Fikir İstiyorum

Fikrinize ihtiyacım var. Yazmaya devam ettiğim bir kitabımda polislerden oluşacak özel bir ekip kurulacak ve bu kurulacak ekipten hain diye tabir etmek istediğim bir polis memurunun haberi olmaması lazım. Şimdi toplantı düzenlemeyi düşündüm ama bu hain meraklı biri olduğundan ve polislerden birinin erkek arkadaşı olduğundan dolayı neler olduğunu bir şekilde öğrenecektir. Onun öğrenmemesini sağlamanın bir yolu var mı sizce? Öğrenmemesini nasıl sağlarım?

Not : Bu hain adam da kız arkadaşı gibi polis.

2 Beğeni

Polat Alemdar gibi olabilir yada içerde dizisi gibi. Biraz klişe olabilir. Yani ekip çok büyük değilse ufak tefek sorunlardan açığa alınsınlar ve amirlerinin haricinde kimsenin haberi olmasın görev için açığa alınıp uzaklaştırıldıklarını.

2 Beğeni

Olası senaryolar:

-O kişi bir aksilik sonucu ya da başka bir görevdeyken toplantı olur. Diğerlerine de sonradan bu konuda konuşmamaları tembihlenmiştir.

-Ekibi toplayan kişi durumu gizlice yürütür. Ekibe almak istedikleriyle sivilde, teker teker görüşür. Görüşmeler sadece taraflar arasında kalır. Hatta bu ekipte kimler olduğunu bir tek ekibi toplayan kişi bilir. Yani ekiptekiler aynı takımda olduklarını bilmeden, ekibi toplayanca yönlendirilir.

Aklıma ilk gelenler bu.

3 Beğeni

Çok sevdiği dayısı vefat etsin, birkaç günlüğüne memlekete gitsin.
Böylece hem teşkilattan ve toplantıdan ruhen ve bedenen uzak kalmış ve ilgisini bir süreliğine kaybetmiş olur; hem de hain de olsa insani yüzü ön plana çıkar ve daha inandırıcı bir karakter olur. Bir taşla iki kuş.

Eş zamanlı sahnelerle dayısı gömülürken toplantı ilerler, aslında hainin haince planları da gömülüyordur o sırada. Filan da falan :smile:

2 Beğeni

Hain,bir polisin erkek arkadaşı dediniz. Ekibi toplayacak kişi erkek arkadaşını önceden bilgilendirip, hainin toplantıya katılmamasını sağlayabilir. Eğer ki illa da toplantı yapmak istiyorsanız böyle bir şey olabilir. Ama diğer arkadaşların fikirleri de güzel.

2 Beğeni