Forum.gameofthronestr.com’un Vedası

Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama arama çubuğundan sonuç bulamadım onun için konuyu açma gereği duydum.

2010 yılında açılan ve Game of Thrones için en büyük yerli platform olan forum.gameofthronestr.com anladığım kadarıyla karikatür nedeniyle yayın hayatına veda etmiş.

Çok uzun zamandır giriş yapmamıştım. Profilime bakmak İçin girdiğimde sitenin kapandığını görünce duygulandım.

Benim de içinde bulunduğum o ilk yıllarda çok güzel bir ortam vardı. 2013-2014 gibi ortam bozulunca daha seyrek uğramaya başlasam da yine de uzaktan hep takip etmiştim.

O ilk yıllarda foruma emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyorum.

Belki orda olup da burda da olanlar vardır. Bilmenizi istedim…

1 Beğeni

Benim bu forumdan haberdar oluşumun GOT ile ilgisi yoktu, 3-4 sene önce r10 ya da ona benzer bir yerde forum sahibi MYBB’den Discourse forumu aktarması ile ilgili deneyimleri ve bilgi paylaşımları olmuştu. O paylaşımları okurken forumdan haberdar olmuştum ama o yıllarda GOT serisine ilgimi yitirdiğim için o anlamda forumda vakit geçirmedim.

Biraz sert bir tepki göstermiş forum sahibi ama belki de bu son olay bir birikimin üzerine geldiği için olmuştur.

Ben forumdan buraya gelmiş biriyim. Forum kapanınca çok üzüldüm. Kral katili güncesi ile ilgili yazılar okumak isterken bu forumu gördüm bende buraya geliyim dedim. Game of Thrones’un forum zamanlarını çok özlüyorum…

Çok üzüldüm. Özellikle okulun olmadığı yaz günlerinde saatlerce teori, inceleme vs. okurdum lisedeyken. Dizinin olduğu günlerde bölüm sonrası toplaşıp yapılan yorumlar falan… :pleading_face:

Üzücü gerçekten, Discord kanalından takip ediyoruz artık.

Adını ilk defa duydum. GOT izlemememin sonuçlarından biri sanırım.

Çok üzüldüm gerçekten :confused: Benim için anlamı olan forumlardan biriydi çok güzel dostluklar kazandım bu forumda. Son bir kaç yıldır işten güçten giremez olmuştum olayı bile yeni gördüm :frowning:

Şunu görünce insan hüzünleniyor. Yıllardır forumun bir parçasıydık neticede ve kapanınca insanda bir boşluk oluştu. 100 tane de ayrı forum açılsa, kaliteli de olsa buranın yerini doldurması maalesef mümkün değil çünkü burasının ortamı ve ilk olması gibi şeyler ile bir ayrı yeri var.

Sebep söylendiği gibi karikatür meselesi lakin @alper 'in de söylediği gibi bu son olay, birikimi taşıran son damla oldu. Bu tür şeylerle daha fazla uğraşmak istemedi yönetici. 3 - 4 senedir çok uğraştım yeniden açsın diye ama Nuh dedi peygamber, demedi maalesef. Onu da anlıyorum bir parça tabi… yine de tamamen vazgeçtim diyemem, yeni kitap çıktığında onun da hevesinin döneceğini umut ediyorum, son çarem yeni kitap inşallah. :smiley:

Fakat forum eksikliğini biraz dindirmesi için bedava bir tabana bir gölge forum gibi bir şey kurdum, içerikler var ama dedim ya ilki gibi olması mümkün değil (üstüne sağ olsun Martin, hala kitabı çıkarmaması ve final sezonunun hayal kırıklığının insanları da soğutmasıyla), pek faal değil ama ilginizi çeker ve bir parçası olmak isterseniz: https://asoiaftr.boards.net/

(bu arada kapanan forumda yönetici yardımcısıydım, bilen bilir.)

Saygılar

3 Beğeni