Burası spoilerlı tartışma zaten
ama resmi bulanıklaştırmak için önce resmin linkini seçmen, sonra spoilerı bulanıklaştır demen lazım:
olsun ya, neredeyse kitabın sonunda olunca kıymak istemedim yanlışlıkla tıklayan birine :d
teşekkür ederim yardımın için ![]()
@Vordue Arkadaşım şöyle bir teoriyi attı, Dördüncü ay ve daha fazlası için. Bence mantıklı ve ihtimal dahilinde bir teori, bir bak derim.
https://www.reddit.com/r/Cosmere/s/2nIrVSO3qN
Bir de Wind and Truth’taki bu sahne var, ilginç:
“Well?” he asked. “What do you think?”
“I don’t know, Dalinar,” she said, squeezing his hands. “What happens if this works? Will I lose you?”
“If I were to Ascend to Honor,” Dalinar said, “I don’t think you’d lose me. Cultivation spoke to me earlier, and according to Ash, Honor often interacted with the Heralds.”
“I don’t mean losing your presence,” she said. “I mean losing you—your love, your humanity. I don’t want to be selfish, and we will do what the world needs. But I have to ask. What will it mean, Dalinar? And does it have to be you?”
He didn’t know the answer to either question. They both leaned forward, him resting his forehead on hers. Contemplating. Deciding. Fearspren wiggled out of the stones around his feet.
“All this time,” he whispered, “I’ve been trying to become a better person, Navani. Through the course of it, I’ve discovered terrifying truths, and I’ve shared them with the world. That our god died millennia ago, that humankind stole this world from those who owned it. Answers that once were easy now prove difficult.
“I am scared of this step, but I want to provide answers again regardless. I feel that something has been guiding me all this time. Something I can’t explain, something beyond Honor. I know someone has to step up and do this. The contest isn’t enough. There’s more, and I think I’m the only one who can find out what it is. I spent a great deal of time searching for how to become a stronger Bondsmith, and I think that was a step toward a greater truth of what I actually need to become.”
Aha, artık ben de kitabı bitirdiğime göre şu başlığa baskını yapayım da 500 küsür mesajınızı baştan sonra okuyup likelayayım
Yıllarca arka odalarda gizli gizli fısırlaşmanız buraya kadardıı
.
Uzunmuş, yarın sakin kafayla PC den açınca okuyayım bakayım. Kitaptaki kısmı hatırlıyorum ama teoriyi okumayınca çok bir anlam ifade sanırım etmedi şimdilik.

Okudum şimdi, Roshar’da 4 ay ve 4 Şafakparesi muhabbeti mantığıma yattı. Ayın birinin yok oluşu ile Şafakparesi’nin yok oluşu da bağlanabilir, çok uzak ihtimal değil. Ama bu Unity midir, ona pek inanamadım işte. Dalinar’ın onları birleştir güdüsü ile bağlamaya çalışmış ama bana o mantıklı gelmiyor.
Bence birleşmesi gerekenler tüm pareler
O da Adonalsiom’du zaten. Bence Pareler zamanında birleşik bir güç olduklarının farkında ve tekrar birleşme güdüsü taşıyorlar
Tüm bu Dalinar ve birleşme muhabbetini buraya bağlamıştım ben kendimce. Gerçi 5. kitabın sonu ile biraz çöktü bu teorim galiba
.
Sadece orası olsa evet de bir de Nohadon ile bağlamaya çalışmış. Neden bu adam bu kadar önemli, Dalinar nasıl bir görüde görüşebiliyor falan. Ama sorulması gereken Şafakpare kullanıcılarının böyle iletişim yöntemi mi var? Mesela Suntlit Man’de bir sahnede Sigzil Hoid ile ona benzer bir şekilde konuşuyor. Detayları hatırlamıyorum fakat belki bağlantılı olabilir.
Teknik olarak Pareler birleşti işte
Ahenk ile Ceza’yı birleştirirsek hop çeyreği bitti bile.
Ama çağrıyı Dalinar alıyordu ya, Dalinar’ın birleştirmesi teorim çürüdü. Artık görev Karadiken’in ellerinden öper diyelim
.