sayısını almıştım fakat henüz okuyamadım. Devamını da alacağım ilk fırsatta. Elimden geldiği kadar destek olmak istiyorum.

1 Beğeni

Bende 5-6 tane Marşandiz Fanzin var. Kapağından içeriğine kadar özenli hazırlanmış hepsi.

2 Beğeni

Fanzin işinin her daim okur tarafında saf tuttum lakin yoruldum ve artık hiçbir fanzine bakmıyorum. Sizin gibi bir mağarada kısılı kaldığım zamanlarda ilgimi çekmişti. (Tesadüf olmasa gerek)

-Alfabe Fanzin, Meskalin Fanzin, Marşandiz Fanzin alıp okuduklarım arasında, bilmiyorum hangisi devam ediyor hangisi etmiyor. (Genelde çok uzun süre yaşamaz fanzinler)

İnternetten bir şekilde ulaşıp şahsınıza kargo ile yollamalarını rica etmediğimizi varsayalım. Fanzinin kurulduğu yada başını çeken grubun A şehrinde olduğunu düşünelim. Siz o fanzini A şehrinde değilseniz ancak 3 büyük şehrin bazı kitapçılarında bulabiliyorsunuz. Bunlar küçük oluşumlar kendi ceplerinden harcıyorlar eğer dört farklı şehirde bulabiliyorsanız nimet sayın. Gerçekten de nimet bu arada böyle bir şey.

Siz öykü göndermeye meraklı forumdaşlardansınız. Ulaşacağınız kitle Aylık Öykü Seçkisi’ne yakın olur ama farklı bir kitle olur orası ayrı. Öyle kolay kolay yorum da yapılmıyor. Bir iki tane beğendiğim öykü oluyordu benim, istiyorum ki yazara bir iki övgü dolu söz edeyim -önemli çünkü ben olsam mutlu olurdum- ama nasıl ulaşacaksın? İsmini aratman gerek sosyal medyada ya da aynı şekilde fanzin sayfası üzerinden iletişim kurman gerek. Zaten benim aram yok sosyal medyayla orada salıyordum, içimden övüp geçiyordum.

İçeriklerinin her zaman aynı kalitede olmama sorunsalı. Yorgunluk, maaşlı çalışan seçici ekibin olmayışı, kısacası kurumsal olmamalarından bir kalite oturtmaları çok zor. Benim yukarıda yazdıklarım oturtmuş olup, benim bir şekilde iki ya da daha çok sayısına sahip olduğum fanzinlerdir.

Artık dergi alıyorum, bir kitabı bitirdikten sonra diğerine geçmek istemiyor canım alıyorum dergiyi. Eleştiri okuyorum, öykü varsa bir tane ondan, böyle gidiyor. Evimin dibi D&R. Notos, Varlık, Öykü Gazetesi, Sabitfikir (artık almıyorum Posta Gazetesi gibi oldu), TRİP…

2 Beğeni