Tesadüfün bu kadarı 
Ben de kahvaltıda pizza yaptım ama hamur kısmında biraz kolaya kaçıp bildiğin lavaş kullandım. Oldu sana süper ince pizza 
Tesadüfün bu kadarı 
Ben de kahvaltıda pizza yaptım ama hamur kısmında biraz kolaya kaçıp bildiğin lavaş kullandım. Oldu sana süper ince pizza 
Peki bu akşamüstü yarın sabah için lavaşlı bir tarif yapmaya karar vermiş olmam?

Merhabalar. Öncelikle ellerinize sağlık. Acaba tarifi varsa verebilir misiniz? Denemeyi çok isterim. 
Bu şey değil mi ya, pizzaception 
@depresifpatates valla tarifi var diyemem malzemeleri üstüste diz, fırına at şeklinde yaptım
tek işlem herhalde kaşar rendelemek oldu 
1 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi(ve suyu)
1 su bardağı şeker
1 kutu sıvı krema
600 gram labne peyniri
1 paket vanilya
2 paket tam buğdaylı bisküvi
125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 paket vanilya
300 gram frambuaz(donmuş ya da taze)
1 su bardağı limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Efsane bir tarif, bu tarif ile yiyebileceğiniz en iyi cheesecake’i yapılabilirsiniz.
Çakma Sufle 
Ara sıra kakaoyu içesim gelir.
Her şeyde çikolata olsun isterim. O zamanlarda yaptığım pratik bir tarif.
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağından 1 parmak az toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullanılması önerilmez, kokusu belli olabiliyor)
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Bir fiske tuz
Vanilya/vanilin de eklenebilir ben sevmiyorum.
Daha az yağlı yapmak isteyenler de yarım çay bardağı yağ ve 1.5 çay bardağı süt ile benzer kıvamı yakalayabilirler. Bu seferkini ben de az yağlı yaptım. 
Selamlar. Bugün herkesin dilinden düşmeyen, sağlıklı ve kahvaltıda bir alternatif olarak tüketebileceğiniz “Banana Bread” tarifi veriyorum.
Malzemeler
Tarif
Yulaf’ı robottan iyice geçiriyoruz. Başka bir kasede 4 muzu iyice ezip üstüne çırptığımız 2 yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından robottan geçirdiğimiz yulafı, bir tutam karbonatı ve 1 paket kabartma tozunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İsterseniz 2 yemek kaşığı damla çikolata ekleyebilirsiniz, ben eklemedim. (Markette yanından geçerken gözlerimi yumdum çünkü eğer bakarsam bana beni al diyecekti ve ben onu alıp 2 dakika içerisinde bitirecektim.)
Ardından bir bor cam alıyoruz ve zeytin yağı ile yağlıyoruz. Üstüne de kakao döküyoruz ki yapacağımız Banana Bread’in altı kakaolu olsun. Üstüne yaptığımız karışımı ekliyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika bekletiyoruz. 40 dakika dediğime bakmayın lütfen fırını kontrol edin! 
Afiyet olsun!
Şimdi tarifi verdiğime göre sıra itiraf zamanında. Tadı pek benlik değildi. 2 tane ya yedim ya yiyemedim. Emeğim olmasa da 2 tane bile yiyemezdim. Belki damla çikolatayla daha iyi olurdu ama bir daha bu riski alacağımı zannetmiyorum. Neyse denemek isteyen olursa buyursunlar efendim. 
Deneyen bir kediden biri de hiç beğenmedi. Önermiyoruz. 
Tarifi Melis Gönden isimli YouTube kanalından aldığımı da belirtip kaçıyorum.
Beşamel soslu karnabahar malzemeler:
1 adet karnabahar
Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Yapılışı
Tereyağını tavada eritin.
Unun kokusunu çıkana kadar kavurun.
Sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Karabiber, tuz ve az miktarda muskat ekleyip 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Karnabahar küçük olarak parçalara ayrılarak az tuzla beraber haşlıyoruz.
Suyunu süzüp daha sonra yağladığınız fırın tepsisine yayıyoruz.
Fırın kabındaki karnabaharların üzerine beşamel sosunu dökün.
Tamamen beşamel sosuna buladığınız karnabaharların üzerine kaşar peynirini serpiştirerek 180 derelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Elinize sağlık mükemmel gözüküyor😊 Balık sevmem çok ama dayımın eski eşi bir keresinde hamsi buğulama yapmıştı soğanlı. Domates falan yoktu onda, ama yemeğe aşık olmuştum. Yine dayımlarla gittiğimiz tatilde Artvin’de tereyağında kızartılmış alabalık yemiştim ona da aşık olmuştum. Keşke yine yesem çok canım çekti iki yemeği de. Dayımın eski eşini de hatırlamış oldum, keşke iletişimimiz kesilmeseydi. Özledim. Bana bir sürü yemediğim şeyi yedirmişti. Neyse içimi döktüm. Gidip pilav suyunu çekmiş mi bakayım.
Öyle bir iç dökmüşsünüz ki, yurt dışında filan mı yaşıyorsunuz? Yapıp getiresim geldi inanın 
Teşekkür ederim yok Kütahya’da yaşıyorum ama kaç kere alabalık hamsi yedim onlar gibi değildi sevemedim.
Karışmak gibi olmasın çok yukarda pişirmişsin inquixty. Fırın tepsisini koyarken bir seviye alt olmalıydı sanırım🤔
Taban rengi böyle düşündürdü…
Aksine en alt raftaydı. Fırınımın altı çok iyi pişirmiyor bir de borcam olunca daha geç pişti. Ama sorun yoktu yendi bitti 
Noodle calışmalarına devam.
Bildiğin restorant tadını yakaladım. Metro marketten alışveriş yaptım.
Ana malzeme: Yumurtalı noodle, soya sosu, chili acı sos, bal, tavuk eti.
Sebzeler: Baby mantar, yesil sogan, brokoli, taze fasulye, bezelye, kabak, havuç, kırmızı biber, sarımsak.
Baharatlar: Köri, toz kırmızı biber, toz zencefil.