G.R.R. Martin'in Silmarillion'u "Fire And Blood"un Çıkış Tarihi Belli Oldu

Şöyle söyleyeyim, bu kitaplar diziye uyarlanmasa seri çoktan bitmişti. Olay tamamen işin ticari boyutunda. Bu sene kitabın çıkmasını bekleyen arkadaşlarda işin malesef romantizm boyutunda kalmaktan ileri gidemiyorlar.

Kitap dizi ile paralel giderken son kitap çıktı ve satışları da gayet iyi olmuştu. Şimdi ise dizi Dünya’nın en popüler dizisi konumunda ve yazarın kurgusundan da senaristler vesilesi ile baya bir ayrıldı.

Yeni kitabı çıkarsan diziyle uyuşmayacak, ya dizi hayranlarını üzeceksin ya kendi hayranlarını üzeceksin , bu da satışların için risk demek. Anlatılan mevzularında çoğunu okuyanlar zaten dizide az çok görmüş olacak, bu da heyecan çıtasını düşürecek. Onun yerine git Tyrion Lannister’ın özlü sözlerini topla, bas, sal yayınevlerine daha temiz oldu di mi. Dizi devam ederken insanlara dizinin eski çağlarını anlatacak bir kitap yaz, sal yayınevlerine yine daha temiz oldu di mi , tamamlayıcı görevi gördü çünkü.

Dizi bittikten sonra da kendi kitaplarını çıkarmaya başla , olayları birde yaratıcısının gözünden okuyun ve aslında neler olduğunu öğrenin diye pazarla, tekrar satış rekorunu kır. Al sana risksiz para kazanma tekniği.

Yani konu kitap yazmak kolay, kitap yazmak zor, ilham önemli vs. değil, kazı nasıl yolacağını, sütü nasıl sağacağını bilmekte yatıyor.

1 Beğeni