Bu da benin kasımım ![]()
Karşımda televizyonda izlerken elimde telefonla bu paylaşımın denk gelmesi.
Ne güzel bir tevafuk
izlediğiniz için de çok teşekkür ederim ayrıca ![]()
Kasım ayında bitirebildiğim kitaplar. Kemikavcılar’ı üç, Göz Avcısı’nı iki ayda bitirebildim.
Kemikavcılar, bu kez beni biraz yordu. Çok sık POV değiştiğinden ve çok yoğun olduğum için kitaptan biraz koptum. B12 eksikliğinden de muzdarip olunca çok hevesle başladığım seri, beni üzmeye başladı. Yine de seriyi bırakmayı düşünmüyorum.
Göz Avcısı ise okuduğum en sıkıcı Fitzek kitabıydı.
Wells’in bu kitabını okumakta geç kaldım. Kuyrukluyıldız Günleri kadar güzel değildi ama yine de kitabı beğendim. Karanlık Kitaplık, fantastik ya da bilim kurgudan sıkıldığım anlarda hep kurtarıcım olmaya devam ediyor.
Dylan Dog, her zamanki gibiydi. Lâl Kitap, birkaç aydır ayın başında çıkardığı kitapları, ayın ortasında çıkarmaya başladı.
Lâl Kitap’ta umarım her şey yolundadır.
Kitapları hep ingilizce olarak mı okuyorsunuz?
Yazar Türk değilse evet.
Ek olarak;
Mickey 7
İkigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı
Kün
ve Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ni okudum.
Göz ameliyatım sonrası koyu perdeleri çekip, ışıkları kapatıp, sıfır ekran süresi ile geçen bir 10 civarı gün geçirirken Storytel’e daldım. Loşlukta bomboş yatarken pür dikkat kitap dinlenebiliyormuş
Hatta gözle okumaktan da daha hızlı oluyormuş. Üstteki ikisini okudum, kalan on birini dinledim.
Sanırım aylık olarak kendi rekorumu da kırmış oldum, bir daha böyle ay geçirir miyim bilemiyorum
.
Helal olsun
202020
Son ayı Shogun 2. cildi okuyup tek kitap ile kapatacaktım ama olmadı. Kitabın ücte biri halen duruyor. Kitap güzel ama okumaya pek fırsat olmadı.
Boş anlarda, kitap da elimin altında olmayınca çizgi roman ve manga okudum.
FF6 ile Hickman run tamamlandı. Batman Yeni Dünya 3 çok uzun süre sonra çıkınca 1 ve 2’yi de tekrar okudum.
Kilitli Oda Muammaları nasıldı ?
İçerisinde iyi öyküler de çoktu vasatı aşamayanlar da ama yazıldığı döneme göre de değerlendirmek gerekir. Polisiyenin gelişiminin ayak izlerine şahit olmak güzeldi. Bize artık klişe gelen şeylerin ilk düşünüldüğü kurguları okumak keyifliydi. Bence bu sebepten bile her hikaye kıymetliydi. Otto Penzler her öykünün başında yazarı hakkında bilgi verirken eserlerinin yer aldığı derlemeleri de yazmış. Buradan anladığım kadarıyla çok fazla polisiye öykü derlemesi mevcut keşke bunlardan daha fazlası dilimize kazandırılsa.
teşekkür ederim üstat