Fırtınaışığı Arşivi | Spoiler'lı Tartışma

Geçen haftalarda Tampa Bay Comic Con’a katılmıştı yazar, orada 5. Kitaptan bir bölüm okumuş. 4. Kitabın sonu ile direkt alakalı bir bölüm Akıl Odium görüşmesinde kandırıldığını anlıyor

2 Beğeni

ilk iki kitabı okumuştum özet falan yok mu unutmuşum

2 Beğeni

https://www.reddit.com/r/Stormlight_Archive/comments/79d8o5/no_spoilers_is_there_a_good_recap_of_the_first/

2 Beğeni

Amazon da Savaş RİTMİ 1 ve 2. cilt 220ye geliyor AMZN80 kodu (ilk siparişe özel) bundan iyisi olmaz dimi

teşekkürler valla unutmuştumm

1 Beğeni

25 günde 4 kitabı da okudum, gayet iyi bir seri. Sadece sonu şaşırtmayacak gibi. Resmi açıklama var mı bilmiyorum ama, bu beşlemenin karakterleri, diğer seride de devam edecektir. Kaladin’in ve Dalinar’ın gelişimi çok iyi. Shallan bence zayıf bir karakter. Kaladin’in Şeref olması çok beklenen bir teori sanırım. 10 gün var savaşa ama şampiyon muhtemelen Renarin olacaktır. Diğer beşleme ise biraz bilimkurgu vari olup, diğer dünyalarla ve tanrılarla savaş üstüne olabilir.

3 Beğeni

Words of radiance leatherbound alacak var mi , veya serinin diger learherbound larini yakinda siparis edecek , etmis olan ?

Gumrukte sorun olur mu , 250 dolar sirf kitap icin.

1 Beğeni

Ilk iki kitabi turkce son kucuk baskilardan okudum, ingilizce ceviri farklarini bilmiyorim , ama cok olumsuz yazilar okudum. Buyuk bir hata mi yaptim diye devamli dusunuyorum, ne dersiniz ?

Simdi 3. Ye gectim, , acaba direk ingilizce mi okumaliyim , ciddi yorumlarinizi rica ederim litfen , ayni soru 4. Kitap icinde gecerlidir.

1 Beğeni

Orijinalden okumak bence her zaman daha iyidir.

1 Beğeni

akılçelen den başka çeviren yok değil mi? ve 5.kitap çevirisi için herhangi bir açıklama yapıldı mı

Bu seri için ne yazikki hayır. Sadece akılçelen.

Oathbringer bitti. O kadar çok olay oldu ki insan kitapta kendini kaybediyor. Dalinar’ın anıları ve 5. bölüm kitabın en iyi kısımlarıydı bence. Yazar birçok soruyu cevaplayıp aynı zamanda yeni bir soru ekti. Diğer kitapta shallan yerine jasnah ve diğer parlayan kısımları artar umarım. Moash şu anda seride en kurulduğum kişi. Sonunu merakla bekliyorum. Diğer kitaptan bir beklentim de düşmanı daha iyi tanımak. Eshonai kısımları gibi kısımlar çok iyi olur. Kaladin’in bu kitapta bir söz söylemesini de bekledim ama olmadı. İlk tam parlayan kim olacak çok merak ediyorum.

2 Beğeni

Bu kitapta Avengers Assemble tadında bir sahne vardı. Serinin en sevdiğim anlarından biridir.

1 Beğeni

O sahne mükemmeldi yav. Tam Dalinar acaba taraf değiştirecek mi diye düşünürken her şeyi birleştirdi.

1 Beğeni

Şafak Paresi bitti. İlk kitaplarda olan ara hikayedekilerden biri daha asıl hikayeye dahil olacak sanırım. Rysn gerçekten gıcık bir karakterden etkileyici bir karaktere dönüşüyor. Lopen de keyif katmış kitaba aynı Köprü Dört’e kattığı gibi. Kayanın kızı da paredar oldu hikayeye nasıl dahil olacak merak ediyorum. Yeni türün şu anki savaşa katkısı olacak mı acaba? O da bir merak unsuru olarak ekiliyor. Artık gönül rahatlığıyla Savaş Ritmi’ni okuyabilirim.

Sanırım Wind and Truth ve Mistborn The Lost Metal ile (marvel tanımı yaparsak) Phase 1/2 bitmiş oluyor, bundan sonra serilerin ve Cosmere kitaplarının daha da daha iç içe olacağı bir noktaya geçilecek.

Ki bence bu çok olumlu zira Cosmere evreni basitçe geleneksel fantastik kurgu altında gizlenmiş bir bilimkurgu hikayesi, doğal olarak buraya gidecekti. Fırtınaışığı ya da diğer serilere salt fantastik kurgu olarak bakmamak gerekiyor bence bu açıdan(The Lost Metal ve RoW+WaT bu açıdan ilk Avengers filmlerine benzetilebilir bile). Açıkçası beni Cosmere ve Fırtınaışığı konusunda yıllardır heyecanlandıran Mistborn ile ne zaman tam olarak birleşeceğiydi zaten. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Önceki kitapları hep türkçe okudum ama Wind and Truth’un çevrilmesini beklemeyi hiç istemiyorum, sizce orjinalini alıp yarım ingilizceyle çevire çevire okusam çok olumsuz etkiler mi?

1 Beğeni

Ben hiç beklemek istemesem de türkçe çevirisini beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum. Benim kendi mesleğim çevirmenlik olsa da bilmediğim bir kelimeye denk gelince akıcılığın bozulması konsantrasyonumu da bozup beni hikayeden uzaklaştırıyor.

Çeviriyi bekleyeceğimiz süreyi başka serilere bulaşmak için veya tekrar okuma yapmak için değerlendirebiliriz. Olaya bakabildiğim en iyimser bakış açısıyla baktım, şu an ben de şaşkınım :d

3 Beğeni

Kolay olmaz. Tavsiye edilecek bir şey değil pek. Ama Nisan’a da çok var, bilemedim. 10-15 kişi olursak, okuma etkinliği yapabiliriz, ben 12 Aralık’ta okumaya başlayacağım. Destek olmaya çalışırım.

Kitabın ilk 33 bölümü yayınlandı zaten. Oku kendin karar ver. Okuyabiliyorsan oku yani. Savaş Ritminde de ve aynısını yapmıştım, iyi oldu yani.

1 Beğeni