Forum Üyelerinin Aylık Okuduğu Kitaplar

22 Beğeni

Manga ağırlıklı bir ay oldu. :bender:

17 Beğeni

Temmuz ayında okuduklarım :books: Favorilerim “Idaho ve Arkadaşlarım” oldu :yellow_heart: Kitaplar hakkında minik yorumlar yazdığım paylaşımım da burada. :link: https://www.instagram.com/p/DbahoX_iDA2/?igsh=MTBoZDUydWRsYTQ0bQ==

22 Beğeni

13 Beğeni

Ayın ikinci yarısı verimsiz geçti umarım ağustosta telafi edebilirim…

16 Beğeni

19 Beğeni

Temmuz

• Atomik Alışkanlıklar (yıllar önce okumuştum, tekrar okudum)
  • Algernon`a Çiçekler
  • İnsanlığımı Yitirirken
  • Martı Jonathan Livingston
  • Stoner

Favorim Algernon`a Çiçekler oldu.

13 Beğeni

• J. Flanagan - Gorlan Harabeleri
    Gölgelerin efendisi serisinin ilk kitabı. Old school özlediğim için okudum ama devam edip etmeme konusunda kararsızım. Okuyan varsa öneride bulunabilir.

• Poul Anderson - Tau Zero
    Başlarda sıkıcıydı. Karakterlerin daha mantıklı, daha soğukkanlı olmalarını bekliyordum. Neyse, her şey beklediğim gibi olamaz zaten.
    Sonlara doğru kitabın ana teması her şeyi geride bırakıyor. Beğendim.

• M. Connelly - Kan Bağı
    Bu sefer Terry McCaleb serisinin ilk kitabı. Serinin diğer kitaplarını da okumuştum, hepsini sevdim.
    Kitabın başlarında olayı hemen çözdüm, seneler önce izlediğim polisiye dizisinde aynı konu işlenmişti. Ama kitabın sonlarına doğru işler değişmeye başladı. Merakla okudum.

• S. Lem - Yıldızlardan Dönüş
    Çok beğendim. Ana karakterin duygusal olarak yaşadıkları, travması, çaresizliği, yabancılığı…bunları ben de yaşadım sanki, öyle güzel aktarmış ki yazar.
    Sonunu böyle beklemiyordum, ama böyle de güzel oldu. Herkes kendi yolunu çizer, bir şekilde hayata tutunmaya çalışır. Bregg’in verdiği kararı da anlıyorum.

• Neandertal
    Ben kitaba tamamen Neandertallara odaklanıp onların hayat tarzını anlatacağını düşünerek başladım, yanılmışım. Daha eski dönemlerden başlayıp bulunan arkeolojik numunelere göre varılan sonuçlar, başka insan türleriyle kıyaslamalar da yer alıyor. Ama keşke kitap daha uzun olsaymış, bu bilgileleri daha kapsamlı anlatsaymış. Akıcı ve sıkmıyor.

• T. Powers-Süresi Dolanlar
    Fault Lines serisinin ikinci kitabıydı , ama bağımsız da okunabilir. Bu kitabı da sevemedim.

• M. Connelly- Beşinci Tanık
    The Lincoln Lawyer serisinin 4.kitabı. Avukatlık,polisiye okumak isteyenler için iyi bir seçim olur.

• R. Liparulo-Watcher in the Woods
    Dreamhouse Kings serisinin 2.kitabı. İyi,akıcı. Başka da ne desem spoiler olur.

• R. Galbraith- Ölümcül Beyaz
    Bu serinin polisiye kısmı bayağı zayıf, okuyucu katilin kimliğini bulamasın diye özel detektiflerin öğrendiği bazı bilgileri yazar gizliyor. O yüzden katili bulmakla hiç yormuyorum kendimi, sadece okuyorum. Kitapların sonunda artık tekrarlanmasıyla rahatsızlık veren bir olay var, umarım diğer kitaplarda yazar bu tekrara yeniden baş vurmaz.

• N. Eames - Kings of the Wyld
    Eğlenceli, akıcı, pek de derinliği olmayan bir kitap. Ara ara gülümsetti. Bu kısımları hoşuma gitti. Fantastik Yaratıklar dünyasından kitapta yok yok, varsa bile eminim yazar diğer kitaplarda onları da ekler. Ejderha, zombi, vampir, medusa… Bunu da sevdim. Sevmediğim şey zor olacağını beklediğim kısımların çok kolay olması oldu. Bir az daha açık yazarsam spoiler olabilir. Genel olarak iyiydi, ilk kitap kendi içinde sonlandı, ikinciyi okumaya gerek duymuyorum.

• A. Christie - Hollow Malikanesi Cinayet
    Beğendim.

23 Beğeni

Ben Gölgelerin Efendisi’ni ortaokulda bitirdim. Çok derin kitaplar değiller açıkçası bence biraz daha o yaş grubuna hitap ediyor ama fantastik bir şeyler arıyorsanız sarar hocam.

2 Beğeni

Pek de elim gitmiyordu zaten okumaya, teşekkürler yorumunuz için. :slight_smile:

2 Beğeni

Temmuz’u Rüzgar ve Hakikat kapladı çoğunlukla :grinning_face_with_smiling_eyes: . Okuma etkinliğinde bol bol yorum bıraktım. Pardayanlar 1. kitaptan daha iyiydi, ayda 1-2 okumaya çalışacağım bana çok çerezlik geliyor bu seri arada nefeslik oluyor :grinning_face_with_smiling_eyes: . Kapraları da kitapyurdu hediyesi seçince evde unutulup gitmesin diye geldikçe okudum.

21 Beğeni

Bu ayın son günleri bereketli geçti. Keşke okuduklarım da hep güzel çıksaydı.

1. Tanrıların Köprüsü
    Orkun Uçar ne yazsa bayılarak okurum. Bu sefer öyle olmadı. Basma kalıp karakterler, çocukça hikaye örgüsü. Hiç zevk almadım okurken.

2. Tanrı Algoritması
    Yine Orkun Uçar ve ne yazıkki ikinci hayal kırıklığı. Orkun Uçar bir süredir blogunda ve twitterda kısa öyküler paylaşıyordu. Ameliyat sonrası apar topar öyküleri kitaplaştırmış. Ancak belli ki herhangi bir editöryal işlem görmemiş öyküler. Hem öyküler blogda/twitterda yayınlanma düzeyinde kalmış (ince düzeltmelerden yoksun) hem de kitap boyunca bariz redaksiyon hataları mevcuttu. En sevdiğim yazarlardan birinin eserlerinin böyle özensiz basılması kalbimi kırdı açıkçası.

3. Küçük Kara Balık
    Ya çeviri çok kötüydü ya da eser tırışka. Yayınevinden dolayı ilk seçeneğe, bu tarz kısa ve yetişkinlere yönelik pazarlanan çocuk eserlerine (küçük prens gibi) olan önyargılarımdan dolayı ikinci seçeneğe yakınım.

4. Tüm Yarınlar
    Yıllardır parça parça karşıma çıkan eseri sonunda okuyabildim. Harika bir iş. Eserin ilk halinin 2005 gibi oluşmaya başladığını ve bir hikaye anlatmaktansa spekülatif bir evrim ihtimali anlatmak istediğini aklınızda tuttuğunuz sürece çok keyif alabilirsiniz.

5. Mesarum
    Ötüken’in “Uğursuz Rivayetler” başlığı altında yayınladığı korku novellalarından ilk okuduğum Alp Paksoy’un bu eseri oldu. Bence hikayenin korku türüyle ufak bir sos harici hiç alakası yok. Bana karakterler itibariyle Alp beyin bir hikaye evreni var bu hikaye de o evrene aitmiş gibi geldi. Umarım öyledir. Zira bu karakterlerin geçtiği öyküler okumak isterim. Bu öyküyse başındaki Savcı diyalogları hariç zevksiz bir deneyimdi.

6. Oyun
    Demokan Atasoy Anadolu Korku Öykülerinden beri çok güzel anadolu fantastik korkusu yazıyor. Bu öyküsü de çok lezzetliydi. Ellerine sağlık.

11 Beğeni

Bence o bayıldığınız kitapları yeniden okuyun, onları da beğenmeyeceksiniz ve anlayacaksınız: Uçar kendini zerre geliştirmemiş ama sizin okurluğunuz şahane olmuş.

3 Beğeni

Nazik iltifatlarınız için teşekkürler. Yine de Orkun Uçar’ın bazı eserleri - Derin İmparatorluk, Zifir, Kızıl Vaiz gibi - hala oldukça başarılı eserler. Kendisini son dönemi için “kendisini geliştirmemiş” ifadesindense “yazarlığı ve hayalgücü geriye gitmiş” demek daha bile isabetli olabilir. Yine de ben kendisinden gelecek için ümitvar olmayı tercih ediyorum.

3 Beğeni

Serinin son kitabı ile Oz’dan Çıkış yaptım. Keyifli bir okuma oldu diyebilirim bu seri için. Bu seneki hedeflerimden birini tamamlamış oldum.

Gece Yarısı Treni’ni Gece Yarısı Kütüphanesine nazaran daha çok beğendiğimi söyleyebilirim.

16 Beğeni

16 Beğeni