Forum'un Aşçıları

Yoğurtlu Tavuklu Meze

Malzemeler:

• Haşlanmış yarım tavuk göğsü
  • Bezelye
  • Ceviz
  • Marul (Tercihen göbek kısmı )
  • Dereotu

Sosu için:

• 4 kepçe yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Damak zevkinize göre malzeme ekleyip çıkartabilirsiniz. Etli yaprak sarması ya da dolma gibi yemeklere çok yakışıyor. Afiyet olsun.

5 Beğeni

Öğrenci işini patlattım bu gece…

4 Beğeni

Sözde kek yapacaktım sadece. :joy: Efsane oldular ama. :sunglasses:

7 Beğeni

Patatesli börek ve baklavayı unutmuşsun. Karbonhidratlara daha çok calisman lazım

Trmisu :tr:

14 Beğeni

Peki bunu nasıl yiyoruz? :roll_eyes:

1 Beğeni

Yiyemiyoruz hocam vatan bölünmez :slight_smile:

5 Beğeni

Kremanın akışına ölürüm TRmisum diyerek kaşıklıyoruz. :roll_eyes:

2 Beğeni

Twitter’da görüp çok hoşuma gitmişti. Buradan birinin de yaptığını görmek çok güzel. Ellerinize sağlık. Ben yemeye kıyamazdım. :blush:

2 Beğeni

Özbek Pilavim

13 Beğeni

Yeşillendik :green_heart::fairy::four_leaf_clover:
Girit usulü kabak sıyırma ve pesto soslu kremalı makarna :plate_with_cutlery:

Ege tarzı yemek yemeye bayılıyoruz. :slight_smile: Yemek yapmayı çok seviyorum ama paylaşmakla pek ilgilenmiyordum. Artık paylaşırım belki.

9 Beğeni

Sırada Madlen bisküvisi var mı? :smile: Ayrıca eline sağlık güzel gözüküyor.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Kalıbı almadım çünkü unutuyorum sürekli. Hatırlattığın için teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Zeytinyağlı Enginar :four_leaf_clover:

Tarif: :plate_with_cutlery::woman_cook:t2:Rıfat Yurttaş on Instagram: "Zeytinyağlı Enginar - 5 çanak enginar - 2,5 çay bardağı su - 1 çay bardağına yakın zeytinyağı - Yarım limon suyu - 1 silme yemek kaşığı un - Yarım tatlı kaşığı toz şeker ve tuz Yapılışı: . Su, zeytinyagi, un, limon suyu, tuz ve toz şekeri bir kapta güzelce çırpın . Taze enginarları tencereye dizin ve sıvı karışımı üzerine ekleyin . ıslak bir yağlı kağıt ile üstünü örtüp, tencere kapağını kapatın ve kısık ateşte enginar tazeline göre ortalama 30 ile 45 dakika arası pişirin. . Limon kabuğu ve dereotu ile servis ediniz . . . #yemek #yemektarifleri #food #foodstagram #foodblogger #masterchef #rıfatusulü #enginar #vegan"

8 Beğeni

Yanına da tavuk ciğer sote yaptım, tel şehriye çorbası vardı bir de. Turşularla güzel bir menü oldu. :slight_smile:

7 Beğeni

Bonus duble Espresso

Vişneli yaprak sarması ve Tiramisu.

11 Beğeni

Muftağa bir girdim, muzlar olmuş yiyecek insan yok. Hemen banana bread yaptım. Bu saatte de yedim. :yum:

1 Beğeni

Eline sağlık çok güzel gözüküyor. Ben bunu epey merak ediyorum tarif alma şansımız var mı? :smile:

1 Beğeni

Bu tarifi baz aldım. 150g şeker vardı, 10 yemek kaşığı şeker koydum ben. (az şekerli seviyoruz bu tür kekleri) 3 büyük muz ve 3 küçük yumurta ile yaptım. İçine tarifin dışında ekstradan bitter çikolata, üstüne de rendelenmiş badem koydum. Sorunuz olursa mesaj da atabilirsiniz. :saluting_face:

1 Beğeni